۲۳ بهمن ۱۴۰۳ ۰۸:۲۹
کد خبر: ۳۰۵۸۹۹

عطنا - به گزارش روابط عمومی،‌ دکتر شجاع احمدوند، سرپرست دانشگاه علامه‌طباطبائی در پیامی فرارسیدن سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و تقارن آن با اعیاد شعبانیه را تبریک گفت و تاکید کرد: انقلاب اسلامی ایران با شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی، نه تنها نظم نوینی را بنیاد نهاد، بلکه زمینه‌ساز توسعه علمی، فرهنگی و اجتماعی شد. در این مسیر، علوم انسانی به عنوان دانشی انسان‌ساز نقش بی‌بدیلی ایفا کرده است تا حدی که می‌توان گفت توسعه کمی و کیفی علوم انسانی یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در عرصه علمی است.

متن پیام دکتر احمدوند به شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان انقلاب اسلامی، چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و تقارن آن با اعیاد شعبانیه را به خانواده بزرگ دانشگاه علامه‌طباطبائی، علوم انسانی کشور و ملت شریف ایران تبریک عرض می‌کنم.

انقلاب اسلامی ایران با شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی، نه تنها نظم نوینی را بنیاد نهاد بلکه زمینه‌ساز توسعه علمی، فرهنگی و اجتماعی شد. در این مسیر، علوم انسانی به عنوان دانشی انسان‌ساز نقش بی‌بدیلی ایفا کرده است تا حدی که می‌توان گفت توسعه کمی و کیفی علوم انسانی یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در عرصه علمی است.

اگرچه جایگاه علوم انسانی در نظام تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری کشور، هنوزآن‌گونه که شایسته است، تثبیت نشده؛ اما این کوتاهی، نه از ناتوانی علوم انسانی، بلکه از نگاه غیر دقیق به ظرفیت‌های بی‌بدیل این دانش در مدیریت کلان کشور نشأت می‌گیرد. به‌طوری‌که بخشی از دلخوری فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم انسانی در کشور نیز به نبود جاگذاری مطلوب این علوم در نگاه کلان تصمیم‌گیران و به تبع آن نبود چشم‌انداز اشتغال مورد انتظار در پرتو تخصص این علوم برمی‌گردد.

باید در نظر داشت که علوم انسانی، دانشی صرفاً نظری و انتزاعی نیست، بلکه نیرویی پویا و زنده برای ساختن انسان، جامعه و تمدن است. از این رو، هرگونه تصمیم‌گیری کلان در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی فناوری، بدون بهره‌گیری از خرد و بینش علوم‌انسانی، چشم‌اندازی برای موفقیت نخواهد داشت. نمونه‌های موفق حکمرانی، کشورهایی هستند که علوم انسانی را محور قرار داده‌اند؛ زیرا تجربه کرده‌اند که هر تحول اقتصادی و صنعتی، بدون شناخت ابعاد انسانی و اجتماعی آن، نه‌تنها پایدار نخواهد بود، بلکه ممکن است بحران‌های جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد.

در این میان و در دورۀ کنونی، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی علوم انسانی، مسئولیتی خطیر بر عهده دارند. مسئولیتی مبتنی بر اینکه نه تنها باید مرجع تولید فکر و تحلیل در حوزه‌های سیاست‌گذاری کلان باشند، بلکه باید با جسارت و عزمی راسخ، اندیشه‌های علوم انسانی را به متن مدیریت و حکمرانی کشور وارد کنند. تصمیم‌سازان و مدیران ارشد کشور نیز باید با شجاعت و دوراندیشی، به نظرات و تحلیل‌های متخصصان علوم انسانی اعتماد کنند و این دانش را به عنوان عنصری حیاتی برای اصلاح حکمرانی و توسعه کشور در چشم‌انداز انقلاب اسلامی به رسمیت بشناسند.

در دوران جدید باید باور داشته باشیم که علوم انسانی، کلید حل بسیاری از چالش‌های امروز و فردای کشور است. شایسته است اعتماد به خرد و تخصص اصحاب علوم انسانی بیش از پیش تقویت شود و این دانش، جایگاه واقعی خود را در مدیریت و سیاست‌گذاری کشور باز یابد. با سیاست‌گذاری دقیق و عالمانه، می‌توانیم از ظرفیت‌های بی‌نظیر علوم انسانی برای تحقق اهداف متعالی کشور و انقلاب اسلامی بهره ببریم.»

شجاع احمدوند
سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

روبیکا                         روبینو

بله             ایتا

 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!
حمایت بی‌شرمانه شاهین نجفی از فحاشی و توهین عناصر ضدانقلاب به مردم ایران:

فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!

شاهین نجفی خواننده هتاک، فحش دادن را بخشی از ابزار کار خود و از سنت‌های خود و عناصر ضد انقلاب دانست و خواست که مردم فحاشی کردن را به عنوان بخشی از فرهنگ و سنت‌های خود بپذیرند!!
هنر و فرهنگ2
پایان انحصار رسانه‌ها
کرسی آزاد اندیشی

پایان انحصار رسانه‌ها

کرسی آزاداندیشی"پایان انحصار رسانه ها" باحضور نمایندگانی ازفعالان نمایش خانگی، وی او دی‌ها و سازمان صداوسیما برگزارمی‌شود.
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها