۲۹ آذر ۱۴۰۰ ۱۰:۲۸
کد خبر: ۳۰۳۳۱۳

عطنا- آیت‌الله علی‌اکبر رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ‌ و‌ اندیشه اسلامی با اشاره به اینکه موضوعات متعددی در حوزه علوم‌انسانی همچون ارتباط آن با فضای دیجیتال مطرح است، گفت: تشکیل کمیسیونی با عنوان فقه ‌‌علوم انسانی می‌تواند دین را به عرصه زندگی وارد کند. بر همین اساس باید به این‌امر توجه‌ویژه شود.

آیت‌الله رشاد با بیان اینکه امروز علوم انسانی رقیب شریعت است؛ به طوری که دین به ما نحوه سبک زندگی را نشان می‌دهد و علوم انسانی هم چنین مدعی است، افزود: علوم انسانی از دین پیشی گرفته است. البته نمی‌توانیم منکر شویم که علوم‌انسانی سکولار غربی کشور را اداره می‌کند و‌ شاید بتوان گفت که مشکلات امروز به دلیل این‌نوع نگاه و‌ حکمرانی است. این نگاه به جدایی دین از سیاست اکتفا نکرده، بلکه بالاتر از آن هم رفته است بر همین اساس نسبت فقه با علوم انسانی باید تبیین شود.

وی با اشاره به لزوم تحول در علوم‌انسانی، تصریح کرد: پنج مؤلفه مهم همچون‌ مبانی، اصول، منطق و‌فلسفه باید توجه شود. به همین دلیل است که فقه به علوم‌انسانی نیازمند است ‌‌و قابل جدایی نیست؛ چرا که علوم انسانی بشریت را اداره می‌کند.

وی به شناخت انسان از علوم انسانی اشاره کرد و افزود: اگر کلام را در قلمروی جدیدش بنگریم، انسان شناسی بخشی از آن قلمداد می‌شود.  تبیین بسیاری از حقایق به عنوان گزاره‌های علوم‌انسانی است که وارد ساحت جامعه‌شناسی معرفت می‌شود.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ‌ و‌ اندیشه اسلامی با بیان اینکه موضوع‌شناسی بزرگ‌ترین خدمت علوم‌انسانی به فقه است، تصریح کرد: فقه کارآمد، روز آمد و‌ توسعه یافته در سایه این موضوع گسترش یافته است.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار