بخش خاورمیانه انجمن اراسموس پلاس اتحادیه اروپا، کارگاه مشترک فرصتهای علمی، تحقیقاتی و آموزشی را برای اندیشهورزان ایرانی را هفته آینده برگزار میکند.
به گزارش عطنا، در این کارگاه که صبح دوشنبه 17 آبان ماه سال جاری در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی صورت میگیرد، دکتر سارا بهنام، عضو دانشگاه پلیتکنیک میلان و معاون بخش خاورمیانه این انجمن به ارائه سخنرانی میپردازد.
«اراسموس پلاس» برنامه جدید بنیاد اراسموس موندس است. اراسموس موندس یکی از معتبرترین برنامههای اعطای بورسیه تحصیلی به دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا است.این برنامه با هدف بهبود کیفیت آموزش عالی در اروپا و تحکیم درک متقابل فرهنگی ایجاد شده است و جابهجایی افراد و همکاری میان مؤسسات اروپایی و غیر اروپایی را تشویق و حمایت میکند.
هدف آن ارتقاء فضای آموزشی اتحادیه اروپا در مقیاس جهانی، شرکت در توسعه پایدار آموزش عالی کشورهای ثالث و ارائه چشم انداز شغلی مطلوب تر به دانشجویان است. دانشجویان ایرانی ظرف چند سال اخیر، موفق شدند تا از این برنامه تحصیلی استفاده کنند.
میزبان این برنامه کشورهای آلمان، بلژیک ، هلند و سوئد هستند و دانشجویان ملزم به گذراندن دورههای تحصیلی خود در دو کشور از این چهار کشور هستند. به این شکل که دوره تحصیلی (که در این برنامه ۲ سال است) به دو بخش یک ساله تقسیم شده و دانشجویان ملزم به گذراندن سال اول در یک کشور(در یک گرایش خاص) و سال دوم در کشور دیگر ( و در گرایشی دیگر) هستند.
همچنین دانشجویان در انتخاب گرایش و کشور مقصد مختار بوده و بر حسب علاقه این انتخاب صورت میگیرد، به این ترتیب، فرصتی برای آشنایی آنها با سبکهای زندگی، فرهنگها و زبانهای اروپایی ارایه شود. به هر دانشجو کمک بلاعوض ۲۱هزار تا ۴۲هزار یورو براساس مدت آموزش اختصاص مییابد. در سال ۲۰۰۶ دو ایرانی موفق به اخذ این بورسهای تحصیلی شدند.
گفتنی است عبارت«Erasmus Mundus» از اراسموس که برگرفته از زندگی دانشمند قرن 15 میلادی است و مدارج علمی خود را در مدارس کشورهای مختلف کسب کرد و موندوس که بیانگر جهانی بودن این پروژه علمی است، شکل گرفت. تاریخچه این برنامه، به سال 1987 بر میگردد. زمانی که اتحادیه اروپا برنامهای را تدوین کرد که در آن میبایستی دانشگاههای اروپایی با اعطای بورسهای تحصیلی، نیروی انسانی جوان از کشورهای غیر اروپایی جذب کنند. دانشگاههای اروپایی همواره نگاه خاصی به تنوع فرهنگی و ملیتی در محیط آموزشی خود دارند و به همین دلیل، بعضاً بورسیههای تحصیلی گسترده و گوناگونی را به کشورهای مختلف جهان، ازجمله کشورهای آسیایی و کشورهای فقیر آفریقایی اعطا میکند.