کنکور سراسری سال 1396 در رشتههای علوم ریاضی و فنی، علوم انسانی و هنر امروز (پنج شنبه، 15 تیرماه) برگزار شد و فردا آزمون رشتههای علوم تجربی، زبانهای خارجی برگزار خواهد شد.
به گزارش عطنا، از ابتدای تأسیس دانشگاهها در ایران کنکور به عنوان آزمون ورودی دانشگاهها وجود داشت اما تا سال 1342 هر دانشگاهی آزمون ورودی خاص خود را برگزار میکرد.
پس از تأسیس دانشگاههایی مانند صنعتی آریامهر، پلیتکنیک، ملی و... متقاضیان ورود به دانشگاه افزایش یافت و با تأسیس وزارت علوم و مرکز آزمونشناسی در سال 1347، بار دیگر کنکور به صورت متمرکز برگزار شد و در اولین دوره آن 12 دانشگاه با 30 رشته برای انتخاب داوطلبان وجود داشت که هر دواطلبی میتوانست 10 رشته انتخاب کند.
براساس گزارشها، سال 1354 سازمان سنجش کشور تأسیس و پس از آن برگزاری کنکور به این سازمان واگذار میشود. تا سال 1357 علاوه بر نتیجه کنکور، منطقه، جنسیت و معدل متوسطه داوطلبان در قبولی آنها در دانشگاه تأثیر داشت اما از این سال معیار فقط نتیجه کنکور در نظر گرفته شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی کنکور به شیوه سابق برگزار میشد و فقط در سالهای 1358 تا 1361 به دلیل تعطیلی دانشگاهها این آزمون نیز برگزار نشد، اما پس از آن قبولی در دانشگاه و کنکور سراسری چند تغییر داشته است.
تا سال 1371 علاوه بر نتیجه کنکور، دواطلبان سه سهمیه مناطق، آزاد یا نهادهای انقلاب اسلامی داشتند که بر قبولی آنها در دانشگاه مؤثر بود.
در دهه هفتاد که نظام آموزش متوسطه ایران از 4 سال به 3 سال و پیشدانشگاهیی تغییر کرد. در دورهای برای ورود به پیشدانشگاهی نیز کنکوری برگزار میشد که پس از مدتی به شرط معدل تغییر یافت و در نهایت حذف شد.
کنکور که در دهههای 70 و 80 یک سد محکم تلقی میشد در سالهای اخیر به دو علت دیگر مانع ورود دانشآموزان به دانشگاه نیست؛ از یک طرف افزایش متقاضیان به ویژه در اوایل دهه 80 باعث گسترش دانشگاههای پیامنور، آزاد وغیر انتفاعی شد و از طرف دیگر در چند سال گذشته کاهش قابل توجه داوطلبان کنکور صندلیهای زیادی را در دانشگاهها خالی گذاشته است. (در اینباره اینجا بخوانید؛)
امروز هم کنکور سراسری سال 1396 در حالی برگزار شد که 148 هزار و 500 نفر در رشته ریاضی و فنی، 184 هزار و 195 نفر در رشته علوم انسانی و 10 هزار و 675 نفر در آزمون سراسری هنر شرکت داشتند.
و فردا هم ۵۸۰ هزار و ۵۷۰ نفر در گروه آزمایشی علوم تجربی و ۶ هزار و ۲۶۸ نفر در گروه آزمایشی زبان های خارجی فردا به رقابت خواهند پرداخت.
مجموع داوطلبان امسال ۹۳۰ هزار و ۲۰۸ نفر است که نسبت به سال گذشته حدود 7 و نیم درصد افزایش دارد که ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش در گفتوگو با ایسنا درباره علت این افزایش گفته بود: افزایش تعداد داوطلبان آزمون سراسری سال آینده اگر چه بدون تغییر در خروجی آموزش و پرورش اتفاق افتاد، اما این موضوع نیاز به کار کارشناسی و ارزیابی دارد و باید با دقت بررسی شود.