۱۵ مرداد ۱۴۰۱ ۰۹:۵۷
کد خبر: ۳۰۴۰۷۶

عطنا - مبحث وحدت حوزه و دانشگاه از جمله مباحثی است که در نگرش امام خمینی(ره) وجود داشته و مقام معظم رهبری نیز بر این موضوع تأکید بسیار دارند.

امام خمینی(ره) بارها به دانشگاهیان فرمودند: «باید ارتباط خود را با دانشگاهیان تقویت کنید و نباید نسبت به دانشگاه برخورد انکاری و تدافعی داشته باشید.»

از این رو دانشگاهیان و حوزویان به طور مداوم در پی حفظ وحدت میان حوزه و دانشگاه بوده‌اند، مسوولان دانشگاه علامه طباطبایی نیز با درک این موضوع در پی همکاری با حوزویان هستند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تاکید دارد که برای رفع دغدغه مقام معظم رهبری در موضوع تحول علوم انسانی می‌توان از تعامل حوزه و دانشگاه بهره برد.

خبرگزاری فارس در این زمینه با عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی ‌گفت‌وگویی داشته است.

شنیده‌ایم دانشگاه علامه طباطبایی به تازگی تعاملاتی را با حوزه‌های علمیه برقرار کرده است، درباره مزیت‌های اینگونه تعاملات بین حوزه و دانشگاه صحبت بفرمایید.

معتمدی: همانطور که می‌دانید دانشگاه علامه طباطبایی برنامه‌های بسیاری برای تحول در حوزه علوم انسانی دارد و محوربرنامه راهبردی خود را در افق ۱۴۰۵ موضوع تحول در علوم انسانی قرار داده است به نحوی که سایرفعالیت های آموزشی،پژوهشی و بین المللی دانشگاه در حول این محور مورد حمایت قرار خواهند گرفت . تحول در علوم انسانی از دغدغه‌های مهم مقام معظم رهبری است که ما باید برای رفع این دغدغه از تمام ظرفیت و توان خود استفاده کنیم، یکی از مسائلی که می‌تواند در تحول علوم انسانی موثر باشد استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها در حوزه‌های علمیه است.مهم ترین مزیت این گونه تعاملات هم افزائی معرفتی و علمی حوزه و دانشگاه است که نتایج آن میتواند به تحقق علوم انسانی کمک زیادی بکند.

 

با تعامل حوزه و دانشگاه به چه صورت برنامه‌های تحولی در حوزه علوم انسانی اجرا می‌شود؟

معتمدی: یکی از وجوه تحول در علوم انسانی اسلامی سازی علوم انسانی است که این موضوع از ظرافت، دقت و حساسیت ویژه ای برخوردار است. علوم انسانی اسلامی موضوعی است که نیازمند تلاش صاحبان تخصص در علوم انسانی و صاحبان تخصص در علوم حوزوی است.تولید علم با رویکرد اسلامی کار دشوار و تخصصی است و نیازمند تسلط بر مبانی انسان شناسی ، هستی شناسی و معرفت شناسی اسلامی دارد . علاوه بر این رسیدن به یک روش شناسی اثربخش و قابل قبول که در سطح جهانی قابل عرضه باشد موضوع دشواری است. تلاش های همکاران علمی ما در دانشگاه ها و حوزه های علمیه باید علاوه برآنکه به خوبی منتشر شده و در دسترس قرار گیرند زمینه هم افزائی و ارتقاء سطح فعالیت های علمی را رقم زند و به نظر می رسد از این بابت حوزه و دانشگاه نیازمند تعاملات و تبادلات علمی مستمر هستند.

چه دوره‌ها یا برنامه‌هایی می‌توان بین حوزه و دانشگاه برگزار کرد؟

معتمدی: فعالیت‌های مختلفی پیشنهاد شده است، از جمله نشست های علمی مشترک برگزاری کارگاه ها و همایش ها، برنامه ریزی برای امکان انجام فرصت های مطالعاتی در حوزه برای استادان دانشگاه و در دانشگاه برای استادان حوزه و برنامه های دیگری که بخشی از آنها در تفاهم نامه های مشترک ارائه شده است. در حال حاضر ضرورت انجام این برنامه ها برای استادان دانشگاه و استادان حوزه به خوبی احساس می شود و ما در دانشگاه علامه طباطبائی آمادگی داریم تا زمینه تحقق این برنامه و فعالیت ها را فراهم کنیم. ما آمادگی داریم از پروژه های تحقیقاتی که امکان فهم علوم انسانی اسلامی را در حوزه های تخصصی مختلف فراهم می سازند یا تولیدات علمی که با رویکرد اسلامی تهیه می شوند حمایت کنیم آمادگی داریم امکان ماموریت های کوتاه مدت و بلند مدت را برای استادان دانشگاه فراهم کنیم و از دانشجویان تحصیلات تکمیلی که با این رویکرد فعالیت های پژوهشی خودشان را دنبال می کنند به طور ویژه حمایت کنیم.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!
حمایت بی‌شرمانه شاهین نجفی از فحاشی و توهین عناصر ضدانقلاب به مردم ایران:

فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!

شاهین نجفی خواننده هتاک، فحش دادن را بخشی از ابزار کار خود و از سنت‌های خود و عناصر ضد انقلاب دانست و خواست که مردم فحاشی کردن را به عنوان بخشی از فرهنگ و سنت‌های خود بپذیرند!!
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار