۱۹ تير ۱۳۹۶ ۱۵:۲۲
کد خبر: ۱۲۶۵۹۷
asadi va rahbar (6)

امروزه فضای مجازی جزو لاینفک زندگی انسان‌ها شده و همه افراد آگاهانه و ناآگاهانه برای کسب اطلاعات به این فضا مراجعه می‌کنند و اخبار مورد نیازشان را به دست می‌آورند.


به گزارش عطنا، عباس اسدی، استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی یادداشتی درباره رسانه ملی نوسته است که در روزنامه جام‌جم به چاپ رسیده است. متن آن به شرح زیر است:


درحال حاضر فضای مجازی توانسته اطلاعات متنوع و مختلفی را در اختیار کاربران قرار دهد و همین قابلیت و نیازهای خبری، باعث شده بخشی از رسانه‌های سنتی به حاشیه بروند و نتوانند با این فضا رقابت کنند. البته در این میان، برخی از رسانه‌ها توانسته‌اند در حوزه رقابت دوام بیاورند، اما بعضی دیگر از قافله عقب مانده و نتوانسته‌اند از قابلیت‌ها و امکانات فضای مجازی بهره‌مند شوند.


از سوی دیگر، دسترسی به این فضا به آسان‌ترین روش ممکن انجام می‌شود. یکی دیگر از ویژگی‌های فضای مجازی این است که مخاطبان می‌توانند نظرشان را درخصوص محتوای ارائه شده در آن اعلام کنند.


درواقع فضای مجازی یک رسانه تعاملی است که مخاطب، هم می‌تواند اخبار را از طریق آن به دست بیاورد و هم نظراتش را در این فضا بیان کند و همین جاذبه‌ها باعث شده تا کاربران هرچه بیشتر به این فضا روی بیاورند.



کاربران فضای مجازی به دو نیت از این فضا استفاده می‌کنند؛ دریافت اخبار و نشر اطلاعات.

با توجه به این‌که رسانه ملی، رسانه‌ای سنتی است، می‌تواند برای تامین نیاز و جلب رضایت مخاطبان، اخبار را در قالب پادکست در فضای مجازی منتشر کند. این اتفاق باعث می‌شود بر تعداد مخاطبان رسانه ملی هرچه بیشتر افزوده شود و این رسانه از فضای رقابت عقب نماند.


از سوی دیگر، رسانه ملی با این اقدام می‌تواند نظر مردم را ـ که در قالب کامنت در فضای مجازی می‌گذارند ـ بررسی کرده و متوجه نقاط قوت و ضعف خود شود و درصدد رفع کاستی‌ها و تقویت نقاط قوت برآید.


به عنوان نمونه، خبرگزاری صداوسیما می‌تواند با بهره بردن از فضای مجازی مخاطبان را به لحاظ انتقال اخبار و اطلاع‌رسانی سیراب کند تا در این خصوص نیازی را احساس نکنند. وقتی صداوسیما خودش پا به این عرصه بگذارد، می‌تواند اخبار منتشر شده را در فضای مجازی به احاطه خویش دربیاورد تا مردم با خبرهای کذب روبه‌رو نشوند و آن را باور کنند. درواقع زمانی که رسانه ملی نیازهای مخاطب را تامین کند، دیگر کاربران کمتر به فضای مجازی مراجعه می‌کنند.


چنین رویه‌ای در سایر کشورها هم دنبال می‌شود و اتفاقا نتایج خوبی را هم دریافت کرده‌اند. به عنوان مثال وقتی گوینده یک خبر را می‌خواند و بعد در فضای مجازی منتشر می‌شود، مخاطب می‌تواند نظرش را بسرعت در مورد آن خبر بازگو کند.


در کشورهای اروپایی مانند فرانسه رسانه‌های سمعی، بصری و مطبوعات توانسته‌اند بشدت با فضای مجازی کنار بیایند و در عین حال، این فضا را رام کرده و به هیچ وجه عنان کار را به دستش نسپارند. در کشورهای پیشرفته بهره بردن از فضای مجازی کاملا عادی شده و حتی از این فضا درآمدزایی هم می‌شود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار