پرسشگری کار اصلی خبرنگار است و پرسش به معنای جسارت نیست که خبرنگار از بابت آن مکرر عذرخواهی کند. وظیفه مصاحبهکننده، قول گرفتن از مصاحبهشونده نیست! وظیفه خبرنگار پرسیدن سوال و گرفتن پاسخ شفاف است.
به گزارش عطنا، محسن ماندگاری در یادداشتی کوتاه به بررسی نکتههای برجسته مصاحبه رشیدپور با رئیس جمهور پرداخته است که در ادامه میخوانیم؛
مصاحبهکننده، مخصوصا برای مصاحبه با رئیس جمهور باید اطلاعات کامل و بی نقصی در حوزههای مرتبط با سوالات خود داشته باشد.
او دستکم دو بار اطلاعات غلط پرسید و با تذکر مصاحبهشونده رو به رو شد؛ اعلام رقم سی میلیون خانوار خسارت دیده از موسسات اعتباری و اشتباه گرفتن صندوق توسعه ملی با صندوقها و موسسات مالی اعتباری از جمله این اشتباهات بود.
رشیدپور در ۹ سوال خود حداقل ۷ بار به رئیس جمهور جسارت و هر بار هم از رئیس جمهور از بابت آنچه خودش آن را جسارت خواند عذرخواهی کرد. پرسشگری کار اصلی خبرنگار است و پرسش به معنای جسارت نیست که خبرنگار از بابت آن مکرر عذرخواهی کند.
وظیفه مصاحبهکننده، قول گرفتن از مصاحبهشونده نیست! وظیفه خبرنگار پرسیدن سوال و گرفتن پاسخ شفاف است. رشیدپور در جای جای مصاحبه، رسالت خود را قول گرفتن از رئیس جمهور تعریف کرده بود.
پوشش مجری تلویزیونی آن هم در یک مصاحبه رسمی تابع قواعد و استانداردهایی است. پوشیدن کت برفکی با لباس یقه اسکی، مصاحبه را متفاوت نمیکند. لباس غیررسمی حتی برای گفت و گو با شخصیتی استانداردگریز چون احمدینژاد هم مناسب نیست چه رسد به روحانی.
هنوز هم متوجه نشدهام آقای رشیدپور استاندارد جهانی ۶۰دقیقه را برای مصاحبه از کجا آورده بود؟
با این همه، مصاحبه دوشنبه شب رشیدپور با رئیس جمهور احتمالا بهترین مصاحبه تلویزیون با روسای جمهور در ۱۳ سال گذشته بوده؛ هم موفقیتی برای تلویزیون و هم دفتر رئیس جمهور.