۰۵ تير ۱۴۰۱ ۰۷:۰۰
کد خبر: ۳۰۳۹۸۴

عطنا- رئیس اندیشکده امور اجتماعی،جمعیت و نیروی انسانی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: برای اجرای کامل الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تحول نظام تصمیم گیری، برنامه ریزی و اجرایی کشور یک ضرورت اساسی است.

محمد حسین پناهی، رئیس اندیشکده امور اجتماعی، جمعیت و نیروی انسانی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی در یادداشتی نوشت:

«تحول در نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری و برنامه ریزی کشور بـرای اجـرای کامـل الگـو، امـری ضروری و نیازمند هماهنگی و انسـجام مـدیریتی قـوای سـه گانه و نهادهـای رسـمی کشـور اسـت». برای این منظور، ابتدا مفاهیمی همچون تحول، نظام تصمیم‌گیری، برنامه ریزی و مردم سالاری دینی می بایست تعریف شوند، سپس بر اساس این تعاریف وضع موجود نظام تصمیم گیری، برنامه ریزی و اجرایی کشور بیان شود، و در گام بعدی پیامدهای نظام فعلی تصمیم گیری و اجرایی کشور بررسی شود.

این کار مستلزم تشریح انواع مختلف روابط دولت و جامعه و نوع این روابط در نظام مردم سالاری دینی است. بر این اساس می بایست معیارهای مردم سالاری دینی، شامل شایسته‌سالاری، مردم‌سالاری، خردورزی جمعی، شفافیت و پاسخگویی، و نوع تغییراتی که لازم است در نظام تصمیم گیری، برنامه ریزی و اجرایی کشور داده شود بررسی و تشریح گردد.

راه کارهای اصلی چنین تحولی در قالب تدوین و تصویب قانون نظام برنامه ریزی کشور بر مبنای الزامات مردم سالاری دینی و سند الگوی اسلامیایرانی پیشرفت، مانند تحول نظام برنامه‌ریزی از متمرکز به غیرمتمرکز، از بخشی نگری به نظام واری، از عدم پاسخگویی برنامه ریزان و مجریان به پاسخگو شدن آنان درباره نتایج برنامه ها، از نظارت درون سازمانی به نظارت علمی و مردمی، می‌بایست بیان شود.

همان طور که در ماده یک ساز وکارهای اجرا و نظارت الگو آمده، برای اجرای کامل الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تحول نظام تصمیم گیری، برنامه ریزی و اجرایی کشور یک ضرورت اساسی است. لذا، با بررسی تدابیر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، پیشنهاد شده است که تعدادی از تدابیر تدوین شده،  به عنوان تدابیر پیشران در نظر گرفته شوند، تا زمنیه لازم برای تحقق اهداف الگو فراهم گردد.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار