عطنا - محمد امین زارعی، رئیس پژوهشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی، طی گفتگویی اختصاصی با خبرنگار عطنا، ابتدا در توضیح ویژگیهای کتابی که در سال گذشته تالیف کرد گفت: همه سازمانها در مرحله استخدام کارکنان خود مصاحبه و گزینش دارند، اما هیچ مستند مکتوب مدون دانشگاهی برای این حوزه نداشت و معمولا بر اساس تجربیات سازمانها این مرحله انجام میشد بنابراین تصمیم گرفتم مستندات علمی و تجربی این حوزه را جمع آوری کرده و نتیجه آن، دو جلد «مصاحبه استخدامی» و «مصاحبه شایستگی» شد که البته جلد دوم هنوز نهایی نشده است.
زارعی به فعالیتهای کلی این پژوهشکده اشاره کرد و گفت: پژوهشکده فرهنگ و ارتباطات که گزارشات علمی آن پیشتر توسط برخی اعضا ارائه شد، سالانه به فعالیتهایی، چون تالیف کتاب، برگزاری کارگاه، نشست و ... میپردازد. همچنین یکی از فعالیتهایی که اخیرا انجام شده، مذاکره با برخی سازمانها و وزارتخانههای کشور است. ارتباط و مذاکره با این سازمانها باعث شد تا پروژههایی را دریافت کنیم. همچنین تصمیم گرفتیم با ۳ فراخوان پژوهشگران را درگیر فرایندهای اجرایی این پروژهها بکنیم که پس از این ۳ فراخوان، حدود ۷۰۰ نفر در سامانه پژوهشکده ما ثبت نام کردند.
وی افزود: پس از پالایش حوزه پژوهشی ثبت نام کنندگان و موضوع پروژههای دریافتی و مصاحبه تلفنی با آنها، ۲۰۰ نفر را استخراج کرده که نهایتا پس از مصاحبه حضوری، حدود ۱۰۰ نفر از این افراد انتخاب شدند. همچنین حدود ۵۰ نفر از پژوهشگران، در فرایند پروژههایی که از سازمانها دریافت کردهایم، به صورت قراردادی مشغول به کار هستند.
وی به اهداف جذب پژوهشگران برای پروژههای سازمانی اشاره کرد و گفت: سازمانهایی که به پژوهشکده فرهنگ و ارتباطات پروژه تحویل دادهاند، خود درگیر پروژه هستند و از جریان و روند آموزش، نظارت و ... اطلاع دارند که باعث افزایش اطمینان سازمان به پژوهشگر میشود. در واقع به دنبال این هستیم که حداقل ۱۰ سازمان خارج از دانشگاه را شریک راهبردی پژوهشکده کنیم و از جکله سازمانهایی که در حال حاضر با آنها همکاری میکنیم، دانشگاه امام حسین ع، وزارت دفاع، وزارت صمت، وزارت آموزش و پرورش و... هستند.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و ارتباطات همچنین بیان کرد: پژوهشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی تلاش دارد که بانک موثری از پژوهشگران رشتههای مختلف علوم انسانی را ایجاد کند که البته چنین چیزی در سطح سازمانی تا به حال وجود نداشته است. همچنین به دنبال تربیت پژوهشگران به منظور حل مسائل و چالشهای کشور و ایجاد اشتغال هستیم.
زارعی در پایان تصریح کرد: ایجاد ارتباط میان دانشگاه و سازمانها سخت و پر چالش است چرا که سازمانها اعتماد کافی به بستر دانشگاه را به دلیل فرایندهای ارتباطی غلط ندارند. طبق قانون بایستی ۱ درصد از بودجه سازمانها صرف فعالیتهای پژوهشی شود و در غیر این صورت این بودجه به خزانه برگشت خواهد خورد. این در حالی است که سازمانها حاضرند این بودجه به خزانه بازگردد، اما صرف پروژههای پژوهشی نشود. به هر حال امیدوار هستیم که این مدل جدید پژوهشکده به ثمر بنشیند و توسعه یابد.
عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: