عطنا - ششمین همایش بینالمللی اربعین 20 شهریورماه 1402 در محورهای «اربعین؛ سیاست و روابط بینالملل»، «اربعین؛ مطالعات فرهنگی - اجتماعی»، «اربعین؛ مطالعات مدیریتی - اقتصادی»، «اربعین؛ الهیات و فلسفه»، «اربعین؛ هنر و ادبیات»، «اربعین؛ روانشناسی و سلامت»، «اربعین و علوم ارتباطات»، «اربعین و تجربه زیسته»، در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار میشود.
دراینباره میترا راه نجات عضو هیئتعلمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه در ششمین همایش بینالمللی اربعین فرهیختگانی از بیش از ۱۰ کشور جهان نیز حضور دارند، اظهار کرد: برای اولین بار ۱۰۰ اندیشمند دانشگاهی در قالب ۱۴ پنل به زبانهای انگلیسی، عربی و فارسی در این همایش سخنرانی خواهند داشت.
وی در ادامه افزود: ششمین همایش بینالمللی اربعین با نگاهی جامع به زمینههای مطالعاتی اربعین سعی میکند با روشهای مطالعات میان رشتهای، از تجربهها و دیدگاههای فرهیختگان برای غنا بخشیدن به ابعاد مختلف فهم پیادهروی اربعین استفاده کند.
عضو هیئتعلمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه پیادهروی اربعین امروز به عنوان بزرگترین نماد وحدت و همبستگی شیعیان جهان شناخته میشود، گفت: این پیادهروی بر مبنای توصیههای بزرگان شیعه همچون امام صادق (ع) شکل گرفته است که توسط شیخ انصاری اجرا و مجدد توسط شیخ میرزا حسین نوری احیا شده است.
دبیر اجرایی ششمین همایش بینالمللی اربعین در ادامه افزود: با توجه به ۴۰ حدیث موجود در باب زیارت امام حسین (ع) با پای پیاده، ما شاهد تبدیل یک سنت به عیار فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در دنیای امروز هستیم به گونهای که این پیادهروی نشان از قدرت مذهبی شیعیان برای وحدت و همگرایی علیرغم همه اختلافات دارد.
راه نجات همچنین عنوان کرد: در حالی که بیش از ۲۰ میلیون شیعه در روزهای گذشته به کربلا سفر داشتهاند، شاهد نظم در عین بینظمی، وحدت در عین تکثر، عشق و حرمت در کنار هم، برادری، برابری و آزادی نیز بوده است؛ این همان تجلی آزادگی امام حسین (ع) است.
عطنا را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید: