۰۲ تير ۱۳۹۷ ۱۴:۳۷
کد خبر: ۱۹۵۶۷۷
ghanoon

رئیس مرکز مطالعات و جرم شناسی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: جرائم اقتصادی و علیه اموال و دارایی‌ها از مهمترین موضوعات نیازمند پژوهش و تحقیق در حوزه پیشگیری است.


به گزارش عطنا به نقل از مهر، براساس آمار و ارزیابی­‌های موجود در مرکز مطالعات اجتماعی و جرم‌­شناسی، «جرائم اقتصادی و علیه اموال و دارایی‌­ها»، «خشونت»، «صدمات بدنی غیرعمدی»، «جرائم مرتبط با مواد مخدر صنعتی و روانگردان»، «جرائم و آسیب‌های فضای ­مجازی»، «آسیب­‌های ناظر به نابهنجاری‌­های نهاد خانواده و امور اجتماعی»، «حاشیه‌نشینی»، «طلاق»، «جرایم امنیت اخلاقی» از مهم­ترین موضوعات نیازمند پژوهش و تحقیق در حوزه پیشگیری هستند.


فرزاد جلیلیان درباره اهمیت طرح­‌های پژوهشی در این معاونت گفت: امروزه، پژوهش یکی ازمهم‌ترین مولفه‌های مدیریت دانش‌محور در سازمان‌ است و البته هر سازمانی سعی می‌کند تا اولویت‌ها را شناسایی و نسبت به آن طرح  و پژوهش ارائه کند.


رئیس مرکز مطالعات و جرم شناسی معاونت افزود: با توجه به کمبود پژوهشگر و فقدان پیش‌­بینی ساختار تحقیقاتی درمرکز مطالعات­ اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌­قضائیه، این مرکز به منظور انجام طرح‌­های پژوهشی درحوزه شناخت جرائم و آسیب­‌های اجتماعی و نحوه کنترل و مدیریت آنها نیازمند انجام تحقیقات است.


وی خاطرنشان­  کرد: همچنین با توجه به این که معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، پژوهش‌ را یکی از اهداف خود به منظور پیشگیری از جرم تعیین نموده­است، تدوین « فرایند تدوین اولویت‌های پژوهشی» برای این سازمان اهمیت می‌یابد.


جلیلیان ادامه داد: براساس آمار و ارزیابی­‌های موجود در مرکز مطالعات اجتماعی و جرم‌­شناسی، «جرائم اقتصادی وعلیه اموال و دارایی‌­ها»، «خشونت»، «صدمات بدنی غیرعمدی»، «جرائم مرتبط با مواد مخدر صنعتی و روا‌نگردان»،«جرائم وآسیب‌­های فضای‌مجازی»،«آسیب‌­های ناظر به نابهنجاری‌­های نهاد خانواده و امور اجتماعی»، «حاشیه‌نشینی»، «طلاق»، «جرایم امنیت اخلاقی» از مهم­ترین موضوعات نیازمند پژوهش و تحقیق در حوزه پیشگیری هستند.


رئیس مرکز مطالعات و جرم شناسی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌قضاییه، با بیان اینکه ازسال 89 تاکنون 40 طرح پژوهشی با موضوع پیشگیری از جرم و آسیب‌های اجتماعی موردحمایت قرارگرفته است.


ازجمله آثار وپژوهش­‌های منتشر شده توسط این معاونت را، راهنمای نظام آمار عدالت کیفری(ترجمه)، راهنمای کارگاه علمی و کاربردی مدیریت پیشگیری از جرم و آسیب‌های اجتماعی، رهنمودهای عملی پیشگیری از جرم(ترجمه)، مروری بر مسایل اجتماعی ایران، رهیافت­‌های نوین پیشگیری ازجرم( چهار جلد)، چکیده مقالات جرم‌شناسی کمی (ترجمه)، راهنمای اصول اساسی و اقدامات نویدبخش جایگزین‌های حبس (ترجمه)، شناسایی و طبقه‌بندی عناوین مجرمانه، مدیریت­­­‌ راهبردی پیشگیری ازجرم و­ آسیب‌های اجتماعی، بررسی تطبیقی جمعیّت کیفری زندان در ایران، طرح تدوین نظام‌نامه جامع آمار جرایم و آسیب‌های اجتماعی کشور، نقش دادستان در پیشگیری، جامعه شناسی قتل، پیش فروش ساختمان، مدیریت راهبردی پیشگیری از جرم و آسیب‌های اجتماعی، شناسایی و بررسی مسائل خانواده‌های والد زندانی و راهکارهای حمایت از کودکان این خانواده‌ها در برابر مخاطرات و آسیب­‌ها، فهم همجنس‌گرایی و راهنمای والدین در زمینه پیشگیری از جرائم جنسی علیه کودکان عنوان کرد.


به گفته وی، هفت طرح‌ پژوهشی مطالعه تطبیقی و استخراج مدل بومی پیشگیری‌های مردم محور، علل ضرب وجرح­‌های عمدی و ارائه راهکارهای اجرایی و پیشگیرانه، ارزیابی پروفایل مشکلات روان‌شناختی، وضعیت سلامت روانی، بهزیستی معنوی و روان شناختی گروه‌های هدف برنامه اصلاح و باز اجتماعی کردن مجرمین، بررسی نظام‌های رفتاری مواجهه مناسب با خشونت خانگی، مقایسه مشکلات بین فردی، خودکنترلی، احترام به خود و حل مسئله اجتماعی در مصرف کنندگان مواد مخدر سنتی (کم خطر) وصنعتی (پرخطر)، انجام طرح پژوهشی موانع اساسی تحقق  پیشگیری از جرایم سایبر و انجام طرح پژوهشی عوامل وقوع تصرف غیرمجاز اراضی عمومی و راهبردهای پیشگیرانه آن در سال 96 انجام شده است.


جلیلیان از در دست اجرا بودن چهار طرح‎‌ پژوهشی بررسی جامعه‌شناختی تکدی‌گری و بی­­­­­­­­­­­‌خانمانی درتهران، آثار روانشناختی سوختگی شیمیایی جنایی (اسید پاشی) بر قربانیان و ارائه راهکارهای پیشگیرانه، مطالعه جامعه­‌شناختی و روانشناختی مرتکبین جرایم امنیت اخلاقی در فضای مجازی به منظور ارائه راهکارهای پیشگیرانه و تدوین الگوی نیازسنجی و احصاء عناوین پژوهشی پیشگیرانه اولویت دار هم خبر داد و گفت که برای سال 97 هم یک‌سری طرح های پژوهشی به این عناوین اضافه می‌شود.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار