به بهانه گذاشتن نام «لوک» روی نهمین نوه ترامپ به تحلیل تفکر پوپولیستی وی در سیاست خارجی پرداخته شده که در ادامه میخوانیم:
به گزارش عطنا به نقل از خراسان، دونالد ترامپ،این هفته برای نهمین بار پدر بزرگ شد. نام این نوزاد را لوک گذاشتند. برای همه مردم جهان، به ویژه نسل دهه 60، نام لوک، یادآور کارتون و فیلم خاطره انگیز «لوک خوش شانس» یا «لاکی لوک Lucky Luke» است. این تشابه هیچ غریب نیست. لوک خوش شانس کابوی آمریکایی دنیای غرب وحشی بود که همیشه با خوش شانسی و مهارت در تیراندازی خلافکاران را به دام میانداخت. حالا کابوی آقای رئیس جمهور امروز نیاز به خوش شانسی زیادی دارد تا با اتهامات زیادی که به او زده شده است و فشارهای زیادی که رویش قرار دارد، بتواند دفتر بیضی کاخ سفید را حفظ کند.
آیا لوک سفیر این خوش شانسی خواهد بود؟ خود ترامپ که به شدت به این مسئله اعتقاد دارد. رئیس جمهور آمریکا علاقه زیادی دارد که درباره ژنهای خوبش فخر بفروشد. او در طول یک سال اخیر بارها به این مسئله اشاره کرده و فرزندانش را بابت حمل کردن ژنهای او خوش شانس دانسته است. ترامپ بار دیگر در مصاحبه نیویورک تایمز از نقش تأثیرگذار ژن خود در سلامت و موفقیتش گفت و مدعی شد، فرزندان و نوههایش نیز از این ژن خوب بهرهمند میشوند و نفع میبرند.
به نوشته دیپلماسی ایرانی؛زمانی که در طول مصاحبه، نوه دیگر او آرابلا صحبتهایش را قطع میکرد ترامپ خطاب به خبرنگار گفت که نوهاش در حال یادگیری زبان چینی است: «اون غیر قابل باوره، درسته؟ ژن باهوش خوب!» البته در اظهارنظرهای دونالد ترامپ درباره تأثیرگذاری ژن خوب در موفقیتهای تجاری نقاط مبهم زیادی وجود دارد. بررسی دانشمندان نشان میدهد اگرچه ژنها میتوانند به توانایی ورزشکاران کمک کنند و در این زمینه تأثیرگذار باشند اما به طور کلی ژن به عنوان عامل تعیین کنندهای در موفقیت کسب وکار یا هرجا و رشتهای شناخته نمیشود.
خب اما این ترامپ است و او میتواند همه چیز را انکار کند، درباره همه چیز دروغ بگوید، لاف بزند و سوتی بدهد. از آخرین سوتی ترامپ چند شب پیش رونمایی شد، شرکت اپل در مراسمی از محصولات جدید خود رونمایی کرد. آیفونهایی که به عقیده کارشناسان همچنان به موفقیتهای اپل در بازار جهانی تداوم خواهند بخشید. ترامپ اما سال 2013 گفته بود: «باورم نمیشود که اپل آیفونی با نمایشگر بزرگ تر معرفی نکرد. سامسونگ در حال دزدیدن کسب وکار آنهاست.
«تن جابز در گور میلرزد.» مصاحبه ژن خوب ترامپ تنها مصاحبه عجیب و غریب ترامپ نیست و برای دیدن سوتیهای او نیاز نیست به سالها پیش برگردید، سی ان ان مصاحبههای هفت ماه اخیر ترامپ را بررسی کرده و این مثالهای ناب را از آنها درآورده است: مصاحبه با سی ان ان: «سشنز نباید هیچ وقت خودش را درگیر میکرد. اگر میخواست خودش را درگیر کند باید به من میگفت. آن موقع من کس دیگری را برای این شغل انتخاب میکردم.» مگر ترامپ نمیداند درباره چه کسی صحبت میکند؟
جف سشنز، دادستان کل آمریکاست. این بخشی از وظیفه اوست. او باید تکلیف شایعات و اتهامات را روشن کند اما ترامپ در مصاحبهها و همچنین به واسطه دستیاران ارشد خود آشکارا از کناره گیری جف سشنز از روند تحقیقات «اف بی آی» پیرامون مداخله ادعای روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا ابراز ناخرسندی کرد. مصاحبه با فاکس نیوز: «خب، تحقیق درباره روسیه. این تحقیق نیست. این درباره من نیست. میدانید آنها دنبال خیلی چیزها هستند.»
بالاخره این تحقیق هست یا نیست آقای رئیس جمهور؟ ترامپ در تمام مصاحبههایش با وسواسی غریب سعی دارد تا نشان دهد تحقیقات پیرامون روسیه هیچ ربطی به او ندارد و درباره او نیست. سی ان ان به مصاحبههای سیاست خارجی ترامپ هم پرداخته است. ترامپ در گفت وگو با واشنگتن پست میگوید: «سخنرانی من در لهستان بهترین سخنرانی یک رئیس جمهوری در خارج از کشور بود.» واقعا؟ معیار این بهترین بودن چیست؟
ترامپ درباره حضورش در فرانسه گفت: «پسر باحالی بود. باهوش. قوی. گرفتن دستهای او را دوست داشتم.» ترامپ درباره رئیس جمهوری فرانسه امانوئل ماکرون این حرفها را میزند و این که گرفتن دستهایش را دوست دارد. آن هم درحالی که دست دادنهای ترامپ در خارج از کشور و امتناع از دست دادن با او سوژه هر روز رسانهها بود. ترامپ ادامه میدهد: «مردم نمیفهمند. او دوست داشت دستهای من را بگیرد و تاجایی که ادامه یافت این دست دادن خوب بود. او رئیس جمهوری خیلی خوبی خواهد شد ولی خب گرفتن دستهای من را دوست داشت.» در آخر ترامپ نقل قول میکند که «ماکرون به من گفت در فرانسه همه من را دوست دارند.» در این صحبتهای غریب و این کلمات آشنا ما تنها نیستیم، انگار در همه جای جهان این مدل حرف زدن طرفدار دارد.