استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: در حال حاضر بودجه عمرانی کشور اندک است. از سوی دیگر نمیتوانیم از صندوقهای بازنشستگی را پشتیبانی کنیم. سرمایهگذار داخلی و خارجی هم نداریم. پس به این نتیجه میرسیم وضعیت اقتصادی کشور مناسب نیست و اگر اصلاحات مناسب انجام نشود به نابسامانی اجتماعی خواهیم رسید.
به گزارش عطنا، بهروز هادی زنوز در گفتوگو با ایلنا، در خصوص برنامه ششم توسعه که در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی و تصویب است، گفت: دو سند مهم یعنی برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز، سایه سنگین خود را بر برنامه ششم توسعه انداخته است به طوری که اهداف تعیین شده در سند چشم انداز مد نظر برنامهریزان قرار گرفته و آنها نیز نه به لحاظ علمی بلکه به لحاظ اخلاقی مجبور بودند آن را رعایت کنند.
این اقتصاددان ادامه داد: وجه جالب قضیه اینجاست که در برنامه چهارم توسعه، رشد اقتصادی 8 درصدی پیش بینی شده و در برنامه پنجم نیز مجبور شدند همین عدد 8 درصد را قرار دهند و لزوما باید در برنامه ششم نیز رشد اقتصادی 8 درصدی تعیین شود اما شاهدیم که این عدد در یک دهه اخیر هیچگاه محقق نشده است. همین نشان میدهد برخی اعداد برنامه توسعه چقدر دور از واقعیت است. نکته دیگر این که کارشناسان این دوره نسبت به دورههای دیگر بسیار ضعیف بودند و نتوانستند حتی بدیهیترین نکات را رعایت کنند.
استاد دانشگاه علامه تصریح کرد: چهار سال قبل تعدادی از فعالان اقتصادی به دیدن یکی از روسای اسبق جمهور رفتند و ما در آنجا اعلام کردیم که اگر روحانی بتواند سرانه تولید ملی را به سطح سال 90 برساند معجزه کرده است. اگر رشد اقتصادی 4 درصدی تحقق پیدا کند ما به این هدف خواهیم رسید.
زنوز ادامه داد: برای رشد اقتصادی نیازمند نیروی کار مناسب، سرمایه مناسب و فضای مناسب هستیم که امروزه نهادهای مناسب نیز به این شاخصها اضافه میشوند. نهادهای مناسب یعنی حکمرانی خوب و مورد قبول فعالان اقتصادی.