مهدی تقوی استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی با طرح این سئوال که چه کسی گفته اقتصاد ایران در رکود است،گفت: کسانی که میگویند اقتصاد ایران در رکود است درکی از رکود ندارند؛ وقتی بحث از رکود در اقتصاد مطرح میشود یعنی رشد منفی است، در حالی که دولت آقای روحانی اقتصاد ایران را از نرخ های رشد منفی زمان آقای احمدی نژاد به نرخ های مثبت تغییر داده،که ما اقتصاددانها به این پدیده رونق میگوییم.
به گزارش عطنا به نقل از خبر آنلاین، این اقتصاد دان تصریح کرد: وقتی از نرخ های رشد منفی به رشد مثبت میرسید، این تغییر رونق نام دارد، حال ممکن است برخی بخشها در اقتصاد ایران دچار رکود باشند، اما هرکسی که میگوید اقتصاد در رکود است،درکی از اقتصاد ندارد.
وی با اشاره به بسته های دولت که برای خروج از رکود ارایه شد، عنوان کرد:این بستهها برای بخش هایی بود که رکود داشتند،اما کل اقتصاد ایران در حال رونق است.
تقوی با اشاره به تاثیر تصمیم شورای پول و اعتبار برای کاهش نرخ سود تسهیلات و سپردهها در اقتصاد ایران نیز گفت: آنچه در اقتصاد مهم است،نرخ بهره واقعی است؛ در دولت آقای احمدی نژاد نرخ تورم 40 درصد بود،بانکها به ما به عنوان سپرده گذار 20 درصد بهره میپرداختند، یعنی نرخ بهره واقعی منهای 20 درصد میگرفتیم،در حالی که حالا که تورم به 9 و نیم رسیده، نرخ های بهره 20 درصدی بانکها باید پایین بیاید که نرخ بهره واقعی شود.
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی تصریح کرد: با وجود تورم 9.5 درصدی نرخ بهره واقعی بانکها 5 درصد مثبت است که این رقم در مقایسه با نرخ بهره جهانی رقم بسیار بالایی است؛ بنابراین کسانی که در بانکها سپرده گذاری کرده اند نباید از کاهش نرخ سود سپردهها ناراحت باشند، چون وقتی تورم 40 درصد به 10 درصد رسیده ارزش پول آنها حفظ شده است.
به گفته وی در واقع با بهره 20 درصدی و نرخ تورم 40 درصدی قدرت خرید مردم پایین آمده بود.
تقوی در پاسخ به این سئوال که گفته میشود، احتمال خروج سپردهها از بانکها با کاهش نرخ سود وجود دارد،نیز گفت: به مردم بگویید این 15 درصد نرخ بهره واقعی است که هیچ جای دنیا این نرخ را به سپرده گذاران نمی پردازند، بانکها دارند نرخ واقعی میدهند. ما نباید خودمان را با اروپا مقایسه کنیم.وظیفه من به عنوان اقتصاددان و شما به رسانه این است که به مردم بگویید سپرده هایشان را از بانکها خارج نکنند .
وی تاکید کرد: موقعی که احمدی نژاد رییس جمهور بود، نگه داشتن پول با بهره 20 درصد به معنای از دست رفتن ارزش پول بود، اما حالا با بهره 5 درصدی مثبت، ارزش پول حفظ میشود.