۱۸ خرداد ۱۳۹۵ ۱۰:۳۲
کد خبر: ۴۰۷۱۲

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم  با تاکید بر این که بر اساس «نظام‌نامه مدیریت پژوهشی تحصیلات تکمیلی» حمایت‌ از پایان نامه‌ها و اعطای گرنت اساتید ساماندهی خواهد شد، گفت: علاوه بر آن شیوه انتخاب پژوهشگران برتر نیز تغییر خواهد کرد.


به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، دکتر محسن شریفی با اشاره به رشد و گسترش دوره‌های تحصیلات تکمیلی در کشور، افزود: هدایت پایان نامه‌ها به سمت رفع نیازهای کشور یکی از اولویت‌های کاری دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم است؛ از این رو در سال جاری برنامه‌هایی را در دستور کار قرار دادیم.


وی تدوین نظام نامه مدیریت پژوهشی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی را از جمله این اقدامان نام برد و اظهار کرد: بر اساس این نظام نامه که تدوین آن در مراحل نهایی قرار دارد، دانشگاه‌ها موظف خواهند شد تا پروپوزال‌های دانشجویان را با توجه به نیازهای کشور هدایت کنند.


به گفته وی بر اساس این نظام نامه پایان‌نامه‌هایی که در راستای نیازهای کشور هستند، از سوی معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها مورد حمایت قرار خواهند گرفت.


شریفی اجرای این نظام نامه را در راستای هدایت پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی به سمت اسناد بالا دستی کشور دانست و ادامه داد: اجرای این برنامه نیز موجب ساماندهی حمایت‌های وزارت علوم از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله دکتری و همچنین گرنت اساتید خواهد شد؛ به گونه‌ای که اعطای اعتبارات گرنت‌ها و حمایت از پایان نامه‌ها منوط به ارائه پروپوزال‌هایی در راستای اهداف اسناد بالادستی و رفع نیازهای کشور می‌شود.



انتخاب پژوهشگران برتر بر اساس میزان ارجاع دهی


مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم با اشاره به جایگاه مناسب ایران در تولید مقالات علمی بر اساس داده‌های پایگاه‌های اسکوپوس و ISI خاطرنشان کرد: بر اساس این داده‌ها ایران توانمندی‌های خوبی برای حضور در عرصه‌های بین المللی دارد، ولی تاکنون از همه این توانمندی‌ها استفاده نشده است.

وی تعداد مقالات منتشر شده در پایگاه‌های استنادی را یکی از راهکارهای عرضه اقتدار علمی کشور در عرصه‌های بین المللی دانست و اظهار کرد: علاوه بر تعداد مقالات لازم است تا ارجاع دهی و کیفیت مقالات علمی نیز ارتقاء یابد، از این رو رویکرد کیفی گرایی را در دستور کار حوزه پژوهشی قرار دادیم.


شریفی ارتقای نظام اچ- ایندکس و ارجاع دهی مقالات اساتید و دانشجویان را از برنامه‌های وزارت علوم در این زمینه عنوان کرد و یادآور شد: در این راستا در برنامه انتخاب سالیانه پژوهشگران برتر، علاوه بر توجه به تعداد مقالات منتشر شده بین المللی، بر میزان ارجاع دهی و اچ- ایندکس نیز تمرکز خواهد شد.


وی با بیان این که اچ ایندکس رشته‌های فنی و مهندسی و علوم پایه نسبت به علوم انسانی در وضعیت بهتری قراردارد، خاطرنشان کرد: با اجرای این برنامه در حوزه انتخاب پژوهشگران برتر بر اساس میزان ارجاع دهی می‌توان این وضعیت را ساماندهی کرد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار