عطنا - رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در جریان ششمین اجلاس روسای دانشگاه های برتر ایران و روسیه که در مسکو برگزار شد، با روسای 6 دانشگاه کشور روسیه تفاهم نامه همکاری مشترک امضا کرد.
به گزارش مدیریت همکاری های علمی بین المللی، در جریان این اجلاس، نشست تبادل نظر درباره همکاریهای بین دانشگاهی میان دانشگاههای برتر ایران و روسیه در زمینه تبادل دانشجو، برگزاری دورههای مشترک و برنامهها و تحقیقات مشترک و همچنین نشستهایی با موضوع بررسی جنبههای فرهنگی همکاری بین دانشگاههای ایران و روسیه و اشتراکگذاری تجربههای پروژههای تحقیقاتی ایران و روسیه با حضور رؤسای دانشگاههای برتر ایران و روسیه برگزار شد.
دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در نشست تخصصی این اجلاس در سخنانی در موضوع «مهمترین چالشهای دانشگاه های امروز جهان» به ارائه سخن پرداخت.
او با اشاره به تقلیل نقش فلسفه آموزش و پرورش در آموزش دانشجویان و انتقاد فاصله گرفتن دانشگاه ها از اخلاق و اصول انسانی، با طرح سئوالاتی در این رابطه بیان داشت: فلسفه آموزش و پرورش از ما می خواهد که پاسخ دقیقتری به اینکه چرا باید فرد دانشی را بیاموزد و هدف عالی این آموزش ها چیست؟ آیا یادگیری این دروس در راستای تحقق تمامیت شخصیت دانشجو قرار میگیرد و به انسان شدن و رشد اخلاقی او کمک میکند؟ اینها همه در فلسفه آموزش و پرورش مشخص و پاسخ داده میشود. به نظر میرسد در حال حاضر این صراحت و برجستگی برای دانشگاههای ما کمتر شده است. او خاطر نشان کرد: متاسفانه دانشگاههای ما از معنویت، اخلاق و اصول انسانی فاصله پیدا کرده اند.
دکتر معتمدی گسترش فناوری را دومین چالش در این ارتباط برشمرد و افزود: هرچند فناوری فرزند علم است و گسترش آن به گسترش علم کمک میکند، اما پیامدهای گسترش فناوری در جوامع ما تماماً مثبت نبوده است و در مواردی مشکلاتی را ایجاد کرده است. او با انتقاد از بین رفتن مرجعیت علمی استادان دانشگاه ها اضافه کرد: امروز تعامل گسترده مردم و به ویژه جوانان با فضای مجازی و شبکههای اطلاعاتی، منجر به فاصله آنها از دنیای واقعی شده است. افزایش مداوم تمایلات هیجان طلبانه در فضای مجازی و عدم دریافت امن هیجان ها در دنیای واقعی، مواجهه با اطلاعات غیر دقیق و ناکافی، احساس سیری کاذب در مخاطبان و از بین رفتن مرجعیت علمی استادان دانشگاهها از جنبه های منفی استفاده نادرست از فناوری ها است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه سخنانش مشکلات مالی دانشگاه ها را سومین چالش در این زمینه برشمرد و بیان داشت: تحت تاثیر این مشکل، دانشگاه ها به سمت تجاری سازی دانش رفته اند و در مواردی علم به سمت بازار پول و سرمایه سوق پیدا می یابد که از پیامدهای آن رفتن دانشگاهها به سمت بنگاهداری و همچنین جذب دانشجویان کم استعداد است.
دیدار و گفتگو با رؤسای شش دانشگاه روسیه شامل: دانشگاه دولتی علوم انسانی، دانشگاه مالی، مدرسه عالی اقتصاد، دانشگاه تومسک، دانشگاه اوفا و همچنین دانشگاه کازان، از برنامه های این سفر بود که به امضای تفاهم نامه همکاری منجر شد.
این تفاهمنامهها در راستای گسترش همکاریهای علمی و پژوهشی، همکاری در توسعه آموزش زبان های فارسی و روسی، مطالعات سیاسی و منطقه ای، مطالعات ترجمه، انجام تحقیقات مشترک و مبادلات دانشگاهی بین این دانشگاهها و دانشگاه علامه طباطبائی منعقد شد. برگزاری سمینارها، کارگاههای تخصصی و نیز بررسی فرصتهای مطالعاتی و تحقیقاتی برای انجام برنامههای علمی مشترک از محورهای این تفاهمنامهها است.
لازم به ذکر است، اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر ایران و روسیه که در راستای گسترش و تعمیق همکاریهای بینالمللی در حوزههای علمی، پژوهشی و دانشگاهی طرحریزی شده است، با حضور رؤسای دانشگاههای علامه طباطبائی، تهران، علوم پزشکی تهران، صنعتیشریف، صنعتیامیرکبیر، شهیدبهشتی، خواجه نصیرالدینطوسی، تبریز، شیراز و اصفهان، شاهد و فنیوحرفهای و دانشگاه های برگزیده روسیه 7 اردیبهشت ماه جاری در محل دانشگاه دولتی لومونوسف مسکو برگزار شد.
عطنا را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید: