نشست «راهبردهای محله محوری و توسعه محلهای (مقایسه تطبیقی محله لشکرآباد اهواز و محله هرندی تهران» با سخنرانی میترا عظیمی برگزار شد.
به گزارش عطنا در این نشست که به همت گروه برنامهریزی اجتماعی، شهری و توسعه منطقهای 19 آذرماه در سالن ارشاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، استاد دانشگاه علامه طباطبائی به مقابیسه تطبیقی محله لشکرآباد اهواز با محله هرندی تهران پرداخت.
عظیمی در نشست گفت: پیرو تحولات در بافتهای شهری دوران معاصر و جایگزین شدن بافتهای شهری جدید به جای محیطهای شهری قدیم، نقش و جایگاه محلههای شهری از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: روند شکلگیری محلههای قدیمی که در طول دورهای طولانی شکل گرفتهاند، به گونهای بوده است که در پاسخگویی به نیازهای فردی و اجتماعی ساکنان از کارایی لازم برخوردار بودهاند. اما دگرگونی در عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و کالبدی شهرها و در محلهها اثرات منفی بر کارکرد محله و قابلیت پاسخگویی آنها به نیازهای ساکنان داشته است.
استاد دانشکده علوم اجتماعی یادآور شد: در واقع با تغییرات شگرف ساختار فضایی محلههای شهری از نقش سیاسی، اجتماعی و اقتصادی آنها کاسته شده و نارساییهایی چون آلودگیهای زیست محیطی، بیکاری، فقر، حاشیهنشینی، بدمسکنی، آسیبهای اجتماعی- روانی و فرهنگی و بویژه اتلاف سرمایههای مادی و معنوی را به همراه داشته است.
عظیمی همچنین گفت: اهمیت توجه به سطح محلات به حدی است که بنا به اظهارات کارشناسان، امروزه برای حل مشکلات شهرنشینی، رهیافت توسعه اجتماعات محلهای با تأکید بر پایداری شهری با رویکردی «مردممحور» در مدیریت شهری جایگاه ویژهای یافته است.
گفتنی است در این نشست، پس از ارایه تعریفی از محله، ابعاد و ویژگیهای محله پایدار، یک مقایسه تطبیقی میان محله لشکرآباد اهواز به عنوان الگوی موفق داخلی از تحول و بازآفرینی محلهای و پس از آن وضعیت محله هرندی واقع در منطقه ۱۲ تهران بررسی شد.
عکس: مهدی خشوعی-عطنا