نشست تخصصی «بازی های رایانه ای، فرصت ها و چالش ها» در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ، با حضور دکتر ولایتی رییس این مرکز برگزارشد.
این نشست یک ساعته صبح سه شنبه 27 مرداد ماه با حضور نمایندگانی از بنیاد ملی بازی های رایانه ای، انستیتو ملی بازی سازی، کارگروه بازی های رایانه ایی، انجمن صنفی، ستاد مبارزه با بازی های غیرمجاز، شورای عالی فضای مجازی، مرکز رشد، انجمن بازی های الکترونیک وزارت ورزش و تعدادی از بازیسازان بزرگ کشور برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر ولایتی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام از اهمیت فراوان صنعت بازی در جهان امروز سخن گفت و سپس به نظرات افراد مهم شاغل در این حوزه گوش فرا داد. در این جلسه یک ساعته به مباحث مهمی همچون مشکلات بازیسازان، رشد صنعت بازی در جهان و نقش مهم مرکز تحقیقات استراتژیک در پیشرفت صنعت بازی پرداخته شد.
بابک کرباسی به نمایندگی از طرف اعضای کارگروه انجمن صنفی از مشکلات متعدد بازی سازان سخن گفت. کرباسی که بیش از یک دهه است در صنعت بازی ایران فعالیت میکند گفت: « تا بحال چندین نهاد به بازیسازان قول شرایط بهتر را داده اند، اما هیچ کدام تا این لحظه حتی به یک قول خود هم عمل نکرده اند. » او اضافه کرد: « اگر تنها به یکی از این قول ها جامعه عمل پوشانده می شد، گیم کشور در وضعیت بسیار بهتری قرار می گرفت.» دکتر ولایتی هم در پاسخ اعلام کرد که هدف برگزاری این جلسه هم بررسی مشکلات و به دست آوردن راهکاری برای ارتقاء سطح کیفی صنعت بازی کشور است.
مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «ما دو راه پیش روی خود داریم، یا در همین جا موقف شویم یا این شرایط سخت را تحمل کنیم.» او ادامه داد: «با توقف در شرایط فعلی هیچ آینده روشنی برلیمان وجود ندارد، اما اگر سختیهای پیش رو را تحمل کنیم شاید بتوانیم به اهدافمان دست پیدا کنیم.»
حسن مزروعی برگزارکننده استارتاپ ویکند گیم ایران و یکی از داوران پنجمین جشنواره ی بازی های رایانه ایی تهران از نبود سرمایه و عدم توجه مسئولان به گیم کشور گفت: «من همیشه فوتبال و گیم را با یکدیگر مقایسه میکنم. دو صنعت به شدت پول ساز در سطح جهانی که در ایران تهنا هزینه های گزاف را برای دولت به همراه داشته اند. با این حال برای شکوفایی این صنعت نوپا ابتدا دولت باید سرمایه گذاری کرده و سپس شرکت های خصوصی این راه را ادامه دهند.» دکتر ولایتی هم در پاسخ به سخنان مزروعی و یکی دیگر گفت: «هدف مرکز تحقیقات استراتژیک ، بررسی زمینه های مختلف و مطالعه استراتژیک آنها است تا در نهایت راهکار و استراتژی درست اتخاذ و امید می رود با چنین نظراتی، مشکلات بازی کشور شناسایی شده و یک استراتژی قدرتمند طراحی شود.»
حسن کریمی قدوسی، مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانه ای ضمن مثبت قلمداد کردن برگزاری چنین جلساتی گفت :«ورود مرکز تحقیقات استراتژیک می تواند به پیشرفت صنعت گیم کمک کند. امید داریم این امر موجب بهبود وضعیت فعلی و تکمیل کننده راهی باشد که پیشتر از سوی مراجع مرتبط با بازی همچون بنیاد ملی بازی و شورای عالی فضای مجازی دنبال شده بود. حضور دکتر ولایتی باعث خوشحالی بود، ایشان دیپلمات مقتدری است و به خوبی با جهان امروز آشناست.»
میثم طهماسبی دبیر انجمن بازی های الکترونیک هم ضمن مثبت خواندن این جلسه اعلام کرد:« امید داریم با ورود مرکز تحقیقات استراتژیک، صنعت بازی در ایران شکوفا شده و در کشور به آن بهای بیشتری داده شود. حضور دکتر ولایتی اتفاقی مسرت بخش بود و خوشحالیم که مشاور بین الملل رهبر معظم انقلاب به این صنعت روبه رشد در کشور اهمیت می دهد.»
عماد رحمانی نماینده کارگروه بازیهای رایانه ی انجمن سلفی هم درگفته هایش اظهار امیدواری کرد که چنین جلساتی به صورت مستمر برگزارشده تا سازندگان ایرانی بتوانند از مشکلات و سدهای پیش روی شان سخن بگویند، «خوشحالیم که چنین جلسه ایی برگزارشد. این نخستین باری بود که سیاست مداربزرگی همچون دکتر ولایتی در جمع بازیسازان حاضرشده و به مشکلات آنها گوش فرا داد. بسیار امید داریم که چنین جلساتی بازهم برگزارشده و به بازی های رایانه ایی بهای بیشتری داده شود. ما با توجه به برنامه سنگین دکتر ولایتی انتظار حضور ایشان را در تمامی جلسات بعدی نداریم؛ اما دوست داریم آقای دکتر با توجه به تجربه و پیشینه فرهنگی بالایشان روی چنین جلساتی نظارت کنند.»
دکتر محمد حسین رضوانی، مدیر دانشگاه بازیسازی هم ضمن اظهار امیدواری ضمن اظهار امیدواری به برگزاری دوباره چنین جلساتی از اهمیت آموزش در این حوزه سخن گفت:« خوشحالیم که چنین جلسه ای در مرکز تحقیقات استراتژیک و آن هم با حضور دکتر ولایتی برگزارشد. امیدواریم بازهم شاهد برگزاری جلسات باشیم تا افراد شاغل در این حوزه از مشکلاتشان سخن گفته و درنهایت به یک راهکار مشترک دست پیدا کنیم. متأسفانه به بخش آموزش کم توجه شده و باید بیشتر به آن بها بدهیم، در غیر این صورت دیگر شاهد هنرجویان بازی های رایانه ایی نبوده و با کمبود نیروی متخصص روبه رو خواهیم شد. این در حالیست که تعداد زیادی از دوستاران بازی ،خواهان ورود تخصصی به این حوزه بوده و دوست دارند در این رشته به تحصیلات خود ادامه دهند. برای بهبود وضع آموزشی به کمک دوستان حاضر در مرکز تحقیقات استراتژیک و شخص دکتر ولایتی نیاز داریم.»
حمید عبداللهی ها بازیساز با سابقه و کارگردان بازی شبگرد نیز ضمن اظهار امیدواری از برگزاری این جلسه گفت :« صنعت بازی ما با مشکلات بزرگی دست و پنجه نرم میکند. مشکلاتی که تمامی بازیسان خوب این کشور با آنها آشنا هستندو در چنین شرایطی ورود مرکز تحقیقات استراتژیک می تواند گامی مثبت برای صنعت بازی باشد. حضور دکتر ولایتی در این جلسه نشان می دهد که بازیسازان می تواندد افق های روشن تری را برای این صنعت نوپا در ایران متصور شوند.»
حمزه آزاد مسئول برگزاری جشنواره بازی های مستقل ایران هم ضمن ابراز رضایت ، خواستار به توافق رسیدن تمامی سازمان های مرتبط با بازی کشور شد.«بی شک ورود مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در حوزه کلان گیم کشور می تواند اتفاق فرخنده ایی باشد، به شرط آنکه مباحث و مصوبات مطرح شده اجرایی شوند و سازمان های مرتبط مختلف شانه خالی نکند و همگی در راستای سامان دهی و کمک به پیشرفت این حوزه گام بردارند. حضور و تأثیر گذاری چهره ای فرهیخته همچون دکتر ولایتی که فردی با سوابق عالی و ارزشمند که در خدمت نظام بوده و از نزدیکان به رهبری است، آغاز فصلی جدید در حوزه گیم کشور خواهد بود و باید آن را به فال نیک گرفت و از حداکثر این ظرفیت ها برای ساختن مسیری روشن استفاده نمود.»