۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ۱۲:۳۱
کد خبر: ۳۰۶۰۸۸

عطنا - خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد که آن خبر مهم که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا قصد دارد اعلام کند، مربوط به تغییر نام «خلیج فارس» به نام جعلی است.

بر اساس این گزارش، ترامپ در سفر هفته آینده خود به عربستان سعودی اعلام می کند که ایالات متحده از این پس «خلیج فارس» را با نام جعلی خواهد نامید.

البته این اقدام ترامپ در دولت اول وی نیز سابقه دارد که در آن زمان با واکنش سیاسی ایران مواجه شد. ارتش ایالات متحده نیز سال‌هاست که به طور یکجانبه و غیرقانونی در بیانیه‌ها و تصاویری که منتشر می‌کند، از خلیج فارس به عنوان جعلی یاد می‌کند.

این در حالی است که به دنبال چند سال مناقشه رسانه ای اکنون در نقشه‌های گوگل در ایالات متحده، این پهنه آبی به عنوان خلیج فارس نشان گذاری شده است که البته در داخل پرانتز نام جعلی ظاهر می‌شود. اما نقشه‌های اپل همچنان فقط نام خلیج فارس را نشان می‌دهند.

هر چند می توان گفت این اقدام ترامپ اهداف ژئواستراتژیک بلندمدت آمریکایی در منطقه را دنبال می کند، اما به نظر می رسد ترامپ که به بلعیدن جغرافیای سایر کشورها و جعل جغرافیایی شهرت دارد، درصدد است که با این بیانیه فریبکارانه، کشورهای عربی منطقه را نسبت به مطالبات مالی و سیاسی خود تطمیع کند.

ترامپ از زمان روی کار آمدن دوباره در کاخ سفید، تلاش کرده است تا کشورهای خلیج فارس را به خرید بیشتر تسلیحات و سرمایه گذاری در آمریکا مجبور کند. ضمن اینکه حمایت آنها در درگیری‌های منطقه‌ای، از جمله حل جنگ غزه به نفع رژیم صهیونیستی نیز از برنامه های آمریکا در رابطه با کشورهای عربی منطقه است.

یک هدف احتمالی دیگر ترامپ از اقدام به کاربرد نام جعلی برای خلیج فارس، ایجاد منازعه لفظی میان ایران و کشورهای منطقه و در نتیجه تعمیق اختلاف میان ایران و همسایگان عربی خلیج فارس است که برای آمریکا و رژیم صهیونیستی در موضوعات مهم منطقه ای فرصت محسوب می شود.

گفتنی است این اقدام چند ماه پس از آن صورت می‌گیرد که ترامپ گفت ایالات متحده از این پس «خلیج مکزیک» را با عنوان «خلیج آمریکا» یاد خواهد کرد. ترامپ اظهار مشابه درباره خلیج پاناما نیز داشت.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار