یک استاد دانشگاه معتقد است، شبکههای اجتماعی در عین حال که می تواند یکی از عوامل شکاف نسلی باشد، از سویی دیگر منجر به تعمیق روابط افراد، خانوادهها و نسلها نیز میشود.
به گزارش عطنا، دکتر وحید شالچی، جامعهشناس و عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی با حضور در برنامه پیشخوان خبر "شبکه خبر" با اعلام این مطلب گفت: شکاف نسلها تعریف منسجمی ندارد و گاهی به تغییر ذائقه فرهنگی دو نسل گفته میشود.
وی ادامه داد: برای یک فرهنگ و یک جامعه مهم این است که فرهنگ را نسل به نسل منتقل کند. اگر جامعهای موفق نشود این کار را انجام دهد، آن جامعه رو به انحطاط میرود و باید هنجارهای نسلها با هم مشترک باشد. گاهی شکافهای آنقدر زیاد است که تجربههای مشترک و هنجارهای مشترک آنقدر زیاد میشود که دچار شکاف نسلی میشویم.
این استاد دانشگاه در خصوص تکنولوژیهای جدید ارتباطی و تأثیر آن بر شکاف نسلی گفت: تکنولوژیهای ارتباطی برای ما امکان تعامل را فراهم کردهاند. باید به وجوه تهدید و فرصت این موضوع بیشتر نگاه کنیم. این پدیده مسئله سبک زندگی را در دنیا مطرح کرده است و ما امکان دارد، سبک زندگی خود را انتخاب کنیم.
شالچی اظهار داشت: حتی ممکن است این فرهنگ مربوط به محل جغرافیایی خودمان نباشد. این پدیده حق انتخاب فرهنگ را نیز به افراد میدهد و یکی از این سازوکارها، مصرفگرایی است. ضمنآنکه تمام امکانات رسانهای و ارتباطی را برای مصرفگرایی ترویج میدهند.
وی در خصوص پیچیدگیهای اختلاف بین نسلی در عصر تکنولوژی، گفت: این موضوع هم نگرانی است و هم زمینههایی برای فرصت محسوب میشود. حضور در فضای مجازی، ممکن است جایگزین حضور در فضای واقعی شود اما از سویی دیگر میتواند موجب افزایش ارتباطات خانواده ها و افراد شود.
عضو هیئت علی دانشگاه علامه طباطبائی در همین رابطه تصریح کرد: از این منظر میتوان به این موضوع به عنوان یک فرصت نگاه کرد. تکنولوژی به معنی اعطای فرصت به افراد توانمند مالی است لذا خیلی وقت ها این فرصت به صورت عادلانه تقسیم نمیشود.
شالچی در پایان افزود: تکنولوژی محتواهایی را در سطح جهان جابجا میکند که در نسبتهای مختلف با فرهنگ متفاوت هستند. بنابراین حساسیت به محتوا بسیار مهم است. هر تکنولوژی باید همراه خودش فرهنگ را داشته باشد و سرعت رشد و حرکت فناوری از فرهنگ نیز بیشتر است.