۰۵ شهريور ۱۳۹۴ ۱۳:۴۲
کد خبر: ۱۷۳۳۷

به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، صدیقی در گردهمایی معاونان فرهنگی دانشگاه‌های کشور در دانشگاه بجنورد، اظهار کرد: با توجه به برگزاری دو انتخابات طی نیم سال تحصیلی در پیش رو قطعا فضای دانشگاه‌ها فضای متفاوتی است. بنابراین باید توجه جدی به منظور جلوگیری از ایجاد لطمه در فضای آموزشی و پژوهشی صورت گیرد.


وی با بیان اینکه ساز و کارها در خصوص حضور عناصر مختلف و کاندیداها از سوی وزارتخانه ابلاغ می‌شود، افزود: نیم سال تحصیلی جدید به احتمال فراوان نیم سال پرتحرکی در دانشگاه‌ها خواهد بود. در این راستا باید مدیران و مجموعه استان با هم هماهنگ باشند تا اتفاقات سال‌های گذشته در خصوص سخنرانی‌ها ایجاد نشود.


صدیقی با ذکر اینکه کمبودها در درون دانشگاه ها مزمن و جدی است، ادامه داد: شاید برخی از این امور سبب تحریک شود. بنابراین باید تا حد امکان به منظور ایجاد فضای آرام و بانشاط در ایام انتخابات این کمبودها مرتفع شود.


وی با اشاره به این که حجم بورس خارج از کشور کاهش یافته است، عنوان کرد: سال گذشته 200 نفر و امسال نیز 100 نفر طی بورس در خارج کشور تحصیل خواهند کرد.


صدیقی با بیان اینکه فرصت مطالعاتی نیز در کشور افزایش داشته است، یادآور شد: طی سال گذشته 800 نفر، امسال نیز 1200 دانشجو در بازه شش تا 9 ماهه از فرصت مطالعاتی در خارج کشور بهرمند می‌شوند.


وی با اشاره به صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها، خاطرنشان کرد: هم اکنون فرصت مناسبی برای بین‌المللی شدن و جذب دانشجوی غیرایرانی و غیربورسیه ایجاد شده است که باید برای جذب این افراد زیر ساخت‌های لازم فرهنگی و کیفیت مناسب به منظور جلوگیری از تبلیغ منفی در دانشگاه‌ها انجام شود.


صدیقی در خصوص فعالیت شوراهای صنفی دانشجویی نیز گفت: دانشجویان از انجام فعالیت‌های سیاسی در شوراهای صنفی پرهیز کنند، زیرا تشکل‌های سیاسی به این حوزه می‌پردازند، بنابراین شوراها بیشتر مشکلات دانشجویان را پیگیری کنند.


وی درباره نقل و انتقالات دانشجویی ،اظهار کرد: با توجه به وجود 20 هزار درخواست به منظور نقل و انتقالات بسته به نظر دانشگاه‌های مبداء و مقصد، فقط به 30 درصد نامه‌ها پاسخ داده خواهد شد. در این راستا افراد با امید به انتقالی یا مهمان انتخاب رشته نکنند.


صدیقی با تاکید بر جذب سرانه ورزشی در داخل دانشگاه ها، گفت: باید امکانات ورزشی در کنار خوابگاه‌ها مورد توجه جدی قرار گیرد.


وی با ذکر اینکه فضاهای ورزشی در دانشگاه‌ها کافی نیست، عنوان کرد: باید اقدامات لازم به منظور جهت دهی امکانات ورزشی به کنار خوابگاه‌ها به سبب سپری شدن وقت بسیاری از دانشجویان در این محل، انجام شود.


صدیقی درباره وام دانشجویی، افزود: با توجه به عدم تخصیص اعتبارات، در حوزه وام شهریه بحران بسیار زیاد بود، اما با همین موارد سعی شد تعداد دانشجویان تحت پوشش کاهش نیابد.


وی با ذکر اینکه عملکرد در خصوص وام دوره دکترا مناسب نبوده و تعداد دانشجویان دریافت کننده تسهیلات از میزان پیش بینی شده نیز کمتر است،عنوان کرد: ممکن است دستورالعمل‌های موجود در این حوزه مشکل داشته باشد که باید این امر در کمسیون‌های مختلف این گردهمایی بررسی شود.


رئیس صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز در این گردهمایی اظهار کرد: به رغم اینکه وام شهریه سیر نزولی داشته و طی سال گذشته تخصیص‌ها در این حوزه صفر بوده است، اما با استفاده از دیگر منابع پرداخت وام شهریه صورت گرفت.


یزدان مهر عنوان کرد: هم اکنون دانشجویان به صندوق رفاه دانشجویی 4هزار و 400 میلیارد ریال بدهکار هستند.


رییس دانشگاه بجنورد نیز در این آیین اظهار کرد: با انتشار اخبار نگران کننده در خصوص افزایش جرائم در استان به ویژه در مسئله خشونت، بنابراین این امر نیازمند کار علمی است.


احمد محقر ادامه داد :گسترش امکانات و ارائه خدمات مشاوره از مطالبات مهم مردم از دانشگاه است.


وی با بیان اینکه دانشجویان دانشگاه بجنورد به دلیل نبود خوابگاه به ویژه در حوزه پسران مشکلات فراوانی را تحمل کردند، خاطر نشان کرد: طی سال‌های گذشته چند نفر از دانشجویان این دانشگاه به دلیل زندگی در مکان غیراستاندارد بر اثر گاز گرفتگی جان خود را از دست دادند.


محقر با اشاره به احداث خوابگاهی از سوی خیران و بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد، گفت: این خوابگاه در مساحت سه هزار و 200 متر مربع احداث خواهد شد. این دانشگاه در حوزه‌های بسیاری به ویژه گسترش رشته‌های تحصیلی نیازمند مساعدت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.


محقر خاطرنشان کرد: دانشگاه بجنورد در 43 رشته در مقاطع تحصیلی مختلف دارای سه هزار و 500 دانشجو و 122 عضو هیات علمی است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار