۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ ۰۹:۰۳
کد خبر: ۳۶۹۰۱

به گزارش عطنا به نقل از فارس، عمده اخبار دانشگاه در هفته ای که گذشت به شرح زیر است.


* پیکر محمدکاظم بشارتی از مقابل دانشکده مکانیک دانشگاه تهران تشییع شد


پیکر استاد محمدکاظم بشارتی از اساتید دانشکده مکانیک دانشگاه تهران صبح امروز (شنبه 10 اردیبهشت) با حضور دانشگاهیان، مسئولان و هنرمندان از مقابل پردیس 2 دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران (دانشکده مکانیک ) تشییع شد تا در بهشت زهرا به خاک سپرده شود.


محمدکاظم بشارتی‌گیوی، استاد دانشکده مهندسی مکانیک پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران بر اثر عوارض ناشی از عمل جراحی قلب به دیار باقی شتافت.


وی علاوه بر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی، مسئولیت‌هایی همچون مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل دانشگاه تهران، مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل و همکاری‌های علمی وزارت فرهنگ و آموزش عالی و ریاست دفتر شاهد و ایثارگر دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران را نیز در کارنامه خود داشته است.


بشارتی‌گیوی در بیست‌وپنجمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی، به عنوان برگزیده رشته مهندسی مکانیک انتخاب شده بود.


* وزیر علوم از دانشنامه خلیج فارس رونمایی کرد


محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به بازدید اخیر خود از مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: این مرکز طرح‌های مهمی مانند نمایه مقالات علمی پژوهشی کشور و جهان اسلام و همچنین رتبه بندی دانشگاه‌های کشور را با شاخص‌های مهم و معتبر  در دست اجرا دارد ولی اطلاع رسانی شایسته‌ای از آن  صورت نمی‌گیرد، البته مراکز بسیاری همانند همین بنیاد دانشنامه نگاری ایران در عرصه آموزش عالی مشغول فعالیت هستند ولی دستاوردهای آنها نشان داده نمی‌شود.


وی افزود: بنیاد دانشنامه نگاری ایران با تلاش علمی و جدیت بسیار، آثار بزرگی را با همکاری محققان برجسته کشور در زمینه دانشنامه نویسی و فرهنگ نامه نویسی تدوین کرده است که سال‌ها زمان برده است ولی این فعالیت‌ها کمتر رسانه‌ای شده است.


وزیر علوم مستندسازی دستاوردهای علمی پژوهشی کشور را یک ضرورت دانست و  بر ضرورت  مستند سازی فناوری‌های ابداع شده از سوی دانشمندان ایرانی در گذشته و دستاوردهای فناورانه زمان حال تاکید کرد.


وزیر علوم با قدردانی از مدیران و محققان بنیاد دانشنامه نگاری ایران برای تدوین دانشنامه خلیج فارس گفت: خلیج فارس که یکی از سه خلیج مهم دنیاست علاوه بر اهمیت استرات‍ژیک، داشتن ذخایر فسیلی و منابع دریایی برای ایران اهمیت تاریخی دارد و  اسناد تاریخی بسیاری در این زمینه وجود دارد.


وی با اشاره به تلاش‌های برخی کشورهای منطقه خلیج فارس برای تحریف نام این دریا گفت: اسناد متقن تاریخی بسیاری بر ایرانی بودن نام این دریا وجود دارد و حتی احمد مختار امبو مدیرکل سازمان یونسکو  در سه دهه قبل طبق بخشنامه‌ای رسمی اعلام کرد که در تمامی نقشه‌ها،  مکاتبات و نامه‌های بین‌المللی باید از نام خلیج فارس استفاده شود.


 براساس این گزارش، وزیر علوم همزمان با رونمایی از دانشنامه خلیج فارس از فرهنگ توصیفی پژوهش، جلد هفتم دانشنامه پزشکی، دانشنامه ادبیات جهان، فرهنگ دامپزشکی و دانشنامه فشرده پپتیدها رونمایی کرد.


دانشنامه دو جلدی خلیج فارس در بردارنده 711 مقاله به‌همراه تصویر، نقشه، جدول و نمودار است و  پیرامونِ کشورها، استان‌ها، شهرها، شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی- علمی، جهانگردان، کتاب‌ها، جنگ‌ها، پیمان‌نامه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای ملی و جهانی، جشن‌ها و  اساطیر مرتبط با خلیج فارس است.


* تجلیل از 2 چهره برجسته علمی کشور در روز ملی خلیج فارس


در روز ملی خلیج فارس از پرویز کردوانی چهره ماندگار در زمینه جغرافیا و پیروز مجتهدزاده استاد برتر جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک به پاس خدمات ارزنده علمی-پژوهشی در حوزه مطالعات خلیج فارس با اهدای تندیس یازدهمین همایش ملی و نخستین همایش بین المللی خلیج فارس تجلیل شد.


یازدهمین همایش ملی علمی- فرهنگی و نخستین همایش بین المللی خلیج فارس به منظور تحقق اهداف فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، شناساندن و شناسایی بیش از پیش نام و مزیت‌های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و گردشگری منطقه خلیج فارس با رویکردی کاربردی و نیز افزایش روح همکاری جمعی، کشف و شکوفاسازی خلاقیت دانشجویی، از سوی مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران وابسته به جهاد دانشگاهی در جزیره کیش برگزار شد.


* دو فوریت طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو تصویب شد


نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه 12 اردیبهشت به دو فوریت طرح اصلاحیه اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز عالی کشور مصوب سال 92 برای اجرا در سال 95 رای موافق دادند.


این طرح که با 129 رای موافق، 28 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 199 رای به تصویب نمایندگان رسید در اصلاحیه مواد 1 و 3 قانون سنجش و پذیرش دانشجو مقرر می‌دارد که منظور از سابقه تحصیلی، نمراتی از دروس سه ساله آخر متوسطه است که مطابق اصول سنجش اندازه‌گیری توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری و نهایی برگزار شده باشد.


* فراخوان دومین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) منتشر شد


دومین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) در‌ آذر ماه 1396 (دسامبر 2017) به منظور معرفی دانشمندان برتر علمی و فناوری‌ جهان اسلام برگزار می‌شود و شرکت­‌کنندگان می­‌توانند آثار خود را در چهار حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری نانو و تمام زمینه‌های علم و فناوری (مشتمل بر علوم پایه، علوم پزشکی، علوم دامپزشکی، علوم کشاورزی، علوم مهندسی و علوم شناختی و از علوم انسانی زمینه اقتصاد و بانکداری اسلامی) به دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) ارسال کنند.


جوایز برگزیدگان دور دوم جایزه مصطفی(ص) معادل 500 هزار دلار وجه نقد، لوح تقدیر و مدال مصطفی(ص) است.


از شرایط شرکت در این جایزه این است که صاحبان آثار باید در سه زمینه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوری زیستی و پزشکی و علم و فناوری نانو، باید دارای تابعیت یکی از کشورهای اسلامی عضو سازمان همکاری‌های اسلامی یا جوامع اسلامی باشند و محدودیت مذهب، جنسیت و سن وجود ندارد.


یکی دیگر از شرایط و ضوابط شرکت‌­کنندگان در جایزه مصطفی(ص) عبارت است از اینکه صاحبان آثار در حوزه چهارم که تمام زمینه­‌های علم و فناوری را شامل می‌­شود بایستی مسلمان باشند و محدودیت تابعیت، جنسیت و سن وجود ندارد.


نامزدها تنها توسط نهاد‌های علمی از جمله دانشگاه‌‌ها و مراکز علمی معتبر، انجمن‌ها و قطب‌های علمی و فناوری، فرهنگستان‌های علوم هر یک از کشورهای اسلامی، پارک‌های علمی و فناوری و دانشمندان برجسته معرفی می‌شوند.


مهلت ارسال آثار تا 11 دی ماه 1395 برابر با 31 دسامبر 2016 و زمان برگزاری مراسم اهدای جایزه در آذرماه 1396 برابر با دسامبر2017 است.


جایزه مصطفی(ص)، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یک‌بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود و با شناسایی، معرفی و تقدیر شایسته از برترین‌های علم و فناوری در جهان اسلام، علم‌آموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق می‌کند.


* انتصابات آموزش عالی


در حکمی از سوی محمد اخباری رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، صفر میر یونس حقی به عنوان سرپرست دفتر حمایت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه منصوب شد.


همچنین در حکمی از سوی محمد اخباری رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، جم عزتی‌راد به عنوان سرپرست معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه منصوب شد.


* آئین‌نامه انضباطی دانشجویان به دانشگاه‌ها ابلاغ شد


آئین‌نامه جدید انضباطی دانشجویان از سوی سازمان امور دانشجویان به دانشگاه‌ها ابلاغ شد.


ما تمام این آئین‌نامه را اجرایی می‌کنیم، این آئین‌نامه به نفع دانشجویان است.


هنوز جزئیات کامل آئین‌نامه را دقیقا نمی‌دانم ولی تغییرات زیادی نسبت به قبل ندارد و تغییرات کمی در چارچوب قانون صورت گرفته است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار