۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ ۰۳:۴۱
پنل‌های‌های تخصصی روز اول همایش ملی مسائل اجتماعی زنان

«اولین همایش مسائل اجتماعی زنان» با حضور استادان و متخصصان مطالعات زنان کشور از ۱۰ اردیبهشت به مدت 2 روز در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

به گزارش عطنا،  «اولین همایش مسائل اجتماعی زنان» به همت دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی با همکاری مرکز مطالعات زنان دانشگاه تهران، پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی،‌ گروه مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس، پردیس خواهران دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه الزهرا، دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشگاه آزاد‌ اسلامی واحد علوم تحقیقات، انجمن جامعه‌شناسی ایران، انجمن علمی رفاه اجتماعی ایران، انجمن علمی فقه و حقوق خانواده ایران،‌ پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی،‌ مرکز تحقیقات زن و خانواده، مرکز امور اجتماعی فرهنگی کشور،‌ معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ دفتر امور بانوان و خانواده وزارت کشور، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و شهرداری منطقه ۳ تهران در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

در پنل اول این همایش با عنوان تحولات سبک زندگی زنان، مقالاتی شامل تحلیل پدیدارشناسانه روابط جنسی زنان طبقه متوسط شهر تهران در سال ۱۳۹۶ توسط عاطفه آقایی و محمدتقی کرمی قهی، احساس غم و زنانگی و مردانگی توسط سعیده امینی، زنانه شدن سالمندی جمعیت در ایران: سطح، روند و الزامات سیاستی توسط محمود مشفق، قدرت مرادی ثانی و عاطفه سوفالچیان، خرده‌فرهنگ دختران، جبران عشق، حمایت و هویت؛ مطالعه موردی یک‌خرده فرهنگ دخترانه توسط محدثه امیری مقدم، مقایسه خوش‌بینی و تاب‌آوری با سرمایه اجتماعی در زنان فرهنگی و خانه‌دار توسط جمیله صوفی‌زاده و مدیریت چهره در تعاملات اجتماعی توسط بهزاد خدری و فریده سادات‌مؤمنی ارائه شد.

در پنل دوم این همایش با عنوان زنان و هویت، مقالاتی شامل بررسی رابطه سرمایه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بر نگرش زنان ۲۵ تا ۵۰ شهر مشهد سال ۱۳۸۹ نسبت به هویت مدرن خویش توسط وجیهه معصوم، پروانه دانش و محمدجواد زاهدی‌مازندرانی، فهم پدیدارشناسانه از تجربه‌ زیسته‌ی دگرجنس بودگی (جنسیت و هویت جنسی) توسط مهرنوش جهانگیرپور نودهی و محمد سعید ذکایی، خود زنانه در گذار به زنانگی هژمون؛ فهم تنش‌های تجربه شده زنان ایرانی مهاجر در فرانسه توسط طاهره خزایی، تیپولوژی ابعاد مادری در فضای مجازی: مطالعه موردی صفحه اینستاگرام «نی نی بان و من و کودکم» توسط حمیده هدایتخواه و حسین بستان، بررسی مناسبات جنسیتی در تلویزیون صداوسیما: مطالعه برنامه‌های خردسال شبکه دوم سیما توسط مرضیه قویدل دارستانی، محمدمهدی رحمتی و حسن چاوشیان و بررسی معنای مرجح دال زن در مفصل‌بندی کنونی گفتمان جمهوری اسلامی ایران توسط دکتر محمد مهدی خوئی ارائه شد.

در پنل سوم این همایش با عنوان آسیب‌ها و مسائل اجتماعی زنان، مقالاتی شامل بررسی آسیب‌های اجتماعی زن در فیلم‌های تهمینه میلانی و پوران درخشنده توسط فائزه آزادیان و تقی آزاد ارمکی، تله‌ بی‌قدرتی زنان در فرآیند یک بیماری هویتی: مطالعه کیفی زنان «اچ آی وی»، ایدز در شهر کرمان توسط فاطمه حیدری نژاد و داریوش بوستانی، واکاوی اعتیاد زنان در یک مطالعه کیفی توسط زینب جهاندار لاشکی و سهیلا صادقی، تجربه‌ها و پیامدهای اجتماعی مصرف مواد مخدر در زنان توسط حسین یحیی‌زاده پیرسرایی و مرجان کیانی و بررسی عوامل اجتماعی موثر بر استعمال مواد مخدر در میان دانشجویان دختر توسط افسانه توسلی و عهدیه اسدپور ارائه شد.

در پنل چهارم این همایش با عنوان حقوق شهروندی، مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان، مقالاتی شامل حقوق شهروندی زنان در ایران عهد قاجار توسط فرزانه اسمعیل‌پور لنگرودی و هادی نوری، تحلیل جامعه شناختی عوامل اجتماعی- فرهنگی موثر بر مشارکت سیاسی زنان (با تأکید بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی سال ۱۳۹۴) توسط زینب مرادی نژاد و محمدحسین پناهی، سنجش میزان تأثیر سرمایه اجتماعی و ابعاد آن با توجه به حقوق مدنی و کارآفرینی زنان: مطالعه موردی بین زنان ۲۰تا۴۰ سال منطقه ۲تهران توسط زهرا حضرتی، نقش رسانه ها در پایان تک صدایی جهان سیاست (با تاکید بر زنانه کردن سیاست) توسط عباس اسد، نقش برنامه توسعه ملل متحد در توانمندسازی زنان؛ چالش‌ها و فرصت‌ها توسط آناهیتا سیفی و درک و تصور زنان از حضور در ورزشگاه بر مبنای حقوق شهروندی: مطالعه کیفی توسط مستانه چمنی و زهرا میرحسینی ارائه شد.

همچنین در حاشیه پنل‌های روز اول اولین همایش ملی مسائل اجتماعی زنان کارگاه نظریه های جنسیت با تدریس پروفسور اریک مسه، استاد دانشگاه بوردو فرانسه به زبان انگلیسی همراه با ترجمه برگزار شد.

عکس: مسعود پناهی - عطنا

مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.