۰۷ مهر ۱۳۹۵ ۱۲:۲۹
کد خبر: ۵۰۷۵۶
vazir olum farhadi

وزیر علوم گفت:کشور ما با انجام ۱۴۱ پروژه مشترک تحقیقاتی و۳ پروژه کلان در سال ۱۳۹۴ به قطب علمی منطقه تبدیل شده و برای اولین بار دانشگاه‌هایمان جای خود را در رتبه بندی معتبر جهانی باز کرده‌اند.


به گزارش عطنا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محمد فرهادی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه عالی دفاع ملی با تبریک آغاز سال تحصیلی گفت: ما در تولید علم برتر در سال جاری رتبه اول و در شتاب رشد علمی، رتبه دوم دنیا را به دست آورده‌ایم.


وی افزود: آخرین نتایج رتبه بندی‌ها نشان می‌دهد که ۱۳ دانشگاه ایران در حال حاضر در رتبه بندی تایمز و در جمع ۹۷۸ دانشگاه برتر جهان از ۷۹ کشور حضور دارند که از این میان، ۵ دانشگاه از کشورمان برای اولین بار این حضور را تجربه می‌کنند.


وزیر علوم گفت: در زمینه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه حرکت‌های خوبی شده و رشد قابل توجه‌ای داشته ایم که در این خصوص می‌توان به مشارکت دانشگاه‌ها در طرح ازدیاد برداشت از مخازن بیست میدان نفتی و قراردادهای همکاری با وزارتخانه‌های نیرو ، جهاد کشاورزی ، صنعت و دفاع اشاره کرد.


وی افزود: موفقیت‌های امروز در نتیجه خودباوری ناشی از ایثارگری‌ها و فداکاری‌های دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است و دانشگاه‌ها نیز رشد خود را از آن دوران شروع کردند و بسیاری از مقاطع تحصیلات تکمیلی در آن دوران ایجاد شد.


فرهادی گفت: آموزش در دوران دفاع مقدس هیچگاه تعطیل نشد و کلاس‌های درس در جبهه‌ها تشکیل می‌شد؛ بسیاری از دانشگاه‌های نظامی امروز مانند دانشگاه هوایی شهید ستاری، نیروی دریایی نوشهر و امام حسین(ع) در آن دوران پایه گذاری شدند.


وی عنوان کرد: ایران هم اکنون از جمله کشورهایی است که دانشگاه‌های جامع و صنعتی دارد و مقاطع تحصیلات تکمیلی را نیز به طور کامل دارد و پس از توسعه کمی که رخ داده، به سرعت دنبال توسعه کیفی هستیم.


وزیر علوم گفت: هم اکنون بیش از ۴ میلیون و ۸۵۰ هزار دانشجو در کشور تحصیل می‌کنند که حدود ۱۰۰ هزار دانشجو در مقطع دکترا هستند که پتانسیل مهمی برای حل مشکلات کشور در قالب پایان نامه‌ها و پژوهش‌های دانشگاهی محسوب می‌شود.


فرهادی خاطر نشان کرد: براساس ضوابط، دانشجویان تحصیلات تکمیلی از همان آغاز، موضوعات پروژه‌های خود را انتخاب می‌کنند که باید در جهت حل مشکلات کشور باشد و در آیین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی نیز به تحقیقاتی که در راستای حل مشکلات کشور انجام شده باشد امتیازات بیشتری در نظر گرفته شده است.


وی با بیان اینکه خدا را شکرگذار هستیم که برکت آن رشادت‌ها و ایثارگری‌ها، امروز کشور ما در یک منطقه پرتلاطم از امنیت کامل برخوردار کرده است و روز به روز نیز رشد علمی بیشتری را شاهد هستیم، گفت: دانشگاه‌های نظامی ما هماهنگی خوبی با وزارت علوم دارند و ر زمینه آموزش، تحقیقات، حضور منظم اساتید و محتوای تحصیل الگو و مصداق دانشگاه‌های نسل سوم و کار آفرین هستند.


وی ارتقای کیفی، اجرای طرح آمایش آموزش عالی، ایجاد رشته‌های بین رشته‌ای و جدید را از برنامه‌های وزارت علوم اعلام کرد و افزود: در سال گذشته برنامه درسی دانشگاه‌ها با قدمت ۱۰ سال و بیشتر بازنگری شدند.


وزیر علوم، ایجاد دانشگاه‌های نسل سوم و کار آفرین، بین‌المللی شدن تعدادی از دانشگاه‌ها، توجه به رشد شرکت‌های دانش بنیان و فناور و پارک‌های علم و فناوری را از دیگر برنامه‌های وزارت علوم اعلام کرد و گفت: از ایجاد پارک‌های علم و فناوری خصوصی و تخصصی استقبال می‌کنیم.


وی با اشاره به برنامه وزارت علوم برای ایجاد ۱۳۱ آزمایشگاه مرکزی و مرجع در کشور گفت: ۵۰ آزمایشگاه مرکزی به بهره برداری رسیده اند.


وزیر علوم با اشاره به اینکه اخیرا برنامه درسی امنیت فضای مجازی دانشگاه عالی دفاع ملی در وزارت علوم تصویب شد گفت: وزارت علوم در راستای وظایف خود در زمینه آموزش و پژوهش از تقویت مراکز آموزش عالی نیروهای مسلح حمایت می‌کند.


در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه عالی دفاع ملی، سرلشکر محمد حسین باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح، سرلشکر رحیم صفوی، سردار احمد وحیدی، عبدالرحیم موسوی جانشین ستاد کل، حجت‌الاسلام و المسلمین علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسدران انقلاب اسلامی و جمعی از استادان و دانشجویان این دانشگاه حضور داشتند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار