۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ ۰۸:۴۸
کد خبر: ۳۰۶۰۹۷

عطنا - میرجلال‌الدین کزازی، نویسنده، پژوهشگر فرهنگ و ادب ایران، با حضور در غرفه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، به بیان دیدگاه‌های خود درباره نقش و جایگاه این مجموعه، اهمیت نشر آثار فاخر و جایگاه نمایشگاه کتاب در تقویت فرهنگ مطالعه در کشور پرداخت.

او در ارزیابی کلی خود از فعالیت‌های انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: اگر بخواهم توضیحی فراگیر بدهم، باید بگویم که کارنامه‌ این انجمن را کارنامه‌ای پسندیده می‌دانم، از آن نگاه فراخ و کلان. البته همانند هر نهاد فرهنگی دیگر، انجمن مفاخر نیز در درازنای زمان، پیچ‌وتاب‌ها و فراز و نشیب‌هایی داشته است؛ با این‌حال، دو سرمایه‌ی اصلی، پایه‌های پایداری و ناموری این انجمن شده‌اند: یکی پیشینه‌ی دیرینه‌ی آن، و دیگری این حقیقت که بنیادگذارانش از چهره‌های برجسته و نامدار فرهنگ و ادب ایران بوده‌اند.

کزازی یکی از اقدامات شاخص انجمن را انتشار مجموعه کتاب‌های زندگینامه‌ای مفاخر دانست و افزود«این زنجیره از کتاب‌ها برای من پسندیده‌اند. این آثار سودمندند، زیرا خوانندگان، به‌ویژه ایرانیان جوان را با زندگانی بزرگان این سرزمین آشنا می‌کنند. چنین کتاب‌هایی می‌توانند برای نسل جوان نمونه‌هایی آموزنده باشند تا بدانند چگونه می‌توان توان‌هایشان را به کردار درآورد.

استاد بازنشسته دانشگاه علامه طباطبایی، درباره کیفیت برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب نیز اظهار کرد: نمایشگاه، به هر شیوه‌ای که برگزار شود، از آن دید که نمایشگاه کتاب است، سودمند خواهد بود. اما اگر بخواهد شایسته‌ی نام خویش باشد، باید سودی پایدار بر جای گذارد. نمایشگاه راستین آن است که خیزابه‌های فرهنگی پدید آورد که پس از پایان آن، همچنان روان باشد؛ که خوشبختانه چنین نیز هست.

چهره ماندگار زبان و ادب فارسی در پایان گفت: من نمی‌خواهم به ایرانیان جوان اندرزی بدهم؛ زیرا اندرز کارساز نیست. اندرز را باید به سامان‌دهان فرهنگ داد، به کسانی که سرپرستان آموزش در این کشورند. آنان‌اند که باید ایرانیان را از سالیان خُردی با کتاب، با خواندن، و با اندیشیدن پیوند دهند و با آن‌ها آشنا کنند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار