۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ ۱۸:۰۴
کد خبر: ۳۰۶۱۲۲

به گزارش عطنا، نخستین رویداد «شبیه‌سازی پارلمان؛ جلسه رای اعتماد وزرا» در دانشگاه علامه طباطبائی با حضور شجاع احمدوند، سرپرست دانشگاه، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیرکل حزب مردم‌سالاری، نمایندگان احزاب، مسئولان و اعضای هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه و جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های برتر کشور، دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ از سوی انجمن علمی دانشجویی علوم سیاسی دانشگاه در سالن شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد.

شبیه‌سازی یک عرصه واقعی برای شناسایی نیرو‌های نخبه برای فعالیت در دولت است
احمدوند در این رویداد گفت: یکی از آرزو‌های ما این بود که رشته علوم سیاسی از حالت انتزاعی خارج شود و وارد مسائل عینی جامعه شود و این گامی رو به جلو است. رویکرد ما حل المسائلی است و این کار شما من را امیدوار کرد که رشته در ظاهر انتزاعی علوم سیاسی هم می‌تواند وارد چنین فضای عملی شود. از دانشجویانی که این چنین خلاقانه در این رویداد شرکت کردند و نیز از استادان دانشگاه که برخی از نمایندگان سابق مجلس هستند و نقش مهمی در برگزاری این رویداد داشتند، قدردانی می‌کنم. امیدوارم این رویداد ادامه یابد و عرصه‌های قانون‌گذاری و نظارت مجلس را هم در بر گیرد.

وی افزود: شما الان بهتر از من می‌توانید در مورد مزایای این نشست صحبت کنید. تمرین ارائه محتوا و سخنرانی توسط دانشجویان فرصت خوبی است. اگر نمایندگان، در این جلسه حاضر بودند، می‌توانستند دانشجویانِ خوب را گلچین کنند و این امر به خصوص با توجه به شرایط اشتغال در جامعه، مطلوب بود. اینجا یک عرصه واقعی برای شناسایی نیرو‌های نخبه برای فعالیت در دولت است.

برگزاری نخستین رویداد «شبیه‌سازی پارلمان؛ جلسه رای اعتماد وزرا» در دانشگاه علامه طباطبائی

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی تصریح کرد: تمرین کار جمعی که در فرهنگ ما کم رمق است، از طریق این فرآیند تقویت می‌شود. تمرین فعالیت حزبی و نگاه عمومی فارغ از قید و بند‌های حاکمیتی، تمرین آزادی‌های مشروع با رعایت چارچوب‌ها و رویکرد حل المسائلی و دوری از انتزاعی‌گری صرف و تمرکز بر مسائل کاربردی برای باز کردن گره‌های جامعه، مزیت دیگر برگزاری این نشست شبیه‌سازی است و آرزو می‌کنم این کار زمینه موفقیت‌های بعدی شما و دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه باشد.

وی گفت: ما پیش از این مذاکره برجام را هم شبیه‌سازی کردیم و امیدوارم در آینده مسابقات جهانی را در این زمینه پیشنهاد داده و با همکاری اعضای گروه بریکس و ... این شبیه‌سازی‌ها را دوباره برگزار کنیم.

رویداد شبیه‌سازی نقطه عطفی برای کاهش انزوای علم سیاست در دانشگاه‌های ایران است
در ادامه رویداد دکتر فائز دین‌پرست سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی نیز این جلسه را نقطه عطفی برای کاهش انزوای علم سیاست در دانشگاه‌های ایران دانست و گفت: همه ما به عنوان دانشجوی علم سیاست، با نقاط ضعف و قوت آموزش سیاست آشنا هستیم، آموزش‌ها، کاربردی نیست و فایده عملی ندارد. این نشست به کاربردی شدن آموزش‌های دانشگاه و تربیت کارشناس کمک می‌کند.

برگزاری نخستین رویداد «شبیه‌سازی پارلمان؛ جلسه رای اعتماد وزرا» در دانشگاه علامه طباطبائی

وی اظهار کرد: کارشناس تلاش می‌کند بخشی از مشکلات سیستم فعلی را حل کند. از این طریق به جای نگاه روشنفکری مبتنی بر برافکندن نظم داخلی یا نظم بین‌المللی برای بهبود زیست کنونی جامعه اقدام می‌کنیم. سیاست، تخصیص آمرانه ارزش‌های اجتماعی مانند ثروت، قدرت و منزلت است اما دانشجو کمتر درگیر تخصیص این ارزش‌ها می‌شود تا دریابد تعارض منافع چقدر مانع تخصیص این منابع است. دانشکده حقوق و علوم سیاسی میزبان نخستین دوره شبیه‌سازی پارلمان در ادامه فعالیت‌های دانشگاه است که در سطح کشور هم برای نخستین بار انجام می‌شود.

دین‌پرست گفت: دانشگاه علامه طباطبائی در برگزاری موت‌کورت‌ها، افتخارات بین‌المللی آفرید و دو دوره شبیه‌سازی پیش از این در دانشگاه برگزار شده است و امیدواریم در دوره‌های بعد این کار منسجم‌تر برگزار شود.

در ادامه رویداد، روند شبیه‌سازی جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی رئیس جمهور در مجلس آغاز شد. در ابتدا رئیس جمهور برنامه‌های خود را مطرح کرد و نمایندگان موافق و مخالف نیز نظر خود را بیان کردند. پس از آن رئیس جمهور از خود دفاع کرد. در ادامه هر یک از وزرای پیشنهادی، برنامه خود را ارائه دادند و نمایندگان مخالف و موافق اظهارنظر کردند و دفاع آخر نیز از سوی وزیران پیشنهادی انجام شد.

نقد عملکرد دانشجویان در این نشست نیز توسط محمدجواد غلامرضا کاشی، ابراهیم برزگر، علی تقی زاده، مصطفی کواکبیان، ابوالفضل دلاوری و اصغر کیوان حسینی، اعضای هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی انجام شد.

در پایان نیز از برگزیدگان این رویداد تقدیر شد.

عکاس: فاطمه نظری

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار