۲۶ مرداد ۱۳۹۶ ۱۳:۳۵
کد خبر: ۱۳۳۷۹۸
filtering filter

 ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی می‌گوید: «اگر کسی این تصور را داشته باشد که فیلترینگ هوشمند نخستین و آخرین راه حل است، تصور کاملاً اشتباهی دارد، چرا که برای سالم‌سازی فضای مجازی باید از ابزارها و روش‌های متعددی استفاده کنیم و یکی از آنها بالا بردن سواد دیجیتالی، رسانه‌ای و الکترونیکی مردم است.»


به گزارش عطنا به نقل از روزنامه ایران، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، مدیری که به غیر از 25 سال فعالیت در طراحی، اجرا و مدیریت طرح‌های ICT در کارنامه او فعالیت مطبوعاتی و روزنامه نگاری نیز به مدت دو سال به چشم می‌خورد. به هرحال اگر علاقه‌مند به دانستن مواردی همچون صحت انتقال سرور تلگرام به کشور، رفع فیلتر از فیس بوک و توئیتر و... هستید شما را به خواندن این گفت‌و‌گو دعوت می‌کنیم.



به‌تازگی فاز سوم شبکه ملی اطلاعات به بهره‌برداری رسید با در نظر گرفتن اینکه شبکه ملی اطلاعات وظیفه به جامانده از دولت قبل و ارث رسیده به دولت تدبیر و امید بود شما کارنامه دولت در این حوزه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



به هرحال فاز سوم شبکه ملی اطلاعات هم تا حدودی جلو رفته ولی هنوز تا تکمیل آن چیزی که به نام فاز سوم تعریف شده بود، مقداری فاصله است. البته امیدواریم همه چیزی که به‌عنوان فاز سوم در نظر گرفته شده به نوعی در اسرع وقت راه‌اندازی شود.
شما در حاشیه یکی از مراسم‌های مرتبط با فاز سوم شبکه ملی اطلاعات اعلام کرده‌اید که به‌دلیل سیاست‌های فیلترینگ، شاهد تعطیلی شرکت‌های حوزه کسب و کارهای مالی (فین‌تک) بودیم و از همین طریق طی پنج روز هزاران کسب و کار مالی دچار مشکل شدند. فکر می‌کنید بهترین راهکار برای جلوگیری از تکرار این گونه فیلترینگ چیست؟
بله، بر اساس آماری که به دست ما رسید در چند روزی که این کسب و کارها فیلتر شده بودند حدود 200 هزار کسب و کار و معامله لطمه خورده و میزان معاملاتشان کاهش پیدا کرد. اما حقیقت این است که متناسب با توسعه‌ آی تی که در کشورها صورت می‌گیرد، باید نهادهای خاصی در این کشورها ایجاد و مقررات مشخص نیز وضع شود. این درحالی است که ما متأسفانه به دلیل اینکه سرعت ایجاد نهاد و مقررات‌گذاری مان، کمتر از سرعت توسعه فضای مجازی است شاهد این مشکلات می‌شویم.




برای حل مشکل فین تک‌ها دقیقاً چه اقداماتی انجام داده‌اید؟



در نخستین قدم پس از صحبت با دادستانی و بانک، آنها را به مرکز ملی فضای مجازی دعوت کردیم تا در قالب جلسه‌ای، مشکل حل شود. طی این جلسه نیز قرار بر آن شد که بانک مواردی را در مقرراتش تصحیح کند و از سوی دیگر دادستانی هم مقرر کرد تا زمان وضع مقررات تازه توسط بانک، فعلاً به این کسب و کارها مجوز فعالیت بدهد و درواقع می‌توان گفت که به دلیل همین دخالت ما، مدت زمان این توقف بسیار کوتاه بود.
این روزها اخبار تأیید و تکذیب در خصوص انتقال سرورهای تلگرام به کشور بشدت داغ است، شما این انتقال سرور را تأیید می‌کنید؟
در حقیقت وزارت ارتباطات با مصوبه شورای عالی فضای مجازی مبنی بر اینکه مسیر ارتباطات بین ایرانیان باید در داخل کشور باشد در این زمینه تکلیف دارد و در چارچوب این مصوبه، وزارت ارتباطات وظیفه دارد مسیر شبکه‌های اجتماعی پرظرفیت خارجی را که ایرانیان در آن حضور دارند، در داخل کشور ببندد. در همین راستا هم تلگرام که تعداد زیادی عضو ایرانی دارد و هم دیگر شبکه‌های اجتماعی باید همگی بتدریج سرورهایشان را به داخل کشور انتقال دهند. در همین راستا طبق گزارشی که وزارت ارتباطات به ما ارائه داده است در حال حاضر سرورهای تلگرام، داخل کشور مستقر شده‌اند.




از آنجا که بسیاری از مقامات کشور و حتی رهبری در شبکه‌های اجتماعی فیس بوک و توئیتر فعال هستند برای بسیاری از کاربران این سؤال مطرح است که چه زمانی قرار است از این شبکه‌ها رفع فیلتر صورت بگیرد؟ همچنین بتازگی اعلام شده است که اگر مدیران فیس بوک و توئیتر قبول کنند در چارچوب قوانین کشور فعالیت کنند، امکان رفع فیلتر از این شبکه‌ها وجود دارد؛ این قوانین شامل چه مواردی است؟



به هرحال فیلترینگ هوشمند مأموریتی دارد که مطلوب حکومت است و از سوی دیگر گاهی در این پلتفرم‌های جهانی چیزهایی عرضه می‌شود که با اخلاق و فرهنگ جامعه ما ضدیت دارد. قطعاً فرهنگ‌ها با هم متفاوتند ولی اگر حوزه تفاوت در حد ضدیت نباشد قطعاً نباید فیلتر شود ولی وقتی به مرحله ضدیت برسد یا بایدهای حوزه اخلاقی ما رعایت نشود، قطعاً باید فیلتر صورت بگیرد. یک چیز مسلم است آن هم اینکه فیلتر به دلیل وسعت فضای مجازی قاعدتاً موفقیت‌آمیز نیست و ازسوی دیگر نخستین و آخرین راه حل محسوب نمی‌شود بلکه یکی از چندین راه حل است و فیلترینگ هوشمند هم به نوعی یکی از این راه حل‌ها به حساب می‌آید که روز به روز در حال کوچکتر شدن است. اگر روزی فیلترینگ هوشمند می‌توانست 30درصد مسأله را حل کند الان این درصد کمتر شده است به همین دلیل است که ما از اول گفتیم فیلترینگ هوشمند پاسخگو نیست و نباید هم پاسخگو باشد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار