۲۵ مرداد ۱۳۹۴ ۱۵:۴۸
کد خبر: ۱۵۹۲۲

رئیس بخش علم اطلاعات و دانش شناسی‌ دانشگاه شیراز گفت: بر اساس جدیدترین نتایج نظام رتبه بندی شانگهای در سال ۲۰۱۵ میلادی وضعیت دانشگاه ها در پنج قاره مشخص شد.




دکتر جعفر مهراد در گفتگو با مهر افزود: نظام رتبه بندی شانگهای نتایج رتبه بندی سال ۲۰۱۵ میلادی را منتشر کرده است و بر اساس این رتبه بندی، ۵۰۰ دانشگاه ممتاز جهان طبق معیارهای کمی‌ علمی‌ معرفی‌ شده است.


این استاد علم اطلاعات افزود: در جدول کلی‌ رتبه بندی نام دو دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران مشاهده می‌‌شود. دانشگاه تهران با رتبه‌ای در دامنه ۳۰۰-۲۰۱ و دانشگاه صنعتی‌ شریف در رتبه‌ای در دامنه ۵۰۰-۴۰۱.


بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: رتبه‌های اول تا پنجم به ترتیب به دانشگاه‌های هاروارد، استنفورد، انستیتو فناوری ماساچوست ، برکلی، و کمبریج تعلق دارد. به گفته مهراد، رتبه‌های ششم تا دهم نیز در اختیار دانشگاه‌های پرینستون، کلتک، کلمبیا، شیکاگو، و آکسفورد است.






























































































رتبه جهانی نام دانشگاه/ کشور
۱ هاروارد/ آمریکا
۲ استنفورد/ آمریکا
۳ انستیتو فناوری ماساچوست/ آمریکا
۴ برکلی/ آمریکا
۵ کمبریج/ انگلستان
۶ پرینستون/ آمریکا
۷ انستیتو فناوری کالیفرنیا/ آمریکا
۸ کلمبیا/ آمریکا
۹ شیکاگو/ آمریکا
۱۰ آکسفورد/ انگلستان
۱۱ ييل/ آمریکا
۱۲ کاليفرنيا در لس آنجلس/آمریکا
۱۳ کورنل/ آمریکا
۱۴ کاليفرنيا در سان ديه گو/ آمریکا
۱۵ واشينگتن/ آمریکا
۱۶ جان هاپکينز/ آمریکا
۱۷ پنسيلوانيا/ آمریکا
۱۸ کاليفرنيا در سانفرانسيسکو/ آمریکا مشترک با کالج لندن/ انگلستان
۱۹ سان فرانسیسکو/ آمریکا
۲۰ موسسه فناوری زوریخ/ سوئیس
۲۱ توکیو / ژاپن

مهراد گفت: در فاصله رتبه‌های ۱۱ تا ۱۷، هفت دانشگاه از آمریکا، رتبهٔ ۱۸ مربوط به یونیورسیتی کالج لندن، رتبهٔ ۱۹ مربوط به دانشگاه سان فرانسیسکو، و رتبهٔ بیست نیز مربوط به موسسهٔ فناوری زوریخ است.


وی ادامه داد: از قاره آسیا، دانشگاه توکیو نخستین دانشگاهی است که در جایگاه ۲۱ نشسته است. در قاره اروپا نیز، دانشگاه کپنهاگ، و دانشگاه پییر و ماری کوری، به ترتیب رتبه‌های ۳۵  و ۳۶ را در اختیار دارند. در منطقه اقیانوسیه، دانشگاه ملبورن حائز رتبه ۴۴ است. نخستین دانشگاه آلمان، دانشگاه هایدلبرگ، رتبه ۴۶ را به دست آورده است.


چهره ماندگار علمی‌ کشور خاطرنشان کرد: در منطقه جنوب غرب آسیا، دانشگاه عبری اورشلیم، رتبه ۶۷ را در اختیار دارد. در این منطقه دانشگاه‌های ملک عبدالعزیز و ملک سعود، رتبه ای در دامنه ۲۰۰-۱۵۱ دارند. سومین دانشگاه عربستان سعودی دانشگاه علوم و فناوری ملک عبداله، در دامنه‌ای بین ۴۰۰-۳۰۱ قرار دارد.


وی یادآور شد: دانشگاه قاهره نخستین دانشگاه مصر است که آن‌ نیز رتبه‌ای در دامنهٔ  ۵۰۰-۴۰۱ دارد. از عربستان سعودی چهارمین دانشگاه این کشور، دانشگاه نفت و معدن ملک فهد است، که آن نیز، رتبه‌ای در همین دامنه دارد.


مهراد با اشاره به رتبه دانشگاه‌های ترکیه افزود: از این کشور تنها دانشگاه استانبول که رتبه‌ای در دامنه ۵۰۰-۴۰۱ دارد در این نظام رتبه بندی مشاهده می‌‌شود.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار