۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ ۱۶:۰۰
کد خبر: ۳۰۶۱۰۶

به گزارش عطنا، کتاب «آسیب‌شناسی اطلاعات» نوشته آیلین کالوتی و جین سویتر از استادان سرشناس حوزه ارتباطات در دانشگاه دوبلین جمهوری ایرلند، از سوی انتشارات جوینده روانه بازار کتاب شد.

این کتاب را مسعود میرزایی، استاد دانشگاه علامه طباطبائی و سید وهاب اُمت محمدی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبائی، به فارسی ترجمه کرده‌اند.

نویسندگان کتاب با بهره‌گیری از پژوهش‌های میان‌رشته‌ای و بررسی مطالعات موردی بین‌المللی، تلاش کرده‌اند درکی جامع و روزآمد از اطلاعات فریبکارانه‌ی آنلاین و راه‌های مقابله با این پدیده‌ی رو به گسترش، ارائه کنند.
کالوتی و سویتر با تمرکز بر موضوع اطلاعات فریبکارانه‌ی آنلاین و دستکاری در رسانه‌های دیجیتال، مدلی از فرآیند اطلاعات نادرست را معرفی می‌کنند که شامل چهار بُعد یا زمینه اصلی بازیگران مخرّب، پلتفرم‌ها، مخاطبان و اقدامات مقابله‌ای است.

در بخشی از فصل اول کتاب می‌خوانیم: «تولید و انتشار اطلاعات فریبکارانه، نسبتاً آسان است و به‌طور کلی، پیامد‌های چندانی برای انجام این کار وجود ندارد. در مقابل، کشف و درک چگونگی عملکرد کارزار‌های انتشار اطلاعات فریبکارانه، دشواری‌های بسیاری دارد. در چنین شرایطی، گرایشی طبیعی به تمرکز بر تاکتیک‌های بازیگران مخرّب و محتوایی که آنان مجزا از زمینه‌های گسترده‌تر، تولید می‌کنند، وجود دارد.»

نویسندگان در این کتاب تاکید کرده‌اند: «اطلاعات فریبکارانه آنلاین مسئله‌ای پیچیده با عوامل متعدد و درهم تنیده است و هیچ راه‌حل ساده‌ای برای آن وجود ندارد. این چالش به راهکار‌های کوتاه‌مدت، مانند افزایش دسترسی به داده‌های پلتفرم‌ها، راستی‌آزمایی محتوا و تقویت سواد رسانه‌ای و همچنین راهکار‌های بلندمدت، نظیر تنظیم یا هم‌تنظیمی مقررات پلتفرم‌ها و تدوین هنجار‌ها و استاندارد‌هایی که از حقیقت، اعتماد و پاسخگویی در فضا‌های آنلاین و آفلاین حمایت می‌کنند، نیاز دارد.»

مترجمان کتاب نیز در یادداشت خود بر نسخه فارسی تاکید کرده‌اند: «اطلاعات فریبکارانه و نادرست و مباحث مشابه، موضوع جدیدی برای بشر نیستند، ولی هیچگاه به اندازه امروز در سرنوشت بشر موثر نبوده‌اند. ارتقای فناوری‌های دیجیتال، گسترش فضای آنلاین و شبکه‌های مجازی و رسانه‌های اجتماعی قطعاً یکی از عوامل اصلی اشاعه اطلاعات فریبکارانه در جهان بوده است، ولی اگر اینترنت و فضای مجازی را تنها عامل ظهور این نوع اخبار و اطلاعات تلقی کنیم، به طور قطع دچار خطای ساده‌سازی می‌شویم و نمی‌توانیم درک درستی از نحوه ظهور و کارکرد این پدیده که برای مقابله موثر با آن ضروری است، داشته باشیم.»

کتاب آسیب‌شناسی اطلاعات شامل یک پیش‌گفتار، چهار فصل مستقل و سخن پایانی با موضوع ارتباطات پساحقیقی است که در ۱۷۲ صفحه در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

کتاب «آسیب‌شناسی اطلاعات» منتشر شد

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار