۲۲ مهر ۱۳۹۵ ۲۲:۲۱
کد خبر: ۵۱۷۶۱
forghani

اخلاق و اصول حرفه‌ای پایه اصلی هر حرفه و شغلی است و در صورتی که اخلاق حرفه‌ای رعایت نشود، پایه آن حرفه سست می‌شود و شأن آن حرفه هم آسیب می‌بیند.


به گزارش عطنا، محمد مهدی فرقانی، رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی، با بیان مطلب بالا در گفت‌وگو با ایسنا گفت: اخلاق و اصول حرفه‌ای پایه اصلی هر حرفه و شغلی است و در صورتی که اخلاق حرفه‌ای رعایت نشود پایه آن حرفه سست می‌شود و شأن آن حرفه هم آسیب می‌بیند در نتیجه اعضای آن حرفه حرمت و حیثیتشان ضربه می‌خورد؛ بنابراین در حوزه روزنامه‌نگاری و رسانه نیز مانند پزشکی و قضاوت، اخلاق حرفه‌ای بسیار اهمیت دارد؛ چون با حیثیت و شعور و آگاهی مردم سروکار دارد.


او با اشاره به رعایت اخلاق رسانه توسط افراد سیاسی دارای رسانه گفت: در سیاست در بسیاری موارد اخلاق الویت ندارد، بلکه منافع سیاسی، جناحی و کسب قدرت اهمیت دارد و به خاطر تامین این منافع، اخلاق نادیده گرفته می‌شود و آسیب می‌بیند.


وی با اشاره به آسیب‌هایی که ورود افراد سیاسی به مطبوعات می‌زنند، گفت: طبیعتا وقتی افراد سیاسی دست‌اندرکار مطبوعات، خبرگزاری و رسانه باشند، به طریق اولی اصول رسانه‌ای از جمله اخلاق حرفه‌ای، استقلال حرفه‌ای و حق دسترسی همگانی به اطلاعات و آزادی بیان و مطبوعات آسیب می‌بیند. چون هدف افراد سیاسی کسب و حفظ قدرت سیاسی و مبارزه با رقیب است. در این صورت رسانه به جای ابزار آگاهی‌بخش و هوشیارساز تبدیل به ابزار مبارزه می‌شود.


فرقانی همچنین با اشاره به محاسن ورود سیاسیون به رسانه اظهار کرد: ورود افراد سیاسی اگر محاسنی داشته باشد این است که دسترسی آنها به منابع اطلاعاتی و خبری راحت‌تر و دقیق‌تر است و این که آن‌ها اطلاعاتشان از حقایق پشت پرده بیشتر است و به نظرم مزیت دیگری ندارد.


وی افزود: اگر در جامعه‌ای حقوق حرفه‌ای روزنامه‌نگاران در زمینه جستجو و کسب و انتشار اطلاعات به رسمیت شناخته شود، سیاسیون دیگر مزیت نسبی در مدیریت و مالکیت رسانه نخواهد داشت و ورود آن‌ها تنها موجب گمراهی افکار عمومی می‌شود.


رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به برنامه‌های صداوسیما گفت: من همه برنامه‌های صداوسیما را نگاه نمی کنم اما به نظرم مدیریت جدید نسبت به مدیریت گذشته بهتر شده است و حضور افراد و طرح موضوع‌هایی را در صداوسیما می بینیم که در گذشته تابو و ممنوع بوده است. و این نشان می‌دهد که فضای صداوسیما به سمت بازتر شدن می رود. اما با این حال هنوز جانبداری و پیگیری‌هایی را می‌بینیم که زیبنده صداوسیما نیست. صداوسیما باید چتر فراگیری داشته باشد که همه زیر آن چتر جا بگیرند.


وی در ادامه تصریح کرد: صداوسیما یک رسانه حاکمیتی است و باید سبک فراگیر داشته باشد تا بتواند نخبگان را از حاشیه به متن بکشاند و مباحثه‌های عمومی جدی‌تر را درگیر کند و به مسوولان برای پیگیری مسائل اساسی کشور کمک کند اما صداوسیما تا رسیدن به این نقطه فاصله بسیار دارد.


فرقانی با اشاره به جریان انتخابات و برنامه‌های صداوسیما گفت: در جریان انتخابات انتظار مردم از صداوسیما این است که نوعی یک طرفی در مواجهه با نامزد ریاست جمهوری و انتخابات ریاست جمهوری نبینند. صداوسیما باید اجازه دهد نامزدها صدای خود را به گوش مردم برسانند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار