۱۱ آذر ۱۳۹۶ ۲۲:۳۶
کد خبر: ۱۵۴۷۱۶
eghtesad sahmbari momeni khaldoozi taei raghfar banooei (45)

دکتر حسن طائی در حاشیه رویداد استارت‌آپی چکاوک در دانشگاه علامه طباطبائی گفت: در دنیایی که ما زندگی می‌کنیم داشتن مهارت بیش از هر چیزی برای دانش‌آموختگان اهمیت دارد و رویدادهای استارت‌آپی نظیر چکاوک به اشتغال‌پذیری دانش‌آموختگان کمک شایانی می‌کند.


رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی درباره اهمیت مهارت‌آموزی و کارآفرینی در دانشگاه علامه طباطبائی و حمایت از استارت‌آپ‌ها در علوم انسانی، به خبرنگار عطنا گفت: در دنیایی که ما زندگی می‌کنیم داشتن مهارت بیش از هر چیزی برای یک دانش‌آموخته حائز اهمیت است.


وی افزود: با فرض اینکه دانش‌آموخته‌ بعد از اینکه فارغ التحصیل می‌شود، دانشی دارد، نظریاتی را آموخته است و تسلطی بر تئوری‌ها دارد، مسئله مهم این است که چه قدر توانایی تبدیل این دانش را به عمل که مهارت نامیده می شود، داشته باشد.


وی افزود: مهارت جزء لاینفک سبدی است که دانش آموخته از دانشگاه با خودش به بازار می برد، پس مهم‌ترین کاری که ما می‌توانیم برای تسهیل راه یافتن دانشجویان از مدرسه به بازار کار یا از دانشگاه به بازار کار همین مهارت‌آموزی است، بنابراین در دنیایی که ما به سر می بریم مهارت‌آموزی یکی از کلیدی‌ترین عناوینی است که باید در کنار تئوری‌آموزی و دانش‌ورزی فرا گرفته شود.


وی درباره برنامه دانشگاه برای دانش‌آموختگان هم تشریح کرد: دانشگاه علامه در نظر دارد که زمینه را برای هر دانش‌آموخته‌ای که از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود فراهم کند تا آن دانش‌آموخته دارای یک مهارت باشد.


وی تصریح کرد: اگر آن دانش‌آموخته خودش آمادگی داشته باشد، دانشگاه برنامه‌های مهارت‌آموزی زیادی دارد و می‌تواند در آن‌ها شرکت کند و این سبد مهارتی خودش را افزایش دهد، یعنی می‌توانند سبد مهارتی خودشان را با این برنامه‌ها از جمله رویدادهای از ایده تا کسب و کار یا استارت‌آپ گسترش دهند.


رئیس دانشکده اقتصاد ادامه داد: هدف ما از برگزاری رویدادهای کارآفرینی مثل چکاوک که مرسوم بر ایده بازار یا ایده مارکت است، این است که دانشجویان بتوانند بعد از دانش‌آموختگی برای خودشان کسب و کاری درست کنند. ولی مهم این است که حتی اگر نتوانند کسب و کار ایجاد کنند با این فهمی که از دنیای واقعی کسب و کار پیدا می‌کنند بهتر بتوانند فرصت‌های شغلی را کشف و حفظ کنند و در آن ارتقاء یابند.


طائی یادآور شد: رویدادهای استارت‌آپی نظیر چکاوک به اشتغال‌پذیری دانش‌آموختگان کمک شایانی می‌کند، در واقع هدف اصلی این است که این رقابت‌ها زمینه حضور دانش‌آموختگان در بازار کار شود.


رئیس دانشکده اقتصاد ارزیابی خود از این دوره جشنواره چکاوک را چنین مطرح کرد: بیشتر رسته‌های شرکت‌کنندگان این دوره در حوزه علوم اجتماعی، علوم انسانی و به ویژه اقتصاد و مدیریت است. نکته جالب این است که شرکت‌کنندگان متوجه شده‌اند که کسب و کار آینده بر پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.


وی اضافه کرد: همگی دانشجویان چکاوک ایده‌ها و نظریاتی اقتصادی داشتند که از گذرگاه درگاه‌های الکترونیکی می‌گذشت، لذا درک خیلی خوبی نسبت به مسیر گذر از دانشگاه به بازار کار پیدا کردند‌.


دکتر طائی در مقایسه این دوره چکاوک با دوره‌های گذشته، اظهار کرد: در واقع خود ما که برگزار کننده رویداد چکاوک هستیم، یک استارت‌آپ محسوب می‌شویم؛ ما خودمان نیز یاد می‌گیریم و شیوه هایمان‌ را اصلاح می‌کنیم.


وی با بیان اینکه درصدد آن هستیم که برنامه‌هایی با کیفیت بالاتری برگزار کنیم، افزود: سال گذشته ویژگی‌هایی داشت و امسال نیز ویژگی‌های مختص خود را دارد. مثلا سال گذشته از 20 گروهی که شرکت کرده بودند، در یک مرحله ما حدود 10 تیم را انتخاب کردیم و آنها در مسابقه نهایی شرکت کردند، ولی امسال تمام 20 تیم توانستند شرکت کنند که البته کیفیت کار را از جهت‌هایی پایین آورد اما حس مشارکت‌جویی را‌ در تمام کسانی که در این رویداد شرکت کردند، افزایش داد و این برای ما بسیار با اهمیت و با ارزش بود.


طائی اضافه کرد: این تیم‌ها چهار روز با ما کار کردند یعنی در واقع ۵۰ ساعت مستقیم در این رویداد حضور داشتند.


وی در خصوص سطح رقابت تیم‌های این دوره هم اظهار کرد: حوزه های رقابتی بسیار با یکدیگر متفاوت است و بعضی واقعا استادانه به ارائه کارشان می پرداختند و برخی ارائه‌های‌شان مقداری ضعیف بود، برخی الگوی کسب و کارشان را بسیار خوب تعیین کرده بودند اما برخی دیگر در این زمینه ضعیف عمل‌کرده بودند، ولی در نهایت آنچه قضاوت می‌شود بر اساس ارائه‌ای است که تیم انجام می‌دهد.


رئیس دانشکده اقتصاد در رابطه با امکان ملی شدن این جشنواره و بین دانشگاهی شدن آن، گفت: این امکان وجود دارد و می‌توانیم این کار را انجام دهیم، سال دومی است که این رویداد انجام گرفته است و من تصور می‌کنم که به سال‌های سوم و چهارم که برسیم بتوانیم این جشنواره را به سطح ملی و حتی در سطح جهانی ارتقا دهیم.


وی در انتها خاطر‌نشان کرد: در سال یک بار رویداد چکاوک در فصل پائیز برگزار می‌شود و برای دوره بعد به این نتیجه رسیدیم که باید یک دوره ایده‌پردازی داشته باشیم و ‌برای سال بعد زمینه برگزاری هرچه بهتر رویداد چکاوک ‌را فراهم کنیم.


گفتنی است مراسم اختتامیه جشنواره مهارت‌آموزی و کارآفرینی چکاوک به همت دانشگاه علامه طباطبائی و مرکز کار آفرینی این دانشگاه با حضور رئیس دانشکده اقتصاد و اعضای هیئت علمی و هیئت داوران و با معرفی تیم‌های دانشجویی برتر در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار