۰۵ آبان ۱۳۹۵ ۱۴:۵۲
کد خبر: ۵۳۴۸۶
azadi (18)

اولین نشست از سلسله نشست‌های دانشجویی ستاد گردشگری شهرداری تهران با حضور فعالان، مدیران و استادان برجسته حوزه گردشگری و با استقبال خوب دانشجویان برگزار شد.


به گزارش عطنا به نقل از مهر، نخستین نشست گردشگری شهری پایدار در تهران، سه‌شنبه ۴ آبان در دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران برگزار شد. بازشناسی و آشنایی با ظرفیت‌های گردشگری شهری، ارائه راه کارها و پیشنهادات در حوزه گردشگری شهری، بهره‌مندی مدیریت شهری از نظرات کارشناسانه استادان و ... از اهداف این نشست بود.


فرزاد هوشیار پارسیان؛ رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران با بیان اینکه این نشست به منظور ایجاد تعامل فکری و عملی و استفاده از نظرات استادان و دانشجویان در جهت گسترش گردشگری پایدار شهری تهران برگزار شد، افزود: تهران در بین ۸۰ کلانشهر جهان رتبه هشتم در توسعه گردشگری را به خود اختصاص داده است و به عنوان دروازه ورودی گردشگری کشور به حساب می‌آید. باید از تمدن ۷ هزار ساله تهران و تمدن ۴۵۰ ساله شهری آن در این حوزه بهره برد. مردم و علاقه‌مندان می‌توانند با شماره ۱۳۷ یا مراجعه به سایت visit.tehran.ir نسبت به رزرو تورهای تهران گردی اقدام کنند.


در ادامه برنامه رهنمایی، عضو هیئت علمی و مدیر گروه جغرافیای دانشگاه تهران بیان کرد: چرخ اصلی تحولات اجتماعی کشور ما در تهران می‌چرخد و گردشگری تهران باید به گونه‌ای حرکت کند که الگوی خوبی برای دیگر شهرهای کشور باشد.


وی ادامه داد: از ابتدا تاکنون گردشگری بخش کلنگی جامعه بوده و هست و جمع کردن آن نیازمند یک مدیریت کارآمد، مقتدر، قانون مدار و مردمی است. هیچ نهادی در این کشور، مثل شهرداری ماهیت مردمی ندارد و شهرداری به عنوان نماینده مردم باید ابتکار عمل در گردشگری را به دست بگیرد، نه هیچ سازمان و نهاد دیگری.


در این برنامه همچنین مهدی کروبی، عضو هیئت علمی و مدیر گروه جهانگردی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: زیر ساخت‌های گردشگری فراهم است ولی سرعت حرکتمان در حوزه گردشگری کند است. در تمام دنیا، کشورهای توریسم پذیر و جوامع میزبان و مدرن، شهرداری‌ها بیش‌ترین کارکرد در توسعه گردشگری را دارند ولی متاسفانه در کشور ما، در هیچ کدام از شهرها، شهرداری‌ها دخیل نیستند.


در ادامه‌ محمود ضیائی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: گردشگری زیر مجموعه‌ای از برنامه‌های فراغتی است و در سند چشم انداز شهر تهران بحث شهر سالم مطرح شده است که در آن بحث تفریح و فراغت که گردشگری هم زیرمجموعه آن محسوب می‌شود وظیفه شهرداری است. تجارب جهانی نشان می‌دهد گردشگری می‌تواند یک منبع درآمد پایدار برای شهرداری و خودگردانی آن باشد. بنابراین دخالت، برنامه ریزی و مدیریت گردشگری شهری توسط شهرداری به عنوان مدیریت شهر جای شک و تردید ندارد.


محمدرضا رضوانی نایب رییس انجمن علمی گردشگری ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز ادامه داد: برنامه ریزی و توسعه پایدار گردشگری شهری منوط است به مشارکت تمامی ذی نفعان و دست اندرکاران و همچنین مدیریتی یکپارچه و اگر هماهنگی بین این اجزا صورت نگیرد، کارکرد صحیح شکل نخواهد گرفت. شهرداری تهران به عنوان مسئول مدیریت شهری مالکیت و مدیریت بخش اعظمی از جاذبه‌های گردشگری شهر را به عهده دارد و بخشی دیگر در اختیار نهاد‌های دیگر است. برای توسعه پایدار گردشگری به هماهنگی یکپارچه این مجموعه‌ها نیازمندیم.


در انتهای برنامه دانشجویان و مخاطبان این نشست همراه با تورهای گردشگری شهرداری از برج میلاد تهران و باغ موزه قصر بازدید کردند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار