عطنا - جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا می گوید: "اطلاعاتی در اختیار داریم که ایران در حال صادرات صدها پهپاد به روسیه است و آماده میشود تا نحوه کاربرد آنها را به روس ها آموزش دهد".
این سخنان، فراتر از خبر، از یک دگرگونی بزرگ در ژئوپلتیک قدرت جهانی حکایت می کند. جک سالیوان خبر مهمتری از این معامله کم سابقه نظامی نیز داده و آن؛ آموزش افسران روسی (دومین ارتش قدرتمند جهان) "توسط افسران ایران" برای استفاده از پهپاد است.
زمانی به ما سیم خاردار نمی دادند و با پیش بینی پیامبر(ص) ثریای موفقیت بر شانه ی قوم سلمان فارسی خواهد نشست.
۲۵ سال قبل، در حالی که سه سال تا پایان قرن بیستم و آغاز قرن و هزاره جدید میلادی مانده بود، نومحافظه کاران آمریکایی با همراهی صهیونیسم مسیحی، ادعا کردند آمریکا با توجه به فروپاشی بلوک شرق، باید قرن جدید را به نام خود بزند و پروژه هایی مانند "خاورمیانه جدید و جنگ جهانی چهارم" را به اجرا بگذارد.
شوروی فروپاشیده و روسیه کاملا قافیه را باخته بود. چین هم اصلا در جایگاهی نبود که بتواند با جهانگشایی غرب در قلب خاورمیانه معارضه کند. بنابراین، اشغال افغانستان و عراق به اجرا درآمد و سپس به حملات اسرائیل علیه غزه و لبنان گسترش یافت. هدف نهایی چه بود؟ دقیقا نابودی محورمقاومت با محوریت ایران بود.
اما ۲۵ سال بعد ، با مقاومت حکیمانه ایران اسلامی صحنه کاملا دگرگون شده، چنان که سیاستمداران غربی، ظرف چند سال اخیر بارها از زوال قدرت آمریکا و غرب، و ظهور قرن جدید آسیایی سخن گفته اند.
فدریکا موگرینی در این مورد گفته: «قدرت رهبری آمریکا در حال زوال، و قدرت او در حال کاهش است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبی شده ندیده بودم. آمریکا در درون منسجم نیست. بزرگ ترین دموکراسی دنیا بی ثبات شده است.»
نیکولا سارکوزی معتقد است: «محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن فردی مانند ترامپ که باور کردنی نبود، نشانه وخامت شرایط غرب بود، نه علت آن».
رسانه های آمریکایی هفته گذشته خبر دادند: "ایران، روسیه و چین به همراه ده کشور دیگر، ماه آینده نظامیان خود را برای مجموعه ای از رزمایش های نظامی به نیمکره غربی منتقل می کنندکه شامل استقرار تجهیزات نظامی در آمریکای لاتین و دریای کارائیب خواهد بود(در حیاط خلوت آمریکا)
طبق گزارش آژانس، ایران از آنجا که با دشمنانی مانند آمریکا و اسرائیل مواجه است، دکترین خود را به «بازدارندگی بهتر و مقابله با تهدیدات» تغییر داده و بر استفاده از تاکتیکهای نامتقارن تأکید میکند. ژنرال رابرت اشلی جونیور مدیر DIA میگوید ایران به گسترش قابلیتها و نقش منطقهای خود ادامه میدهد ".
گزارش DIA افزوده بود:
- «ایجاد بزرگترین نیروی موشکی بالستیک در منطقه،
- راهاندازی نیروی دریایی که بتواند خلیج فارس و تنگه هرمز را تحت کنترل بگیرد،
- و بهرهگیری از نیروهای نیابتی و شرکا،
سه توانمندی مهم ایران است.
ایران ساخت موشکهای بالستیک بینقارهای را پیگیری میکند. ایرانیها، رویکردی #هیبریدی (ترکیبی) در پیش میگیرند. عجیب نیست که ایران از این تاکتیکها برای دستیابی به اهداف استراتژیک در درازمدت استفاده کند و از شرکای منطقه که از دریای سرخ تا مدیترانه هستند، پشتیبانی نماید. تهران از این طریق، منافعش را در منطقه ارتقا میدهد و به عمق استراتژیک دست مییابد.».
ایران دارد به مرزهای با شکوهش نزدیک می شود.
عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: