۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
کد خبر: ۳۰۵۷۴۹

عطنا - کتاب «افول لیبرالیسم از نگاه اندیشمندان غربی» توسط دکتر مریم خالقی نژاد به سفارش موزه لانه جاسوسی و بنیاد بین المللی استکبار شناسی به چاپ رسید.

در عرصه روابط بین الملل و سیاست، درک ایده‌ها و نظریات جدید جرقه نوآوری ایجاد می کند؛ چرا که به معنای استقبال از پیشرفت، تضمین تأثیرگذاری یک کشور و توانمندسازی ملتی با دانش و بینش برای پیشرفت در دنیایی در حال تغییر است.

شناخت نظریه‌ها و گفتمانهای جدید در حوزه روابط بین الملل می‌تواند قدرت یک دولت و ملت را از چند جهت تقویت کند. اولا، یک دولت یا حکومت با اطلاع از آخرین تحولات نظری، بهتر می‌تواند پویایی‌ها و روند‌های جهانی در حال تغییر را پیش‌بینی کرده و به آن واکنش نشان دهد و در نتیجه مزیت استراتژیک خود را در عرصه بین‌المللی افزایش دهد.

ثانیا، با گنجاندن و آگاهی از نظریه‌های جدید یک دولت می‌تواند توانایی خود را برای هدایت چالش‌ها و درگیری‌های پیچیده بین‌المللی افزایش دهد. علاوه بر این، درک عمیق گفتمانها و تحولات و نظرات جدید در روابط بین الملل می‌تواند به دولت (حکومت) کمک کند تا اتحاد‌ها و مشارکت‌های قوی تری با سایر کشور‌ها و حکومتها ایجاد کند. با نشان دادن درک پیچیده‌ای از تئوری روابط بین الملل، یک دولت می‌تواند خود را به عنوان یک بازیگر قابل اعتماد و آگاه در امور جهانی تثبیت کند و از این طریق متحدان بالقوه را جذب کرده و مشارکت‌های موجود را تقویت کند. به طور کلی، ترکیب نظریه‌های جدید در حوزه روابط بین‌الملل می‌تواند قدرت و نفوذ یک دولت را با ارائه دانش و بینش استراتژیک لازم برای حرکت در چشم‌انداز پیچیده و همیشه در حال تحول سیاست جهانی افزایش دهد.

تئوری‌های مربوط به افول لیبرالیسم نیز از نظریات و گفتمان های جدید در عصر جدید است که برای سال‌ها موضوع بحث و مناظره بوده‌اند، زیرا نقش مهمی در شکل‌دهی مناظر سیاسی و تأثیرگذاری بر هنجار‌های اجتماعی دارند. این نظریه‌ها نشان می‌دهند که لیبرالیسم، به‌عنوان یک فلسفه سیاسی که بر اصول حقوق فردی، دموکراسی و بازار آزاد بنا شده است، ممکن است در دنیای مدرن با چالش‌ها یا شکست‌هایی مواجه باشد.

نظریه پردازان و سیاستمداران مختلفی در خصوص افول لیبرالیسم نظریاتی را منتشر کرده اند؛ به همین دلیل شاهد شکل گیری موج جدیدی از نوشتار‌ها در خصوص افول لیبرالیسم، افول هژمون لیبرالیسم، کاهش هژمون لیبرالیسم یا افول هژمونی لیبرالیسم امریکا هستیم. از دیگر سو نیز گفتمان‌های رایج و مبتنی بر تغییر نظم تک قطبی و شکل گیری دنیای چند قطبی و پسا قطبی را شاهد هستیم. با عطف به مطرح شدن نظریات مختلف پیرامون تئوری چهارم این امر سرعت بالاتری به خود گرفته است.

به همین دلیل با سفارش موزه لانه جاسوسی (سفارت سابق امریکا) و بنیاد بین المللی استکبار شناسی این کتاب به نگارش درآمده است. قابل ذکر است که در این کتاب نویسنده فقط به بیان نظریات اندیشمندان مختلف در خصوص افول لیبرالیسم پرداخته شده است و هیچگونه دخل و تصرفی توسط نویسنده در نظریات آنان و یا تحلیل نظریات آن‌ها صورت نگرفته است.

همچنین نویسنده در گفتگو با خبرنگار عطنا بیان کرده است که برای تکمیل این کتاب ریاست موزه لانه جاسوسی دکترعلیزاده کمک‌های بسیار ارزشمندی را در جهت جمع آوری نوشتار به پژوهشگر نموده است.

اهم نظریات مطرح شده در این کتاب عبارتند از نظریات ماهاتیر محمد، فرانسیس فوکویاما، ساموئل هانتیگتون، امانوئل والرشتاین، نوآم چامسکی، ژاک دریدا، اسلاوی ژژیک، فرید زکریا و ... در آخر نیز نویسنده به تشریح تئوری چهارم تمدن نوین اسلامی پرداخته است.

نویسنده: محمدحسین واحدی

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

روبیکا                         روبینو

بله             ایتا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!
حمایت بی‌شرمانه شاهین نجفی از فحاشی و توهین عناصر ضدانقلاب به مردم ایران:

فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!

شاهین نجفی خواننده هتاک، فحش دادن را بخشی از ابزار کار خود و از سنت‌های خود و عناصر ضد انقلاب دانست و خواست که مردم فحاشی کردن را به عنوان بخشی از فرهنگ و سنت‌های خود بپذیرند!!
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار