۰۸ اسفند ۱۳۹۴ ۱۲:۵۹
کد خبر: ۳۰۴۰۸

همایش ترجمه شناسی و تاثیر آن بر مطالعات جامعه شناسی اخیر  با سخنرانی استاد مسلم صلحی راد در دانشکده ی ادبیات و زبان های خارجی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.


این مراسم  زیر نظر انجمن ایرانی زبان و ادبیات فرانسه با همکاری انجمن علمی دانشجوی مترجمی زبان فرانسه دانشگاه علامه طباطبایی برگزار گردید که دکتر مهرگان نظامی زاده، دبیر کارگروه ترجمه ی گروه مترجمی زبان دانشگاه علامه طباطبائی، مدیریت و اجرای برنامه را برعهده داشتند.


دکتر نظامی زاده در ابتدای مراسم با تشکر از همکاری های انجمن ایرانی زبان و ادبیات فرانسه، ضمن قدر دانی از حضور دانشجویان و همچنین با بیان اهمیت نشست هایی با محوریت ترجمه برای دانشجویان رشته ی مترجمی فرانسه و ترجمه شناسی در این دانشکده، به دکتر صلحی راد خیر مقدم گفت و از ایان خواست تا سخنرانی خود را آغاز کنند.


دکتر مسلم صلحی راد، با بیان  بینا رشته ای  بودن رشته ی ترجمه شناسی و نزدیکی و قرابت آن با جامعه شناسی ترجمه، زبانشناسی و فلسفه اضهار کرد که برای جامعه شناسی زبان به نظریه پرذازی مشغول هستیم؛ برای این نظریه پردازی و شناخت رفتار انسان ها نیازمند مصداقی عینی هستیم که با ورود به آن، رفتار انسان ها را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم؛ می توان دریافت که می شود آن مصداق را در زبان رصد کرد، پس مصداق ما زبان است و برای شناخت جامعه به سراغ زبان می رویم و نهایتا برای فهم زبان نیاز به مطالعات زبانشناختی داریم.


در این مرحله قرار است که نظری دهیم که در پس یک سری عمل که از انسان رخ می دهد واقع شده است. با بیان این نکته، به بحث نظر و عمل و تقدم یکی بر دیگری می رسیم که جواب آن این دفعه در فلسفه نهفته است.


در این سخنرانی، دکتر صلحی راد به این نکته اشاره ای داشت که قرن بیست و یکم، قرن ترجمه و ترجمه شناسی است. وی در ادامه این را نیز بیان کردند که در آینده ای نه چندان دور، رویکرد مطالعات ترجمه از متن و اثر به مطالعه بر روی شخص ِ مترجم رویگردان خواهد شد.


 با ورود به فلسفه، برای پاسخ گویی به بحث نظر و عمل بحث خود را شروع کرد. سپس با پاسخگویی به این مطلب که اساس لازم برای بحث زبانشناسی و پرداختن به آن است، به سخنرانی خود ادامه داد. نهایتا با تلفیق بحث های زبانشناسی، به مطالعات جامعه شناسی و جامعه شناختی، در راستای بحث جامعه شناسی ترجمه، رسید و به سخنان خود پایان داد.


در این مراسم، دکتر احمدی، مدیر گروه زبان فرانسه دانشگاه الزهرا، نیز حضور داشت که در پایان مراسم با حضور در بالای سن، در کنار استادان نظامی زاده و صلحی راد، به سؤالات خود پیرامون موضوع پرداخت.


 

FRANCE1


 FRANCE3


FRANCE2

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار