مراسم افتتاحیه کرسی «ارتباطات علم و فناوری یونسکو» با حضور منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
به گزارش عطنا، مراسم افتتاحیه کرسی «ارتباطات علم و فناوری یونسکو» چهارشنبه، 26 اردیبهشت با حضور حجتالله ایوبی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران و منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
در این مراسم همچنین دکتر حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر محمدمهدی فرقانی، رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر هادی خانیکی، رئیس این کرسی، دکتر سعدالله نصیریقیداری، دبیر کل پیشین کمیسیون ملی یونسکو، خانم استر کیشلاروش، رئیس دفتر منطقهای یونسکو در تهران، دکتر احمد جلالی، سفیر دائم ایران در یونسکو و جمعی از استادان و مسئولان دانشکدههای مختلف دانشگاه علامه طباطبائی حضور داشتند.
این کرسی علمی-آموزشی، اهداف ویژهای همچون تاسیس و برگزاری دورههای مشترک کارشناسی و کارشناسی ارشد در حوزه ارتباطات در علم و فناوری و برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی کوتاهمدت در زمینه روزنامهنگاری علمی به منظور ارتقای مهارت و توانمندی روزنامهنگاران و اصحاب رسانه در حوزه علم و فناوری با بهرهگیری از منابع ملی، منطقهای و بینالمللی را دنبال میکند. دکتر هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی در پی موافقت یونسکو و این دانشگاه، به ریاست کرسی برگزیده شد.
به گفته دکتر محمدمهدی فرقانی، رئیس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی با راهاندازی این کرسی، چند گرایش جدید علوم ارتباطات در حوزههای مختلف از جمله سلامت، محیط زیست، توسعه روزنامهنگاری و کارشناسی ارشد روابط عمومی راهاندازی میشود که بیشتر این رشتهها در مقطع کارشناسی ارشد هستند.
هدف کلی از تاسیس این کرسی که در تفاهمنامه مشترک دانشگاه با یونسکو آورده شده، ارتقای یک نظام یکپارچه در زمینه آموزش، پژوهش، اطلاعرسانی و مستندسازی در زمینه ارتباطات در علم و فناوری و تسهیل همکاری میان پژوهشگران برتر دنیا با مدرسان دانشگاهها و سایر نهادهای آموزشی داخل کشور، کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه، اروپا و سایر مناطق جهان است.
هدایت طرحهای پژوهشی در زمینه ارتباطات در علم و فناوری با هدف شناسایی نقاط ضعف و قوت پوشش رسانهای در کشورهای مفروض و ارائه راه حل برای افزایش دسترسی به اطلاعات در زمینه علم و فناوری و به اشتراک گذاشتن نتایج حاصله در مقیاس وسیع از دیگر اهداف راه اندازی این کرسی است.
از دیگر اهداف تاسیس این کرسی علمی آموزشی میتوان به تسهیل همکاریهای دانشگاهی در سطوح ملی، منطقهای و بینالمللی از طریق شبکهسازی، اجرای طرحهای مشترک آموزشی، پژوهشی و تحرک و جابهجایی استاد و دانشجو، به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات، انتشارات، برگزاری سمینارها و کنفرانسهای بینالمللی در زمینه ارتباطات در علم و فناوری اشاره کرد.