۰۷ اسفند ۱۳۹۴ ۱۲:۴۹
کد خبر: ۳۰۴۳۵
2008726

انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری از ساعت ۸ صبح در ۵۲ هزار شعبه انتخابیه در سراسر کشور آغاز شد و امروز ۵۴ میلیون ایرانی می‌توانند پای صندوق‌های رای سرنوشت خود را رقم بزنند.


به گزارش عطنا و به نقل از مهر، با دستور وزیر کشور انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری از ساعت ۸ صبح امروز در ۵۲ هزار شعبه انتخابیه در سراسر کشور آغاز شد.

نظارت بر انتخابات صرفا بر عهده شوراي نگهبان مي باشد


هيات مركزي نظارت بر انتخابات پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري و دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي با صدور اولین اطلاعیه خود تاکید کرد: با تشكر و سپاس از خداوند متعال و ارج نهادن به شركت حماسي و حضور پرشور ملت قهرمان ايران اسلامي، به اطلاع مي رساند از آنجا كه نظارت بر انتخابات صرفا" بر عهده شوراي نگهبان مي باشد هيچ شخص يا مجموعه اي تحت عنوان نظارت و يا هر عنوان ديگر حق دخالت بر امر نظارت بر انتخابات را نخواهد داشت.


رهبر انقلاب رای خود را به صندوق‌ انتخابات انداختند


رهبر معظم انقلاب در نخستین دقایق برگزاری انتخابات رای خود را برای انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به صندوق سیار شماره ۱۱۰ انداختند.


روحانی: دولت آرای مردم را امانت بزرگ می‌داند


رئیس‌جمهور هنگام پس از بازدید از ستاد انتخابات کشور و انداختن رأی خود به صندوق انتخابات مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، در جمع خبرنگاران گفت: دولت آرای مردم را امانت بزرگ می‌داند و برای حراست از این امانت، همه توان خود را به کار می‌گیریم.


ظریف:۷ اسفند در تاریخ مشارکت مردم خواهد ماند


محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان در حاشیه شرکت در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در حسینیه جماران، در جمع خبرنگاران درباره دورنمای انتخابات امروز اظهار داشت: انتخابات مظهر مردم‌سالاری دینی است که یکی از مهمترین یادگارهای امام راحل (ره) و مبنای جمهوری اسلامی است.


حدادعادل: انتخابات جشن سیاسی ملی است


غلامعلی حدادعادل با حضور در مسجد لرزاده تهران آراء خود را به صندوق رأی انداخت و پس از آن در خصوص پیام حضور پرشور مردم در انتخابات برای جهانیان اظهار داشت: انتخابات را یک جشن سیاسی ملی می‌دانم؛ یعنی همه ملت در یک جشن سیاسی بزرگ شرکت می‌کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: حضور مردم برای همبستگی ملی، افزایش عزت و اقتدار ملی ضروری است و پیام بسیار خوبی را به دنیا می دهد. تنها کافی است که بدانیم در چند ماه گذشته در یکی از کشورهای منطقه که جمعیت آن نزدیک به جمعیت ایران است، انتخابات برگزار شد و در مرحله اول آن تنها ۲ درصد ملت آن کشور شرکت کردند.


رضایی: جناح‌های سیاسی آرای مردم را هزینه پیشرفت خود نکنند


محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در حسینیه ارشاد در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه پیش‌بینی شما از انتخابات چیست، گفت: با وجود اینکه ملت ایران در انتخابات‌های گذشته حماسه‌های بزرگی آفریده‌اند، در این انتخابات هم حماسه بسیار بزرگ دیگری به وجود خواهند آورد.


واعظی: حضور مردم در انتخابات اقتدار ایران در منطقه را حفظ می‌کند


محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در حسینیه ارشاد اظهار داشت: حضور مردم نشان‌دهنده وحدتی است که بین آنها حاکم است. مردم ما دیدگاه‌های مختلفی دارند، اما نسبت به سرنوشت کشور متعهد هستند.


موسوی لاری: همه نامزدها نتیجه انتخابات را قبول کنند


سید عبدالواحد موسوی لاری در جمع خبرنگاران درباره تاثیر مشارکت مردم در سرنوشت کشور، گفت: در اثرگذاری مشارکت مردم هیچ تردیدی نیست و این مسئله روشن است، اما اینکه مردم بیایند و حضور چشمگیری داشته باشند، انتظاری است که همه ما داریم.


ابتکار: حضور مردم در انتخابات برای تعیین سرنوشت امر بسیار مهمی است


معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط‌زیست با حضور در حسینیه ارشاد تاکید کرد: حضور مردم در انتخابات برای تعیین سرنوشت امر بسیار مهمی است و نشان‌دهنده آن است که مردم می‌توانند در انتخاب دیدگاه‌های متنوع در فضای سیاسی کشور تعیین‌کننده باشند.


ابراهیم یزدی هم آمد


ابراهیم یزدی و هاشم صباغیان از اعضای نهضت آزادی همزمان با آغاز انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری با حضور در حسینیه ارشاد آرای خود را به صندوق انداختند.
معصومه ابتكار ،علي شكوري راد، غلامخسين اسماعيلي ، غفوری فرد و غلامحسین اسماعیلی رئیس کل دادگستری نیز با حضور در حسینیه ارشاد آراء خود را به صندوق انداختند.
همچنین ری شهری، منتجب نيا و موسوی بجنوردی هم با حضور در حسينيه ارشاد رای خود را به صندوق انداختند.


تعداد واجدین شرایط سراسر کشور


برای انتخابات خبرگان ۳۱ حوزه اصلی و ۱۰۳۱ حوزه فرعی و برای انتخابات مجلس ۲۰۷ حوزه اصلی و ۸۵۵ حوزه فرعی در نظر گرفته شده است.
تعداد ۵۴ میلیون و ۹۱۵ هزار و ۲۴ نفر واجد شرایط رای دادن در انتخابات هفتم اسفند هستند و متولدین هفتم اسفندماه ۷۶ به عنوان رای اولی های این دوره از انتخابات محسوب می شوند که در این دوره از انتخابات ۳ میلیون و ۸۸ هزار و ۳۰۰ نفر «رأی اولی» وجود دارد.
استان های تهران، خراسان رضوی، خوزستان، اصفهان، فارس و آذربایجان شرقی بیشترین تعداد جمعیت واجدین شرایط رای دادن را دارا هستند.
بر اساس ماده ۸ قانون انتخابات نمایندگان مجلس برای ورود به محلس شورای اسلامی باید حداقل ۲۵ درصد آراء (یک چهارم) را کسب کنند اما برای نامزدهای خبرگان حدنصابی وجود ندارد.
برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ۶۰ هزار صندوق و برای انتخابات خبرگان نیز ۶۰ هزار و در مجموع ۱۲۰ هزار صندوق اخذ رای درنظر گرفته شده است.
در این دوره از انتخابات ۵۲ هزار شعبه اخذ رای وجود دارد که در هر شعبه یک نفر از هیات نظارت، یک نماینده از فرمانداری، یک بازرس و دو نفر از مامورین نیروی انتظامی و همچنین نماینده نامزدهای انتخاباتی حضور دارند.
تعداد واجدین شرایط، حوزه های انتخابیه، تعداد کرسی های مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری به تفکیک هر استان بر این اساس است:


444444444

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار