کارگاههای آموزشی طرح سمن برای ورودیهای جدید توسط مرکز مشاوره و بهداشت روان دانشگاه در حال برگزاریست. این کارگاه همه ساله برای دانشجویان ورودی جدید با هدف بهبود سطح زندگی دانشجویان در مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد برگزار میگردد.
به گزارش عطنا، طرح سمن یا سلامت، مهارت، نشاط؛ توسط مرکز مشاوره و بهداشت روان دانشگاه علامه طباطبائی برای دانشجویان ورودی جدید مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد از تاریخ 25 مهرماه تا 15 آذر ماه برگزار میشود.
دکتر حسن اسد زاده سرپرست مرکز مشاوره و بهداشت روان دانشگاه علامه در توضیح این طرح گفت: مرکز مشاوره و بهداشت روان دانشگاه برای دانشجویان ورودی جدید دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد هر سال طرح سمن یا سلامت، مهارت، نشاط برگزار میکند، طبق برنامه کارگاههای ما از 25 مهرماه تا 15 آذرماه تشکیل میشود.
به گفتۀ وی از ابتدای این طرح تاکنون 60 کارگاه برگزار شده است که 43 کارگاه برای دانشجویان دختر و 17 کارگاه برای دانشجویان پسر تشکیل شده و تعداد شرکتکنندگان در این کارگاه به تفکیک 302 نفر پسر و هزار و 94 دختر و مجموعاً هزار و 396 نفر بوده است.
سرپرست مرکز مشاوره دانشگاه علامه دربارۀ شیوۀ برگزاری این کارگاهها گفت: کارگاهها به صورت جداگانه تشکیل میشود، یعنی برای دانشجویان پسر و دختر کارگاههای جداگانه و با رویکرد متفاوت برگزار میشود، البته امسال برای اولین بار کارگاههای دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد را علیرغم هزینۀ بالا از هم جدا برگزار کردیم و متناسب با آن، هرگروه از مدرسانی که سالها با ما تجربۀ همکاری دارند به تدریس در این کارگاهها دعوت شدند.
وی در ادامه با بیان این نکته که محل برگزاری این طرح برای دانشجویان دانشکدههای واقع در پردیس شمارۀ یک مرکز مشاوره دانشگاه است افزود: برای دانشکدههای علوم اجتماعی، اقتصاد، ادبیات و الهیات در همان دانشکده و برای دانشکدۀ بیمۀ اکو به دلیل فاصلۀ کم با دانشکدۀ اقتصاد، در دانشکدۀ اقتصاد برگزار میشود.
حسن اسدزاده با اشاره به اینکه محتوای کلی این کارگاهها یکیست، ادامه داد: در چند مورد به صورت تخصصی به مدرسان آموزش داده شده است که جداگانه برای دختران و پسران به تدریس آن موارد بپردازند. این موارد برای دانشجویان پسر بیشتر روی بحث پیشگیری از رفتارهای پرخطر همچون اعتیاد و برای دختران بیشتر به بحث بررسی روابط و شکستهای عاطفی تأکید میکند.
وی افزود: در پایان کارگاه به دانشجویان گواهی پایان دوره اعطا میشود. همچنین در پایان هر دوره فرمهایی برای ارزیابی کلاسها و مربیان این کارگاهها به دانشجویان داده میشود و این فرمها مبنای تصمیمگیری ما برای چگونگی برگزاری کارگاهها در سالهای بعد خواهد بود.
وی در خصوص الزامی بودن شرکت دانشجویان ورودی جدید در این طرح گفت: این طرح به دستور وزارت علوم برگزار میشود و گواهی پایان این دوره برای ادامه تحصیل در ترمهای بعد الزامی و ضروری است.
دکتر اسد زاده در پاسخ به خبرنگار عطنا در مورد اینکه آیا این طرح در ادامه طرح پایش سلامت برگزار میشود، پاسخ داد: طرح سمن ارتباطی با طرح پایش ندارد. ما طرح پایش سلامت را بررسی میکنیم و دانشجویانی که احتمال رفتارهای ناهنجار و پرخطر دارند را برای تشخیص، پیگیری و درمان این رفتارها آنها را به این مرکز دعوت میکنیم اما طرح سمن برای همۀ دانشجویان است و ما اینجا به غربال دانشجویان نمیپردازیم.
سرپرست مرکز مشاوره در پاسخ به این سؤال که کلاسهای هر مقطع تحصیلی باهم تفاوت دارد یا خیر، بیان کرد: این طرح محتوای یکسانی دارد اما امسال با توجه به فرمهایی که سالهای پیش که دانشجویان پر کردند و انتقادات بجای دانشجویان کارشناسی ارشد، کلاسها و کارگاههای دانشجویان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد برای بهبود کیفیت برگزاری این کلاسها، به شکل جداگانه برگزار شده است.
وی در پایان صحبتهایش از دانشجویان شرکت کننده در این طرح تشکر کرد و گفت: از دانشجویان متأخری که به هر دلیل نتواستند در این دوره کارگاه شرکت کنند دعوت میکنم با این مرکز هماهنگ شوند تا بتوانیم بدون فاصله بعد از پایان این دوره، این کارگاهها را برای متأخرین نیز برگزار کنیم.
دکتر محمدی نیز از مدرسان کارگاههای طرح سمن، به خبرنگار عطنا گفت: در این کلاسها بخشی از برنامۀ ما آموزش مهارتهای زندگی و چگونه بهتر زندگی کردن است که دورۀ دانشگاه به عنوان قسمتی از زندگی به آن تأکید میکنیم و بخش دیگر آن آموزش مسئولیتپذیری به دانشجویان ورودی جدید است تا درصورتی که به دانشجویان مسئولیتی سپرده شود قابلیتهای خود را به نحو احسن نشان دهند.
او افزود: این طرح در دو قسمت دختران و پسران است که در قسمت پسران بحث پیشگیری از کشیده شدن به رفتارهای پر خطر همچون اعتیاد تأکید داریم و در قسمت دختران به بحث روابط عاطفی میپردازیم که در این کلاسها به آموزشهای مرتبط با این روابط و چگونگی رفع مشکلات موجود تأکید میکنیم.