۰۵ تير ۱۳۹۷ ۱۰:۴۱
کد خبر: ۱۹۷۸۷۵
هادی خانیکی، مدیرگروه علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی

مدیر گروه علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی گفت: نگرانم اما به بهبود وضعیت اجتماعی کشور امیدوار هستم. پیشینه تاریخی ایران نشان می دهد مردم توانایی عبور از مشکلات بزرگ را دارند.




به گزارش عطنا به نقل از ایرنا، هادی خانیکی، مدیرگروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی، اعتقاد دارد برای بررسی و کاهش آسیب‌های اجتماعی، باید به مسائل به صورت جامعه‌نگر نگریست. اگر افراد جامعه به مسائل و مشکلات حساس باشند و خواهان مشارکت باشند، آسیب‌ها کاهش پیدا می‌کند.
وی گفت: در وضعیت کنونی جامعه ایران تا حدی بی‌اعتمادی به وجود آمده و به دلایل مختلف سرمایه و همبستگی اجتماعی رو به کاهش رفته است. نگران وضعیت اجتماعی کشور هستم، اما نا‌امید نیستم.
این استاد دانشگاه یکی دیگر از مشکلات جامعه را گسست بین نهادهای مختلف عنوان کرد و اضافه کرد: هم اکنون گسست در درون جامعه، گسست درون جامعه نخبگان، گسست بین نسلی و جنسیتی را از جمله آسیب های موجود در کشور باید دانست.
وی اضافه کرد: گذر از جامعه سنتی به مدرن یکی از دلایل گسست اجتناب‌ناپذیر جامعه است. ایجاد توقعات فزاینده مردم با توجه به امکانات موجود از جمله گسست‌های اجتناب پذیری است که رسانه‌ها به آن دامن می‌زنند.
وی گفت: جامعه در بسیاری از مواقع با نوآوری ها و خلق فرصت‌های امیدوارانه راه خود برای آفرینش امید می‌یابد و به حیات خود ادامه می‌دهد. ما باورها و اعتقاداتی داریم که ناامیدی را با گمراهی برابر می‌داند.
خانیکی اضافه کرد: نه قصد القای امید و نه یاس اجتماعی داریم. نقدی که همواره به جامعه دانشگاهی وارد بوده، این است که دانشگاه نتوانسته یافته‌های خود را به راه‌حل اجتماعی تبدیل کند. باید امید اجتماعی را به دایره مسائلی برای اندیشیدن وارد کنیم.
وی اضافه کرد: مجموع آسیب‌های اجتماعی در ایران به زوال و نابودی جامعه منجر نمی‌شود زیرا تاریخ و پیشینه مردم ایران نشان می‌دهد این مردم توانایی عبور از تهدیدها را دارند.
استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطباطی گفت: وجود نهادهای مردم نهاد مختلفی، همچون انجمن‌های پیشگیری از اعتیاد نشان می‌دهد مردم امیدوارانه در جامعه حضور دارند و برای رفع مشکلات تلاش می‌کنند و تشکل های مردم و خیران در تلاش برای توانمند‌کردن دیگر افراد هستند.
وی افزود: پیشینه مذهبی مردم نشان می‌دهد همواره مردم برای برون رفت از مشکلات و بحران‌ها بیش از دولت به نهادهای مردم نهاد و نیکوکارانه اعتماد دارند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار