رئیس انجمن جامعهشناسی ایران با بیان اینکه ارتباط جامعهشناسان و هنرمندان حرفهای و دغدغهمند لازمه بهبود مسائل اجتماعی کشور است، گفت: انجمنهای علمی و مخصوصا جامعهشناسان برای اینکه نافذ باشند و به ثمر بنشینند باید بتوانند نوعی ارتباط موثر و کارا با حوزه عمومی برقرار کنند.
به گزارش عطنا، نمایشگاه عکس «مسائل اجتماعی ایران» به همت انجمن جامعهشناسی ایران، باحضور جمعی از استادان، جمعه، 1 تیرماه در گالری «ماه مهر» تهران افتتاح شد و در نشست افتتاحیه این نمایشگاه دکتر حسین سراجزاده، رئیس انجمن جامعهشناسی ایران، دکتر هادی خانیکی، مدیرگروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی و رئیس انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات و علیمراد عناصری، مسئول برگزاری این نمایشگاه سخنرانی کردند.
حسین سراجزاده، استاد جامعهشناسی دانشگاه خوارزمی در رابطه با برگزاری این نمایشگاه گفت: ایده برگزاری نمایشگاه عکس، از همایشی که انجمن جامعهشناسی ایران در دورههای مختلف برگزار میکرد شکل گرفت که جناب آقای عناصری و دکتر گودرزی بار زحمت برگزاری آن را به دوش کشیدند.
وی درباره کار ویژه انجمنهای علمی گفت: از انجمنهای علمی رشتههای گوناگون انتظار میرود که فعالیتهای علمی بکنند و در قالب پنلها، جلسات و همایشها ترویج علم را میسر کنند. همچنین باید در این نشستها نوعی فضا ایجاد کنند که جامعه با مسائل اجتماعی آشنا شوند و جریانهای فکری در آنها ایجاد بهوجود بیاید.
سراجزاده افزود: در سالهای اخیر با طرح مفهوم جامعهشناسی حوزه عمومی و جامعهشناسی مردممدار به نظر میرسد که رسالت و مسئولیت انجمنهای علمی بهخصوص در حوزه علوم اجتماعی یک مقداری بیشتر و فراتر از صرف فعالیتهای آکادمیک است. انجمنهای علمی و مخصوصا جامعهشناسان برای اینکه نافذ باشند و به ثمر بنشینند باید بتوانند نوعی ارتباط موثر و کارا با حوزه عمومی برقرار کنند.
رئیس انجمن جامعهشناسی ایران در خصوص رابطه جامعهشناسی و هنر گفت: در راستای همین ایده رابطه جامعهشناسان با هنر میتواند مورد توجه قرار بگیرد. به این معنی که هنر همیشه زبان رسا و تاثیرگذاری داشته و دارد. جامعهشناسان هم باید بتوانند از این رسانه حوزه عمومی استفاده کنند و مباحث، حرفها و دیدگاههای خودشان را وارد حوزه عمومی کنند. این یک فلسفه بسیار خوبی برای این کار خواهد بود.
سراجزاده افزود: همانطور که در جامعهشناسی ایران جامعهشناسان مردممدار و متعهد به خیرجمعی وجود دارد در حوزه هنر هم هنرمندانی داریم که به اخلاق جمعی و خیر عمومی پایبندند. اصطلاحا به آنها هنرمندان مردممدار میگوییم.
وی نتیجه تعامل جامعهشناسی و هنر را موثر دانست و گفت: در این صورت هنر دیگر تنها حاوی تکنیک و ظرافت تخصصی مخصوص به خود نیست بلکه از آنها برای آگاهیبخشی نیز استفاده میشود. در این صورت ما جامعهشناسان میتوانیم با این هنرمندان تعامل سازننده و همافزایی داشته باشیم تا همان خیرجمعی را گسترش دهیم و ارتباط را پیش ببریم.
حسن سراج زاده، رئیس انجمن جامعهشناسی ایران در پایان سخنانش گفت: این نمایشگاه که دومین تجربه اینگونه همکاری است و البته از نظر حرفهای بودن اولین، قابل تقدیر است. امیدواریم که این همکاری بین جامعهشناسان مردممدار و هنرمندان مردمدار و حرفهای بیشتر صورت بگیرد تا شاهد این کارهای خوب باشیم.