۱۷ فروردين ۱۳۹۷ ۱۳:۵۷
کد خبر: ۱۸۱۰۳۳
turkey istanbul

معصومه آقاپورعلیشاهی با بیان اینکه طی یک سال ۱۰‌میلیارد دلار ارز به مقصد هتل‌های ترکیه از کشور خارج شده است، گفت: متاسفانه مبنای معاملات ایران و ترکیه هنوز لیر نیست و باید به سمت پیمان‌های دو‌جانبه پولی حرکت کنیم.


به گزارش عطنا به نقل از آرمان، همزمان با سفر رئیس‌جمهور به ترکیه یک نماینده مجلس با انتقاد از خروج ارز از ایران به‌دلیل سفر به ترکیه خواستار جدی گرفتن پیمان‌های پولی دو‌جانبه از جمله با ترکیه شد. معصومه آقاپور علیشاهی با بیان اینکه طی یک سال ۱۰‌میلیارد دلار ارز به مقصد هتل‌های ترکیه از کشور خارج شده است، گفت: متاسفانه مبنای معاملات ایران و ترکیه هنوز لیر نیست و باید به سمت پیمان‌های دو‌جانبه پولی حرکت کنیم.



ترکیه مقصد گردشگران ایرانی



مدت‌هاست که روی این موضوع تبلیغ می‌شود که جای سفر به ترکیه می‌توان از صد‌ها شهر و روستای ایران دیدن کرد که بسیاری از گردشگران اروپایی برای دیدن آن سر و دست می‌شکنند. با وجود این، همانقدر که خارجی‌ها برای سفر به ایران سر و دست می‌شکنند، ایرانی‌ها رویای سفر به استانبول، آنتالیا، دوبی و پاتایا را در سر می‌پرورانند.


تفاوت کار در اینجاست که در ایران انگار که تمایلی برای جذب گردشگر نباشد انواع و اقسام روش‌ها را به کار می‌گیرند تا گردشگران خارجی و حتی داخلی را فراری دهند! اما در مقابل ترک‌ها با آغوش باز هم گردشگران ایرانی را می‌پذیرند و هم به‌دنبال جذب توریست از دیگر کشور‌ها هستند.


نتیجه کار این شده است که درآمد ترکیه از گردشگری بسیار بیشتر از درآمد نفتی ایران است و کشور ما با وجود ظرفیت بالا در جذب گردشگر، نه‌تنها در این امر موفق نیست که شهروندان خودش را هم به دیگر کشور‌ها می‌فرستد.


سالانه میلیون‌ها دلار ارز از ایران به‌واسطه سفر شهروندان ایرانی به خارج صرف می‌شود و این در شرایطی است که لااقل اگر بنا نیست این سفر‌ها را با ایجاد جذابیت در داخل کمتر کنیم، می‌توانیم با تمهیداتی خروج ارز از کشور را کنترل کنیم.


چندی پیش وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه اعلام کرد که در دو ماه ژانویه و فوریه سال 2018 (11 دی تا 11 اسفندماه 1396) میزان ورود اتباع ایرانی به این کشور به شکل محسوسی افزایش داشته و ایرانی‌ها در صدر گردشگران خارجی این کشور جای گرفتند.


هنوز آمار سفر گردشگران 20 روز آخر سال قبل و ایام تعطیلات عید نوروز امسال اعلام نشده ولی گزارش‌های غیررسمی نشان‌دهنده افزایش حدود 50‌درصدی سفر گردشگران ایرانی به ترکیه است.در ایام عید نوروز سال گذشته، حدود 250‌هزار ایرانی به ترکیه سفر کرده بودند.


بنابراین در دو ماه ژانویه و فوریه 350‌هزار و 421 گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کرده‌اند.بر اساس گزارش این مرجع ترک، سفر گردشگران ایرانی به ترکیه در دو ماه نخست سال میلادی جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 73/11‌درصد افزایش یافته است و گردشگران گرجستانی با 29/10‌درصد افزایش در رده بعدی قرار دارند.


وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه تعداد کل گردشگران خارجی در دو ماه نخست سال جاری میلادی را با 35‌درصد رشد، بیش از سه‌میلیون نفر اعلام کرد. بنا به اعلام این وزارتخانه، شهر استانبول با اختصاص یک‌میلیون و 323‌هزار و 761 گردشگر به خود و افزایش بیش از 56‌درصدی شمار گردشگران نسبت به سال گذشته، در صدر مقاصد گردشگری ترکیه قرار دارد.



دفاع از پیمان‌های دو‌جانبه



یک نماینده مجلس با بیان اینکه سال گذشته در کمیسیون اقتصادی مجلس تلاش‌های ویژه‌ای برای تغییر مبنای ارزی از دلار به یورو انجام شد،گفت: نتیجه این تلاش در ابلاغیه اواخر سال 96 رئیس کل بانک مرکزی در خصوص مبنای معاملات قرارگرفتن یورو در قراردادهای وارداتی نمود پیدا کرد.


به گزارش تسنیم، معصومه آقاپور علیشاهی با اشاره به اینکه یکبار برای همیشه باید وضعیت بانکی ایران با دنیا تعیین تکلیف شود، تاکید کرد، بایستی تکلیف ایران با FATFمشخص شود چراکه در حال حاضر هزینه‌های زیادی از باب پولشویی به ایران وارد می‌شود.


عضو کمیسیون اقتصادی گفت: در حال حاضر 20‌میلیارد دلار، ارز در خانه‌های مردم نگه داشته می‌شود که این آمار از طریق اختلاف ارزهای ورودی کشور از محل صادرات نفتی و غیرنفتی و همچنین واردات بدست آمده است.


او با اشاره به آمار بالای خروج ارز از ایران به سمت ترکیه گفت: بر‌اساس آماری که در اختیار بنده قرار گرفت در سال 2017 تنها 10‌میلیارد دلار از طریق گردشگران ایرانی وارد صنعت هتلداری ترکیه شده است.


این نماینده مجلس ادامه داد، با توجه به آنکه در 70‌درصد اصناف ترکیه صندوق مکانیزه فروش مستقر شده این آمار نگران‌کننده از گردشگران ایران بدست آمده است. در واقع هر هزینه‌ای از طرف مسافر با شماره گذرنامه وی ثبت می‌شود. به این ترتیب مشخص شد 5‌میلیون ایرانی از هتل‌های ترکیه استفاده کرده و به‌طور متوسط هر نفر 2000 دلار هزینه کرده است.


علیشاهی با بیان اینکه با توجه به استقبال مردم از صنعت توریسم باید تدبیری در این خصوص اندیشیده شود، گفت: متاسفانه مبنای معاملات ایران و ترکیه هنوز لیر نیست و اگر این تعداد مسافر قرار باشد از لیر استفاده کنند چنین ظرفیتی در صرافی‌ها وجود ندارد.


عضو کمیسیون اقتصادی تاکید کرد، هنوز معاملات ایران با بسیاری از کشورها با دلار انجام می‌شود اما قدم‌های مثبتی در خصوص پیمان‌های دو‌جانبه پولی برداشته شده و در رأس این موارد اتحادیه اروپا قرار دارد.


امیدواریم با جایگزین شدن یورو به جای دلار در معاملات این حوزه تا حدودی مشکلات ارزی کشور مرتفع شود. او افزود: در حال حاضر تلاش‌های مشخصی برای انجام معاملات با کشور چین براساس یوآن انجام شده است.



آخرین وضعیت مذاکرات با چینی‌ها


این نماینده مجلس در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات مقامات اقتصادی ایران و چین گفت: بنده در سفر آقای طیب نیا وزیر سابق اقتصاد به کشور چین حضور داشتم، خوشبختانه در این سفر مقرر شد دو خط اعتباری از طریق دو بانک چینی برای ایران گشایش یابد. علیشاهی ادامه داد: از طریق دوبانک اگزیم و کلدون بانک دو خط اعتباری با مقدار حدودی 20‌میلیارد دلار گشایش یافت که این موارد با حضور مستقیم وزیر سابق اقتصاد محقق شده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار