حجتالاسلام ابوالقاسم رحیمی بالویی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ضمن بیان این مطلب گفت: پروژه تهیه دانشنامه قرآنی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کار سنگین و دشواری است که بنده سه موضوع آن را از جمله «میزان» و «تکلیف» تحویل دادهام و اکنون در حال نگارش بخش «مبانی فهم قرآن» هستم.
وی در ادامه افزود: این دانشنامه قرار است مدخلهای زیادی داشته باشد که هدف از تهیه آن بالندگی تعالیم قرآنی، تحلیل روزآمد قرآن و نقد آرای انحرافی و شبهات است. بحث منطق فهم قرآن را بخش مهمی است بنده نیز مبانی آن را برعهده گرفتهام.
به گزارش عطنا به نقل از فارس، حجتالاسلام رحیمی درباره اثر دیگری که در دست نگارش دارد، گفت: پایاننامه بنده با موضوع «شناختشناسی از منظر اهل بیت(ع)» بوده که قرار است از سوی گروه معرفت شناسی پژوهشگاه تبدیل به کتاب شود.
وی با بیان اینکه مخاطب این اثر دانشجویان معرفت شناسی، فلسفه و کلام هستند، یادآور شد: اکنون در حال بازپیرایی این اثر در قالب کتاب هستم.
این استاد دانشگاه قم و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: دنیای امروز نیازمند مباحث شناخت شناسی در همه زمینهها است، شناخت شناسی اهل بیت(ع) نیز ضرورت زیادی دارد چرا که هم شبهات امروز زیاد شده و همین که نیازمند شناساندن بهتر ائمه(ع) در دنیا هستیم، بنابراین در این اثر به بحث عقل در فهم دین،حس و ارتباط انسان با دنیای بیرون از این طرق پرداخته شده است.
وی در ادامه یادآور شد: مباحث شناخت شناسی ابتدا در غرب و با اندیشههای کانت و دیگر فلاسفه پا گرفت بنده نیز در این اثر به شناخت شناسی با حس و تجربه و عقل از ائمه(ع) پرداختم. افرادی مثل سروش در دنیای غرب مباحث معرفت شناسی زیادی مطرح کردهاند ما هم باید از ظرفیتهای خود در این حوزهها استفاده کیم افراد زیادی مثل علمای بزرگ ما میتوانند در این راستا حرفی برای گفتن داشته باشند و به حوزههای معرفت شناسی اهل بیت(ع) ورود کنند.