نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نامهای به وزرای علوم، بهداشت و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از ایجاد فضای تکصدایی از سوی برخی ازگروهها و تشکلهای خاص انتقاد کرد و گفت که غالب تشکلهای دانشجویی برای دریافت مجوز باید از هفت خوان سخت و دشوار هیئتهای نظارت عبورکنند.
به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، در نامه الیاس حضرتی با تاکید بر لزوم رفع موانع پیش روی تشکلهای دانشجویی و زدودن انفعال از چهره دانشگاه و دانشجو آمده است:
جناب آقای دکتر فرهادی وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری ایران
- جناب آقای دکتر قاضیزاده هاشمی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران
- جناب آقای دکتر میرزاده ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی
با سلام و دعای خیر
همانگونه که مستحضرید جامعه دانشجویی، در پیشبرد اهداف و دستاوردهای انقلاب اسلامی سهم بسزایی داشته است و در هر برهه از زمان باتوجه به مقتضیات خود نقش ارزندهای ایفا نموده است و از آنجا که ذات و پویایی دانشجویی آن را محدود به اهداف علمی ننموده اوضاع سیاسی و شرایط و وضعیت کشور جزو دغدغههای اصلی این قشر محسوب میشود. بنابراین لازمه شادابی یک جامعه و نشاط آن شادابی دانشگاهها در سایه تحرک و پویایی علمی و فکری و رقابتهای سیاسی است و اگر در دانشگاهها شاهد این نشاط و تحرک نباشیم در سطح جامعه هم نباید انتظار تحرک و پویایی و نشاط داشته باشیم. متاسفانه به دلیل حاکم شدن فضای سرد و راکد سیاسی در دانشگاهها، مدتهاست تشکلهای دانشجویی به عنوان برآیند تفکرات مختلف دانشجویان قادر نیستند در فضای دانشگاهها حضوری فعال داشته باشند و همین امر نوعی ایستایی و دلسردی را بر فضای فکری و ذهنی دانشجویان تحمیل کرده است. هر چند برخی از گروهها و تشکلهای خاص از آزادی عمل برخوردارند و نوعی تکصدایی را هم ایجاد کردهاند، اما غالب تشکلهای دانشجویی دیگر مطابق آیین نامه فعالیت تشکلهای دانشجویی، از حقوق برابر با این گروههای خاص بهرهمند نیستند و به عنوان مثال برای دریافت مجوزهای اتحادیههای خود باید از هفت خوان سخت و دشوار هیئتهای نظارت عبور کنند که در مواردی علیرغم سپری شدن زمانی زیاد نتیجه هم ندارد.
وزرای محترم و ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی!
شرایط عجیب و غریب، اعمال فشار و سلیقه ایجاد شده که در دولت قبل گریبانگیر حیات سیاسی کشور شده بود متاسفانه دانشگاه را به اغمایی عمیق فروبرده و رخوت و ناامیدی را بر فضای دانشگاهها حاکم کرد و فضای انفعالی دانشگاهها و محافل دانشجویی را در پی داشت اماحضور دکتر روحانی با رویکردی امیدبخش در جایگاه ریاست جمهوری خون تازهای به بطن جامعه تزریق کرده و دانشجو را دوباره به فضای سیاسی فراخواند تا شایدبا رویکرد مشارکت جویانه و حمایت رئیس جمهوری محترم از فعالیتهای سیاسی دانشجویان اتفاق دیگری بیفتد و باحمایت دولت جدید و وزارتخانههای مربوطه این فضا تغییر یابد اما آنچه در این مدت رخ داد ( مسایلی همچون لغو برنامههای تشکلهای دانشجویی، عدم رسیدگی به درخواستهای اتحادیههای تشکلهای دانشجویی، جلوگیری از برگزاری نشستهای هم اندیشی، دخالتهای غیرقانونی در بطن و ماهیت برگزاری برنامههای دانشجویی، اعمال سلایق شخصی درصدور مجوز سخنرانان و از همه مهمتر عدم توجه و رسیدگی به مطالبات دانشجویی از سوی آن وزارتخانهها و دانشگاهها ) موجب شدکه دانشگاه همچنان در فضای پیشین خود باقی بماند.
اینکه تشکلهایی چون تادا، احیا، پیروان خط امام، انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی ایران، انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه علوم پزشکی بهشتی و اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشگاه آزاد (اتحادیه چهارم)و غیره... تا کنون نتوانستهاند موفق به اخذ مجوز گردند مصداق بارز برخوردهای دوگانه در آن وزارتخانههاست و این در حالی است که مطابق آیین نامه تشکلهای دانشجویی هیئتهای نظارت موظفند حداکثر ظرف شش ماه نسبت به صدور مجوز یا رد درخواست تشکلها با ذکر دلایل مستدل اقدام نمایند.
مسئولان محترم!
بنده به عنوان نماینده منتخب مردم و به تبع آن این قشر جوان و پویای جامعه بر خود وظیفه دانستم در مقام دفاع و پیگیری از حقوق بحق آنها ورود نمایم و قطعا از شما مسئولان فعال دولت تدبیر و امید نیز انتظار میرود در این زمینه پاسخگو باشید تا مبادا دانشجو، خود را پیاده نظام انتخاباتی و تبلیغاتی ببیند و از طرفی مطالبات اولیه آنها نادیده انگاشته شود. امیدوارم با تدابیر اصولی و قانونمند و پرهیز از برخوردهای دوگانه هر چه سریعتر موانع پیش روی تشکلهای دانشجویی برداشته شود و انفعال نگران کننده موجود از چهره دانشگاه و دانشجو زدوده شود.
با سپاس
الیاس حضرتی
نماینده مردم شریف تهران، ری، شمیرانات
اسلامشهر و پردیس درمجلس شورای اسلامی
رونوشت:
- جناب آقای دکترروحانی ریاست محترم جمهوری جهت استحضار.»