۰۶ خرداد ۱۴۰۴ ۰۶:۳۸
کد خبر: ۳۰۶۱۳۸

عطنا- نخستین جلسه رسمی شورای صنفی کارکنان دانشگاه علامه طباطبائی با حضور ۱۴ نفر از کارکنان واحد‌های مختلف دانشگاه و تسهیل‌گری دکتر علی اسمعیلی اردکانی، مدیر دفتر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت برگزار و هیئت موسس این شورا انتخاب شد.

با توجه به ایده حکمرانی مشارکتی دکتر شجاع احمدوند در دوره مدیریتی جدید دانشگاه، سیاست دانشگاه بر ایجاد و تاسیس نهاد‌ها و شورا‌های صنفی و همچنین فعال‌تر کردن شورا و نهاد‌های پیشین مرتبط با تمام ذینفعان دانشگاه است. در این راستا، ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ و پس از نزدیک به دو دهه انتظار، نخستین جلسه رسمی شورای صنفی کارکنان دانشگاه علامه طباطبائی در سالن شورای حوزه ریاست برگزار و هیئت موسس شورای صنفی کارکنان انتخاب شدند.

در ابتدای جلسه، دکتر اسمعیلی اردکانی، ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران، با اشاره به نگاه مثبت سرپرست دانشگاه به تشکیل شورای صنفی کارکنان و سایر شورا‌های صنفی در راستای ایده حکمرانی مشارکتی دانشگاه، تأکید کرد: این شورا می‌تواند نقطه عطفی در جدی‌تر شدن مشارکت کارکنان در سیاست‌گذاری دانشگاه باشد.

وی تشکیل شورای صنفی را راهکاری برای پاسخگویی صنفی، منسجم، مشورتی و عقلانی به مطالبات به‌حق کارکنان فارغ از جبهه‌گیری‌های سیاسی دانست و بر لزوم بهره‌گیری از این شورا برای تقویت نقش مشارکتی کارکنان در تصمیم‌سازی‌های دانشگاهی تأکید کرد.

مدیر دفتر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت با اشاره به ضرورت تشکیل یک کارگروه مشورتی از میان کارکنان تا زمان برگزاری انتخابات و آغاز به کار شورای صنفی، خاطرنشان کرد: این کارگروه می‌تواند بازتاب‌دهنده نظرات و دغدغه‌های کارکنان برای بهره‌برداری در فرآیند سیاست‌گذاری دانشگاه باشد.

وی گفت: نمونه بارز وجود نگاه مثبت و باور عمیق به نقش فعالانه کارکنان در این دوره مدیریتی، بهره‌گیری از نکات قابل توجه گزارش مکتوب کارکنان درباره نظام مسائل دانشگاه در فرایند تدوین برنامه اجرایی سال ۱۴۰۴ و همچنین تهیه چشم‌انداز دانشگاه است.

در بخش دوم جلسه، حاضران با قدردانی از همراهی و موافقت سرپرست دانشگاه با اصل تشکیل شورای صنفی، به بیان دیدگاه‌ها، دغدغه‌ها و الزامات مرتبط با راه‌اندازی این شورا پرداختند. شرکت‌کنندگان بر ضرورت وجود یک نهاد صنفی برای پیگیری منسجم، ساختاریافته و مستمر مطالبات قانونی، رفاهی، اداری و حرفه‌ای کارکنان بدون هر گونه رویکرد سیاست‌زده تأکید کردند. همچنین نقش شورای صنفی در ارتقای شفافیت، عدالت سازمانی و تقویت سرمایه اجتماعی درون‌سازمانی مورد تأکید قرار گرفت.

علاوه بر این، بهره‌گیری از نمونه‌های موفق شورای صنفی دیگر دانشگاه‌ها، دیدن سازوکار اثرگذار شورای صنفی در مسیر سیاستگذاری دانشگاه، وجود یک برنامه مناسب برای پبشبرد کار در قالبی شفاف و همراه با اطلاع‌رسانی دقیق خبری، برگزاری باکیفیت و فراگیر دور اول شورای صنفی، متناسب‌سازی فعالیت شورا با روح علوم انسانی حاکم بر دانشگاه علامه طباطبائی، دوری از هر گونه افراط و تفریط در پیشبرد و پیگیری مطالبات و در نهایت توجه به فرهنگ‌سازی دانشگاه نسبت به وجود و تشکیل شورای صنفی از جمله محور‌های سخنان حاضران در جلسه بود.

در ادامه جلسه، فرآیند رأی‌گیری به‌منظور تعیین اعضای هیئت مؤسس برای تدوین و نهایی‌سازی اساسنامه شورای صنفی برگزار شد و بر اساس رأی‌گیری انجام‌شده، افراد زیر به‌عنوان اعضای هیئت مؤسس انتخاب شدند:

• محمدعلی یزدان‌پناه
• نهال ریاضی
• نبی غلامی
• عبدالله نژدساعی
• مرتضی سالمی قمصری
• سید احمد آقاجان‌زاده
• حمیدرضا محبتی

اعضای منتخب هیئت مؤسس ضمن اعلام تعهد خود برای نهایی کردن متن پیشنهادی اساسنامه برای روز برگزاری مجمع عمومی و رای‌گیری اعضا نسبت به آن، بر عدم نامزدی این هیئت در انتخابات آتی شورای صنفی تأکید کردند. این اعضا بر تعهد و تلاش خود در جهت تدوین پیش‌نویس اساسنامه و فراهم‌سازی مقدمات حقوقی و اجرایی برگزاری انتخابات تاکید داشته و مقرر شد تا زمان نهایی شدن اساسنامه جلسات منظمی برگزار کرده و اساسنامه نهایی را تا پایان تیرماه ۱۴۰۴ تهیه و ارائه کند.

گفتنی است عضویت در شورای صنفی برای تمامی کارکنانی که دارای حداقل پنج سال سابقه کار در دانشگاه علامه طباطبائی هستند، آزاد خواهد بود و آن‌ها می‌توانند در انتخابات آتی، نامزد عضویت در شورای صنفی شوند. علاه بر این، کارکنان علاقه‌مند به فعالیت در شورای صنفی دانشگاه می‌توانند با حضور در جلسات آتی هماهنگی هیئت مؤسس، در فرآیند تشکیل شورای صنفی مشارکت فعال داشته باشند. در این ارتباط اطلاع‌رسانی‌های لازم از طریق سامانه پرتال داخلی دانشگاه، گروه‌های پیام‌رسان و. انجام خواهد گرفت.

برگزاری این نشست گامی مهم در جهت نهادینه‌سازی مشارکت کارکنان در تصمیم‌سازی‌های سازمانی و ارتقای سرمایه اجتماعی دانشگاه است. شورای صنفی کارکنان با مشارکت حداکثری و حمایت همگانی، می‌تواند به نهادی مؤثر و پایدار در ارتقای وضعیت حرفه‌ای و معیشتی کارکنان دانشگاهی تبدیل شود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار