عطنا- به گزارش «روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران» بر پایة قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیة آثار علمی (مصوب سال 1396 مجلس شورای اسلامی) و آیین‌نامة اجرایی آن (مصوب سال 1398 هیئت وزیران)؛ همة دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، و مؤسسه‌های آموزش ‌عالی، پژوهشی و فناوری کشور باید تمام‌متن پیشنهاده‌ها (پروپوزال‌ها) و پایان‌نامه‌ها و رساله‌های (پارساهای) دانشجویان و دانش‌آموختگان تحصیلات تکمیلی خود را که بدون طبقه‌بندی هستند، در سامانه‌های پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) همانندجویی و ثبت کنند.

برای انجام این قانون، ایرانداک سامانة «همانندجو» را در نشانی TIK.IRANDOC.AC.IR با پشتوانة روزافزونِ تمام‌متن 650 هزار عنوان پارسا، 240 هزار عنوان پیشنهاده و 740 هزار عنوان مقاله و 750 عنوان کتاب در دسترس همة دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور گذارده است که اکنون نزدیک به 46 هزار استاد و 481 هزار دانشجو در آن عضو هستند.

دانشگاه علامه طباطبایی؛ رتبه سوم دانشگاه های برتر کشور

بر پایة عملکرد مؤسسه‌های زیرپوشش در سال تحصیلی 1401-1402؛ دانشگاه‌های تهران، فردوسی مشهد و علامه طباطبایی رتبه‌های نخست تا سوم همانندجویی را به دست آورده‌اند. جدول بالا شمار درخواست‌های همانندجویی را برای 10 دانشگاه نخست نشان می‌دهد.

در میان نشریه‌های علمی عضو سامانة همانندجو؛ نشریه‌های دانشگاه جامع امام حسین (ع)، پژوهش‌هاي کاربردي روانشناختی و فصلنامة پژوهش در نظام‌های آموزشی؛ رتبه‌های نخست تا سوم همانندجویی را در سال تحصیلی 1401-1402 به دست آورده‌اند.

افزون بر این، ایرانداک «سامانة ملی ثبت پایان‌نامه، رساله، و پیشنهاده» را در نشانی SABT.IRANDOC.AC.IR راه‌اندازی کرده است که در سال تحصیلی 1401-1402 روی هم 512 مؤسسه با آن همکاری داشته‌ و بیش از 104 هزار پارسا و نزدیک به 100 هزار پیشنهاده را در آن ثبت کرده‌اند.

با همکاری سازمان امور دانشجویان؛ سامانة ملی ثبت پیشنهاده‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها از آبان 1397 پذیرای ثبت برخط نسخة الکترونیکی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانش‌آموختگان ایرانی بیرون از کشور نیز شد. این مدارک پس از کنترل ایرانداک و تأیید آن سازمان، ثبت می‌شوند. در سال تحصیلی 1401-1402، 485 پارسا در این سامانه ثبت شده‌اند. جدول زیر شمار ثبت پارسای بیرون از کشور را برای 10 کشور نخست نشان می‌دهد.

شمار ثبت پارساي بیرون از كشور

دانشگاه علامه طباطبایی؛ رتبه سوم دانشگاه های برتر کشور

جدول‌های زیر نیز آمار ثبت پارسا و پیشنهاده را در هر منطقة آمایش آموزش عالی، برای پنج دانشگاه با بیشترین عملکرد نشان می‌دهند.

دانشگاه‌هاي دارای بیشترین ثبت پارسا در سال تحصیلی 1401-1402 در مناطق ده‌گانة آمایش آموزش عالی

دانشگاه علامه طباطبایی؛ رتبه سوم دانشگاه های برتر کشور

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

هنر و فرهنگ1
نشست علمی
به مناسبت هفتۀ جهانی بزرگداشت سعدی برگزار می شود:

نشست علمی "سعدی در چین و چین در آثار سعدی"

به همت انجمن علمی زبان چینی و مرکز تحقیقات چین،