۲۶ شهريور ۱۳۹۴ ۲۰:۴۷
کد خبر: ۱۹۸۲۳
به گزارش عطنا به نقل از عصر بانک؛ عباس آخوندی درباره نظام بانکی و تاثیر آن بر بخش مسکن عنوان کرد: بانک‌ها و مدیران آنها، از صبح تا شب مشغول کلنجار رفتن با دارایی‌های سمی و مطالبات معوق و این مسائل هستند و مدیران بانکی ما برای اینکه به توسعه فکر کنند فرصتی ندارند و بیشتر وقت آنها به همین امور می‌گذرد.

 

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: نکته‌ای که در اقتصاد ایران مغفول مانده و ما هنوز نتوانستیم برنامه‌ای درخور برای آن داشته باشیم، موضوع ساماندهی همین موضوع است. این در حالی است که بعد از بحران سال 1997 کره و کشورهای آسیای جنوب شرقی و حتی بحران سال 2008 آمریکا و اروپا، اولین کاری که انجام شد این بود که تصمیم گرفتند نهادی مشابه نهاد بانک تصفیه را ایجاد کنند. این کار صورت گرفت و اتفاقاً تجربه موفقی بود. اکنون نیز اگر بانک‌ها را تمیز نکنند غیرممکن است که بتوانند برنامه‌ریزی اقتصادی کنند و اقتصاد را به حرکت درآورند. اقتصاد بیش از هر چیز به یک نظام بانکی تمیز نیاز دارد.

 

وی تصریح کرد: من معتقدم نظام بانکداری ایران در شرایط اقتصادی موجود ایران، نیازمند تشکیل نوعی بانک تصفیه است که متاسفانه چنین نهادی وجود ندارد. بانک تصفیه یا عنوان دیگری که در کشورهای غربی برای آن اتخاذ کرده‌اند، مدیریت دارایی‌های عمومی را به عهده دارد که دچار کژکاردی شده است. اقتصاد ایران به نهادی نیاز دارد که بتواند مدیریت دارایی‌های عمومی سمی را دنبال کند. حالا این می‌تواند یک موسسه، یک بانک یا یک نهاد باشد یا حتی سازمان خصوصی‌سازی می‌تواند این نقش را بر عهده بگیرد.

 

آخوندی در پاسخ به اینکه آیا این اراده در بانک مرکزی به عنوان مسوول نظام بانکی ایران وجود دارد؟ گفت: واقعیت این است که من چنین اراده‌ای در ساختار نظام بانکی ندیده‌ام که فردی این ایده را دنبال کند که بانک تصفیه ایجاد کنیم یا سازمان مدیریت دارایی‌های عمومی شکل بگیرد یا اینکه سازمان خصوصی‌سازی را موظف کنیم که چنین وظیفه‌ای را بر عهده گیرد. تا امروز چنین اراده‌ای ندیده‌ام. هنوز نیاموخته‌ایم با بخشنامه و دستورالعمل نمی‌توان پدیده‌ای را که نظام بانکی با آن دست‌ و پنجه نرم می‌کند، اصلاح کرد. متاسفانه نگرش دستوری نسبت به حل مسائل بر راهکارهای برنامه‌ای و پروژه‌ای، ارجحیت دارد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار