به گزارش عطنا، وحید شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی در نشست همایش بین المللی اربعین گفت: این کنفرانس با حمایت وزارت علوم صورت گرفته و سومین کنفرانسی است که در جهان اسلام در دانشگاهها رخ داده است. در انتهای همایش نیز مقالات به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی منتشر می شود و در اختیار اربعین پژوهان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: تحمیل تحولات فرهنگی و تاریخی ایران بدون رجوع به فرهنگ عاشورا ممکن نیست و روحیه عدالتخواهی ایران و خیلی از کشورهای دیگر وامدار عاشورا است. خوشبختانه بعد از سقوط صدام حسین اربعین احیا شده است. از منظرهای مختلف علمی باید به آن پرداخت و حوزه اربعین پژوهی را به عنوان حوزه زنده علمی دنبال کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی افزود: ما به دنبال این هستیم که این مسیر را ادامه دهیم تا کنون ۱۸۰ مقاله به دست دبیرخانه همایش رسیده است و ۱۳۵ مقاله پذیرفته و از این تعداد برای ۳۵ مقاله فرصت ارائه داده شده است. اما تمام مقالات در دسترس برای مطالعه خواهد بود و از درون زیست جهان تشیع باید کارهای علمی برای اربعین انجام شود.
وی افزود: با توجه به اینکه عاشورا، فرهنگ حسینی و اربعین در فرهنگ ما نقش بسیاری دارد، تحلیل تحولات فرهنگی تاریخی در ایران بدون رجوع به فرهنگ عاشورا ممکن نیست.
به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی، عاشورا تاثیرات مهمی بر فرهنگ ایران دارد و اربعین که از دیرینه در فرهنگ شیعی بوده است.
شالچی با اشاره به اینکه تمام ابعاد پدیده اربعین باید بررسی شود، یادآور شد: دانشمندان مختلفی از ایران و جهان اربعین را به عنوان حوزه زنده پژوهشی دنبال میکنند. از این رو دانشگاه علامه طباطبائی نیز اهتمام زیادی بر این موضوع دارد.
شالچی خاطر نشان کرد: ممکن است در حوزه اربعین پژوهی، برخی موسسه های خارجی سوگیریهایی داشته باشند، اما مهم این است که از درون زیستجهان تشیع کارهای شایستهای در این باره انجام شود.