عطنا - ضیافت افطاری دانشگاه علامه طباطبایی با حضور دانشجویان این دانشگاه عصر یکشنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۰ در سالن مجموعه ورزشی پردیس مرکزی دانشگاه برگزار شد.
پس از بهبود وضعیت شیوع کرونا در کشور و حضوری شدن تدریجی آموزش ها، دانشگاه علامه طباطبایی نیز با پیروی از دستور رئیس جمهور، وزیر کشور و وزیر علوم مبنی بر بازگشایی دوباره دانشگاه ها به روی دانشجویان، بار دیگر فراگیران علم و دانش را به سمت کلاس های حضوری درس فراخواند و به صورت پلکانی مقاطع مختلف تحصیلی را در دانشکده ها پذیرفت.
در آخرین هفته از فروردین ماه و همزمان با جشن میلاد امام حسن مجتبی (ع) در حالی که دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و نیمی از دانشجویان کارشناسی به دانشگاه بازگشته بودند ضیافتی ترتیب داده شد تا دانشجویان در نشستی صمیمی با حضور مسئولان دانشگاه ساعاتی را در کنار هم باشند.
در این برنامه حامد سلطانی مجری معروف شبکه سه که برنامه های «سلام صبح بخیر» و «اعجوبه ها» را روی آنتن دارد حضور یافته و برنامه ای جذاب را برای دانشجویان اجرا کرد که در اثنای آن سعی می شد به نشاط دانشجویان و بازگرداندن شادی بین آن ها کمک شود. اجرای بخش های مختلفی از جمله موسیقی، استنداپ کمدی، تواشیح و مسابقه نیز نشان دهنده دنبال شدن همین هدف در برنامه ضیافت افطاری بود.
در این میان برخی از دانشجویان از مهمان نوازی دانشگاه ابراز خوشحالی کرده و از دیدن دوستان قدیمی شان در دانشگاه پس از گذشت بیش از دو سال هیجان زده می شدند اما برخی نیز دوست داشتند ورودی های سال 99 و 1400 نیز در این مراسم حضور داشته و برپایی زود هنگام این برنامه بدون حضور آن ها را مناسب ندانستند.
در حاشیه برنامه در حرف ها و درددل های دانشجویان می شد به راحتی دلتنگی و سختی دوری از خانواده را درک کرد اما بنا به گفته آن ها بازگشت دوباره آن ها به محیط آموزشی می تواند تا حدی این مشکل را کاهش داده و آن ها را از ناراحتی بیش از حد رها کند.
برخی از دانشجویان نیز که هنوز از واکسینه شدن همه جامعه دانشجویان با حداقل سه دوز واکسن اطمینان نداشته و نگران شیوع موج جدید خطرناک کرونا در کشور هستند از وضعیت اسکان در خوابگاه ها ناراضی بوده و استفاده از ظرفیت 100 درصدی اتاق ها بدون سخت گیری برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی و بعضا استفاده از ماسک را اقدامی خطرناک برای سلامت جامعه می دانستند. این در حالی است که به نظر می رسد راه حل دیگری برای بازگشایی دانشگاه و حضور دانشجویان غیربومی در شهر تهران وجود نداشته است.
در این برنامه دکتر عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی درباره ظرفیت های علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: دانشگاه علامه طباطبایی تنها دانشگاه تخصصی علوم انسانی در کشور بوده که جزو ۱۳ دانشگاه برتر کشور است. دانشگاه ما هر چند نامش مولود انقلاب است اما بیش از ۶۳ سال سابقه دارد زیرا در گذشته چندین مرکز آموزشی به صورت جداگانه فعالیت داشته و بعد از انقلاب با یکدیگر ادغام شده اند که تاریخچه فعالیت آن ها به سال ۳۷ برمیگردد.
معتمدی بیان کرد: در حال حاضر ۱۳ هزار دانشجو و ۲۶۴ رشته تحصیلی در دانشگاه علامه طباطبایی فعال است و نام دانشگاه که به نام عالم بزرگ مسلمان مرحوم علامه طباطبایی مزین است برای ما به عنوان افتخاری بزرگ محسوب می شود.
وی ادامه داد: دانشگاه علامه طباطبایی در سال گذشته به همت استادان دانشگاه برنامه راهبردی را تدوین کرد که در حال حاضر این برنامه در مراحل نهایی خود است. در این برنامه اقدامات و مقصد دانشگاه در افق ۱۴۰۵ تدوین شده که تا کنون افق 1401 دانشگاه ترسیم و افق سال های آینده نیز در حال تدوین و برنامه ریزی است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی درباره این برنامه راهبردی ادامه داد: ۵۵۰ استاد ظرفیت ها و توان خود را مورد سنجش قرار داده و کارهایی که می توانستند در راستای رسالت دانشگاه انجام دهند را شرح داده اند.
دکتر معتمدی افزود: می طلبد تا دانشجویان دانشگاه به ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز ظرفیت خود را در راستای ماموریت دانشگاه شرح داده و کارهایی که در راستای برنامه راهبردی می توانند انجام دهند را به مسئولان مربوطه ارائه دهند.
وی درباره یکی از رسالت های مهم دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد: باید نشان و اعتبار دانشگاه را ارتقا دهیم و این مهم مستلزم کمک و مساعدت دانشجویان است. دانشگاه ما باید به اولین انتخاب داوطلبان کنکور و اساتید برجسته کشور تبدیل شود. دانشگاه باید از نظر علمی به سطحی برسد که سیاستگذاران برای حل مشکلات خود به دانشگاه علامه مراجعه کنند و فارغ التحصیلان ما بالاترین زمینه جذب در بازارهای کاری مختلف را داشته باشند. این امر وقتی محقق می شود که فارغ التحصیلان ما باسوادترین و با مهارت ترین باشند، کتابخانه دانشگاه مملو از دانشجو باشد، آزمایشگاه های ما و مسجد ما مملو از حضور دانشجو باشد و همه برای ارتقای سطح دانش و معرفت خود بکوشند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی همچنین راهکارهایی را برای درخشش نام این دانشگاه شرح داد: دانشجوها باید از استعدادهای خود استفاده کنند تا در المپیادها و مسابقات بین المللی بدرخشند، رویدادهای علمی فرهنگی رقم بزنند، در برنامه های متداول دانشگاه شرکت کنند، تیم های فناوری ورزشی عملی فرهنگی تشکیل دهند و به تحقق اهداف عرصه های پژوهشی کمک کنند.
عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: