به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، پاسخ صندوق رفاه به نامه شوراهای صنفی دانشجویان به شرح زیر است:
صندوق رفاه دانشجویان در پاسخ به درخواست 39 تشکل صنفی دانشجویان در دانشگاههای سراسر کشور مبنی بر لغو سنواتی شدن ترم پنجم مقطع کارشناسی ارشد و ترم نهم دوره کارشناسی و دکترای تخصصی، ضمن تشکر از همراهی و همکاری این عزیزان با مسئولان دانشگاهها و صندوق رفاه دانشجویان، در آسیبشناسی و تدوین راهکارهای بهبود شرایط رفاهی و معیشتی دانشجویان و استقبال از پیشنهادات ارزنده این عزیزان به عنوان نمایندگان دانشجویان، به آگاهی میرساند این صندوق با توجه به آسیب شناسی انجام شده در زمینه شناخت مسائل و مشکلات رفاهی دانشجویان، برنامههای متعددی را در جهت بهبود و ارتقای خدمات رفاهی به دانشجویان در راستای افزایش رضایتمندی آنان و ارائه خدمات توأم باکرامت انسانی در دست اقدام دارد.
در این راستا میتوان به ایجاد تسهیلاتی چون پرداخت وام ویژه دکتری، افزایش نرخ برخی وامها، برقراری تسهیلات ویژه و جدید با جلب حمایت نهادهای عمومی و غیردولتی نظیر پرداخت وامهای تحصیلی از سوی بنیاد علوی و وامهای اشتغال و کارآفرینی ودیعه مسکن و ازدواج دانشجویی از سوی صندوق کار آفرینی امید به صورت قرض الحسنه و با بازپرداخت بلندمدت و پس از تحصیل اشاره کرد.
رتبه بندی خوابگاههای دانشجویی به منظور تعیین نرخ عادلانه اجاره بها این اماکن و ایجاد تنوع در برنامه غذایی دانشجویان توام با افزایش کیفیت غذا به صورت پایلوت با همکاری دانشگاههای منتخب از دیگر برنامههای اجرا شده در دانشگاهها میباشد که نتایج این امر به زودی در کلیه دانشگاهها عملیاتی خواهد شد.
با عنایت به مراتب ذکر شده صندوق رفاه دانشجویان اطمینان میدهد در اولین فرصت ممکن درخواست تشکلهای محترم صنفی دانشجویان را در شورای دبیران مناطق 9 گانه دانشگاهی کشور مطرح نموده و پس از کسب نظرات آنان،موضوع را جهت بررسی و تصویب به هیات امنا صندوق رفاه دانشجویان تقدیم خواهد نمود و نتیجه را به اطلاع دانشگاهها و دانشجویان محترم خواهد رساند.
به گزارش ایسنا، پیش از این شوراهای صنفی برخی از دانشگاه ها در نامهای خطاب به رییس صندوق رفاه دانشجویان ، با اشاره به مشکلات دانشجویان خوابگاهی درخواست کرده بودند: با توجه به مشکلات مالی فراوان دانشجویان خوابگاهی به علت وضعیت اقتصادی کشور و فشارهای روزافزون بر دانشجویان و خانوادههایشان و درخواستهای متعدد دانشجویان در تجمعات اعتراضی و همچنین مراجعات مکرر به دفاتر شوراهای صنفی مبنی بر کاهش هزینه های اسکان و تغذیه و بهبود کیفیت خدمات رفاهی ، شورایهای صنفی دانشگاه های کشور به عنوان نماینده قانونی دانشجویان از ریاست محترم صندوق رفاه تقاضا دارند تا با تدبر و ایجاد راهکاری بدور از هرگونه تنش برای کاستن از فشار مالی و بهبود کیفیت خدمات رفاهی و همچنین در راستای تعالی و پیشرفت کشور که در گرو انجام رسالت دانشجویی این دانشجویان میباشد، پیشگامی خود را با ایجاد فضای سراسر آرام برای ایفای نقش دانشجویان در این عرصه نشان دهید.
شایان ذکر است که مطالبه کنونی و ضروری ما تغییر در ماده 4 آییننامه نحوه واگذاری و اداره خوابگاه دانشجویی صندوق رفاه است که دانشجویان مقطع کارشناسی و دکتری به مدت 8 نیمسال و دانشجویان مقطع کارشناسیارشد ناپیوسته به مدت 4 نیمسال حق اسکان در خوابگاه و استفاده از دیگر خدمات رفاهی را دارند. دانشجویان به ناچار و با توجه به مشکلات عدیده مالی، آموزشی، رفاهی و ... وارد ترم سنوات میشوند. افزایش نامعقول نرح تغذیه و اسکان سنوات از توان بسیاری از دانشجویان خارج است. به منظور کاستن از مشکلات دانشجویان سنواتی و در راستای سیاستهای کلان آموزش عالی مبنی بر پیشرفت کیفیت پژوهش در وزارت علوم، تقاضا داریم که ترم اول سنوات برای کلیه مقاطع تحصیلی از شمول قانون سنوات خارج شود. همچنین منبعد ترم 10 در مقطع کارشناسی و دکتری، ترم 6 در مقطع کارشناسیارشد، ترمهای نخست سنوات محسوب شوند و هزینه مازاد اخذ شده از دانشجویان ترم 10 کارشناسی و دکتری و ترم 6 کارشناسیارشد به صورت اقساط دریافت شود.