رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی در «دومین کنفرانس ملی کتابخانههای دیجیتالی» با عنوان «مالکیت فکری» تأکید کرد: رسالههایی که امروزه در دانشکدههای ما دفاع شده، هفته بعد جلوی دانشگاه تهران به قیمت بسیار پایینی فروخته میشود.
به گزارش عطنا، احمد برجعلی، رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی صبح امروز 4 اسفندماه در «دومین کنفرانس ملی کتابخانههای دیجیتالی» با عنوان «مالکیت فکری» در سالن همایشهای این دانشکده، گفت: داراییهای فکری ما هم در فضای مجازی و هم در فضای غیرمجازی یعنی دنیای واقعی نیز در معرض تاراج است.
وی با بیان اینکه ما نه تنها در فضای مجازی با مشکل عدم رعایت حقوق مالکیت فکری روبرو هستیم، بیان کرد: امروزه متخصصان، اندیشمندان و سازمانهایی که کارهای پژوهشی بنیادین انجام میدهند و مؤسسههای دانشبنیان در معرض فروپاشی هستند چون در زمینه حقوق مالکیت فکری نظارتی وجود نداشته و متأسفانه نتایج نیز از جای دیگر سر درمیآورد.
رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی افزود: رسالههایی که امروزه در دانشکدههای ما دفاع شده، هفته بعد جلوی دانشگاه تهران به قیمت بسیار پایینی فروخته میشود که تأسفبار است.
وی با بیان اینکه امروزه باید یک نظام حقوقی کامل که چتر وسیعی داشته باشد از ایدهها و فکرها بیش از دیروز حمایت کند، اظهار کرد: اگر این روند ادامه پیدا کند، بیانگیزگی در فضای علمی شکل گرفته و اتفاق ناگواری میافتد.
برجعلی گفت: اتفاق ناگوار این است که دانشگاهها و مراکزی که خلق ایده و تولید علم میکنند اگر در بستر حمایت حقوقی قرار نگیرند در واقع دچار آسیبهای جدی میشوند و این آسیب نیز موجب بیانگیزگی در فضای کسانی که دارایی آنها فکر است اتفاق میافتد.
وی خاطرنشان کرد: این همایش که با همت گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی و دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شده است باید خروجیهای مناسبی در زمینه حمایت از حقوق مالکیت فکری داشته باشد.